Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.01.2009, 09:22   #9
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja osobiscie jeszcze nie widziałem tych stojących ludzi przed otwarciem któregoś z tych sklepów i czekających na "okazję"... zresztą po co mają stać, skoro długo potem ten towar i tak leży na polkach (przynajmniej w moim rejonie)... co do narzekania na jakość czy obsługę w tych tanich dyskontach, ja uważam ze to nie jest narzekanie tylko, po prostu po okresie zachłyśnięcia się nowością i ofertą tych sklepów na naszym rynku, ludzie szybko odkryli co jest grane... dziś jest już inaczej... obecnie jak wchodzę do Aldiego (bez względu na porę dnia) to jest może z 5-6 osób, w Lidlu jest trochę więcej, ale tłumów tam niewiduje... ale pojedz do Kauflandu, Intermarche, Tesco czy Auchan, to do kasy stoi się z półgodziny w godzinach szczytu - no i coś w tym jest, tam może jest nieco drożej ale towar jest zupełnie inny...

Z innej beczki, jak wchodził na nasz rynek Aldi i Lidl, to miałem wrażenie że będzie to taki sam sklep jaki widziałem w Niemczech, a tymczasem to jakiś klon tylko z nazwy... szkoda, bo faktycznie po niemieckim Aldi czy Lidlu więcej oczekiwałem... ostatnio przeprosiłem się z osiedlowymi sklepami typu PSS SPOŁEM czy prywatne sklepy mięsne choćby, bo tam znalazłem olaboga prawdziwe wyroby wędliniarskie bez konserwantów... i smakują jak należy