Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.01.2009, 21:34   #13
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pops Podgląd Wiadomości
Jak zrobisz partycje na 1TB to zrób kopie danych z dysku do scalania, wywal z niego wszystkie partycje i zrób nową, nie ma co kombinować z partition magicami itp, bo 1. bedzie mielił to strasznie długo, 2. jest większa szansa, że się wywali niż zrobienie kopii, zwłaszcza, że będziesz miał gdzie to zrobić.

A system to polecam postawić na najszybszym dysku jaki masz, czyli najprawdopodobniej ten nowy, zawsze będzie minimalna różnica w działaniu windy.(...)
No jest to też jakiś sposób

Obecnie system jest na Barce 7200.10 16MB/SATAII/NCQ, nowy będzie miał za to 32mb bufora pamięci. Różnica może być, ale nie duża na tyle aby stawiać od razu po zakupie dysku na nowo system. Zapewne dokonam zmiany dysku systemowego podczas formata który pewnie nastąpi za pół roku albo dłużej. Z działania systemu jestem zadowolony, ale faktycznie warto go mieć na najszybszym dysku Nie mam pewności, że zmiana w szybkości będzie widoczna gołym okiem... a może i się mylę. Trzeba sprawdzić najlepiej.

Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
(...)
Ty się nie martw partycjami tylko dobry dysk kup...
Hehe Będzie będzie dobry... HDD SAMSUNG 1TB HD103UJ 7200 SATAII 32MB ASAP. Z pewnością da radę Czytałem artykuły na jego temat i inne wątki, zresztą jestem zwolennikiem dysków Samsunga. Mam tylko tą Baracudę z przypadku. Działa i tyle, ale byłem zły, że musiałem ją kupić bo w starszym kompie Samsung nie trybił z niewiadomych względów.

Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
Ciapek - prawy przycisk myszki na tym pasku, ktory chcesz, zmienic, podzielic, przydzielic, usunac, cokolwiek (...)
Nie takie cokolwiek ....

Dzięki wszystkim za użeranie się ze mną w tym wątku Może i kombinuje jak koń pod górkę, ale szukam wszystkich rozwiązań
Dołączone obrazki
-pulpit02.jpg 

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 19.01.2009 o godz. 22:18
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post