Cytat:
Napisany przez Dorex
Yo,
Sciagnalem emu (a moze to nie emu?) taki jak w temacie.[...]
|
To nie jest emulator PSXa. Ten nigdy jeszcze nie został oficjalnie upubliczniony. Zresztą jest tu gdzieś taki temat o tym programie, więc nie ma sensu tego dublować.
Cytat:
[...] Czy pozwoli mi on na odtwarzanie kopii zapasowych gier z PSX'a na mojej PS2 Slim? Jesli tak: Jak go poprawnie zainstalowac? [...]
|
I tak i nie. j.w
Jeśli myślisz o kopiach z PSXa to jedynym sensownym na dzień dzisiejszy rozwiązaniem jest modchip.
Cytat:
[...] Teraz drugie pytanie: sciagnalem Twego packa Berion i sa tam 3 emulatory. Czy po odpowiednim wypaleniu na plycie, bede mogl je zainstalowac na mojej MC? Czy beda odpalane bezposrednio z plyty. I czy jest sposob zebym te emulatory jakos dogral przy pomocy pendrive'a? Tylko, ze nigdzie ich nie moglem znalezc jako luzne pliki, tylko jako Twoj gotowy pack. [...]
|
Skoro masz już wgrany FMCB to po co chcesz wypalać płyty z emulatorami? Naturalnie, możesz (przeczytaj w tutorialu jak to robić, aby FMCB mógł je zabootować), ale to strata czasu i pieniędzy.
Jeśli w mc0:/SYS-CONF/ masz moduły do obsługi USB i są kompatybilne z Twoim pendrive'm to po prostu wrzuć je na pendrive'a i w FMCB Configuratorze dodaj do nich ścieżki (też jest w tutorialu o tym). Druga możliwość to uruchomienie uLELFa i za jego pomocą skopiowanie tych emu na kartę pamięci (gdziekolwiek, to bez znaczenia) i za jego pomocą ich uruchamianie. Trzecia to uruchamianie ich z płyty, np. z tego mojego packa.
Możliwości masz wiele.
---
Nigdzie tzn. gdzie? Te emu są wszędzie. Z google nie umiesz korzystać? Możesz też skopiować je z mojego packa przecież (np. ISO Busterem, z tablicy Joliet, bo UDF jest spreparowana dla FMCB).