Potrzebuję pomocy
Kupiłem sobie hp mini i chciałbym zainstalować Windowsa XP. Problem polega na tym, że komputer nie ma napędu optycznego więc zgrywanie plików odbywa się przez pendrive'a. Opisze kroki jakie poczyniłem:
Przygotowanie PENDRIVE'A
1. Poszukałem pendriva o pojemności 4 gb. Za pomocą programu HP USB Disk Storage Format Tool formatuje go i nagrywam pliki startowe z Windows 98.
- Z zrobionej dyskietki startowej http://www.allbootdisks.com/download/98.html kopiuje pliki SMARTDRV, a z plików startowych pisanych wyżej kopiuję HIMEM.sys i CONFIG.sys bezpośrednio do pen'a
- Kopiuję pliki Windows z płyty na pamięć pen'a
KOPIOWANIE PLIKÓW
- Odpalam HP Mini, wchodzę do biosu, przestawiam odczyt na pen'a następnie save i reset.
- Pojawia się logo Windowsa 98
- Pojawia się komunikat: The following file is missing or corrupted: EMM386.exe
- Wpisuję SMARTDRV.exe 2 razy (pojawia się za drugim razem odzew z komendy)
- Wpisuję cd i386, winnt.exe, zatwierdzam lokalizację plików i rozpoczynam instalację.
- Po zakończonym kopiowaniu plików proszą o wyjęcie dyskietki
Rozpoczyna pracę instalator.
FORMATOWANIE
- Ustalam 2 partycje i instaluje na C: Partycja1 [nowa (surowa)], Formatuje partycję w NTFS
KOPIOWANIE PLIKÓW INSTALATORA
- się kopiuje... czekam
na końcu reset.
Tu jest mój problem. Nic się nie dzieje. Po resecie instalator się włącza ponownie jak pierwszą partycją jest pendrive. Jak ustawiam na twardy dysk pojawia się komunikat albo o braku pliku hall.dll albo komunikat o treści nie można uruchomić systemu windows z powodu sprzętowego błędu konfiguracji dysku.
Podejrzewam że coś jest z plikiem boot.ini