Cytat:
Napisany przez mariuszss
wgranie obrazu z karty 2GB na 4GB już bez błędów - choć karta 4GB widziana jest później jako 2GB
|
Widziana jest jako 2GB bo tak gada tablica na oryginalnej, później bez problemów można odzyskać pojemność. Jednak lepiej kopiować z mniejszej na wiekszą właśnie ze względu braku błędów, na szczęście SD już nie są drogie (jakiś goodram czy sandisk)
Cytat:
Napisany przez mariuszss
Tak przy okazji zapytam, czy znasz jakiś program, który pozwoli zrobić format karty, której się nie da odczytać w eksploratorze w windzie (a programy odzyskujące dane z karty widzą zawartość)? Z góry dzięki.
|
Z tej dziedziny już wiem mniej ale miałem takiego jednego gada co mi system zawieszał to go potraktowałem programem instalacyjnym windows (moment gdzie jest podział na partycje) poprostu wykryło go jako normalny dysk - tam zrobiłem wolnego formata na NTFS - wtedy karta była już widziana w systemie - jednak aby kartę zobaczyły normalne urządzenia (aparat, telefon, mp3) trzeba ją znowu przeformatować na FAT16/32 - w tym przypadku jak karta nie zawiesza systemu to jest drobnostka.