Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.01.2009, 11:36   #1487
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Mnie najbardziej wkurzają sprzedawcy kart pamięci ukrywający cene karty w cenie przesyłki.
Najgorsze jest to, że inni chcąc być konkurencyjni cenowo robią to samo.

Np karta za 7zł + 10zł za przesyłkę.

Przy czym od razu piszą że nie wysyłają więcej niż 2 sztuk w 1 paczce (jeżeli juz napiszą dlaczego, to ze względu na jakieś ubezpieczenie itp).
Karta warta 7zł to po co jakieś ubezpieczenie

Ci bardziej bezczelni piszą nawet od razu "cena wysyłki nie jest równa opłacie poczty polskiej", aby nikomu przypadkiem nie przyszło do głowy proponować tańsze rozwiązanie.

W ogóle coraz więcej jest napisane małymi literkami, gdzieś z boku albo na stronie "o mnie". Albo w ogóle...

Pierwsza z brzegu oferta:
http://www.allegro.pl/item526817766_...a_wysylka.html

Spójrzcie na ceny przesyłek - nie wiem czy śmiać się czy płakać.

Albo tutaj:
http://www.allegro.pl/item521424281_...ka_15mb_s.html

Ciekawe dlaczego

Za to że włożą drugą małą karciołkę do paczuszki +12zł ...
To chyba ze względu na wagę!

Ale spójrzcie - to działa. Karty po sztucznie zaniżonych cenach idą jak woda!
Z tymi kartami to już plaga, przeginają jak mogą. Żeby za przesyłkę listową priorytetową 11.5 zł, drugą kartę dołoży i doliczy sobie 6-7 zł. Waga takiego listu nieznacznie wzrośnie, a koszt pozostanie ten sam.
No niestety są idioci, który napędzają takie postępowanie, przykładowo popatrzeć na wspomniane przez Ciebie aukcje.

Ostatnio zamawiałem 3 szt. różnych kart, zamówiłem u jednego sprzedawcy, żeby koszt przesyłki był jeden. Niestety coraz trudniej znaleźć sprzedawcę, który nie stosuje takich praktyk. U tego co zamówiłem, nie miał najniższej przesyłki, bo 8 zł za list priorytetowy, który kosztował 4.8 zł, ale miałem policzony jeden koszt (te 8 zł) i na tle tych innych wypada przyzwoicie.
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post