Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.01.2009, 23:01   #200
seku
Moderator
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.12.2004
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dawno tu nie zaglądałem ale owego czasu miałem ten sam dylemat i tak

1. wszystko zależy do czego owe DVD będzie podpięte i do jakiego TV/LCD/PLAZMA

2. jeśli mówimy o podłączeniu EURO,svideo,chinch i odsłuch audio z głośników z TV to moja rada jest brać co najtańsze i czyta wszystkie formaty

3. sytuacja wygląda inaczej jeśli mówimy o podłączeniu do TV po HDMI i odsłuch audio digital tutaj zauważyłem już przewagę firmowego odtwarzacza a mianowicie

w moim wypadku jest to Pioneer DV600 (z modyfikowanym FW)

a. kwestia audio już gdzieś o tym pisałem tanie odtwarzacze nie mają licencji na dekodowanie DD i DTS jest to wszystko przetwarzane programowo i jakość takiego dźwięku jest o wiele gorsza jak niż w przypadku jak to odbywa się za pomocą dekodera sprzętowego

sprawdzałem to na przykładzie belwooda 311U dźwięk był przytłumiony,brak dynamiki itp.

w obu przypadkach podłączenie VIA optical

b. kwestia obrazu
aktualnie mam Samsunga T240HD do którego mam podpiętego Pioneera via HDMI umożliwia on sprzętowy upscaling do 1080p i wydawało mi się ze jakość DVD 576p. zawsze będzie taka sama ale jednak nie widać różnice po przeskalowaniu szczególnie na kopi 1:1 DVD9 dobrze nagranego filmu

i miałem okazje mieć Mantę DVD-056 tak samo podpięta po HDMI

po przestawieniu na upscaling do 1080p po 10sec. ustawienia ciągle wracały do fabrycznych

na 576p. obraz był nie dokładnie zeskalowany obcinało boki

jak napisałem wszystko zależy co kto chce osiągnąć z danego sprzętu ja główny nacisk kładę na jakość dźwięku i wydanie prawie rok temu niespełna 1000zł za tego Pionnera uważam dobrze ulokowane

ma USB ale nie wiem czy z niego 2x korzystałem div-x czyta z napisami ale tez nie wiem czy max 2 na nim odtwarzałem