![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#286 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2004
![]() |
WITAM . prosze o bios do toshiby 5372 TU31 mam problem z nagrywaniem . jacktech@poczta.onet.pl . z g***243;ry dzi***281;kuje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#287 | |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Nowy na forum
![]() |
....strone z cdrinfo w pierwszej kolejno***347;ci sprawdzi***322;em ale tam jest od TU53 NIESTETY a ja szukam TU31......dzi***281;kuje za zainteresowanie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prawde mowiac to nie wiem czy znajdziesz TU31. Miala go moja toshiba kupiona w listopadzie 2004, nowsze modele mialy juz nowsze. Jesli to byl pierwszy bios do tej nagrywarki to raczej nie mozna go sciagnac (bo bezsensowne byloby robienie update do najstarszego biosu).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2004
![]() |
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...&manufactor=31
sporo biosow mn do tego napedu ;] w moim zebatka przekladni napedu tacki jest rozjechana ;] bede musial oddac do serwisu zeby wymienili bo jazdy sa neisamowite z tacka albo sie nie otwiera albo nie zamyka bo nei jest w stanei dociagnac tacki do gory ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Nowy na forum
![]() |
.....no wiec co do mojej Toshiby to prawdziwy niewypał .trzeci raz wysyłam go do komputronika (nawet 4 raz mi go przysłano z uszkodzoną tacką
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2006
![]() |
Witam jako nowy user na forum.
Sluchajcie ja mam problem z Toshiba SD-R5372. Chodzi o to, ze od jakiegos czasu nie widzi wogole plyt RW ani DVD ani CD. Konkretniej mowiac zawiesza sie na nich (czyta, czyta i nagle kontrolka sie zapala i koniec). Dodam, ze wszystkie płyty R czyta/nagrywa bez problemu. Probowalem i TU55 i TU56 i nawet tych firmwareow z rpc1.org i nic ![]() Czy mam ASPI czy nie to samo. Juz nie wiem, co mogo zrobic, bo Win tr raczej nie jest winny (chyba). Mam jeszcze na tej samej tasmie IDE nagrywarke LG i ona czyta/nagrywa wszystkie CD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.06.2003
![]() |
Z toshibą jest taka sytuacja, że gdy występują jakieś problemy można bez większych oporów założyć, że ten szrot od toshiby pada i oddać ją do serwisu aby prawdopodobnie dostać ten sam model z podobnymi wadami czyli napęd jest nieprzewidywalny.
Ktoś gdzieś wcześniej napisał, że każdemu się może zdarzyć w sensie producenta i wadliwego modelu, no przepraszam bardzo ale na taką skalę jak padają w Polsce toshiby to jest delikatnie mówiąc przegięcie. Aktualnie moja Toshiba po dłuuugim oczekiwaniu wróciła z serwisu. Dostałem nową ale pojęcie "nowa" w tym wypadku jest względne jeszcze jej nie przetestowałem bo mało nagrywam. Do toshiby straciłem całkowicie zaufanie, a o samsungu lepiej się nie wypowiadać bo prawdopodobnie to oni sie przyczynili do bublowatości tego modelu. Tak więc myslę, że w Twoim wypadku również jedyne co mogę od siebie polecić to serwis zamiast użerania się i dochodzenia co jest nie tak. Oczywiście warto sprawdzić napęd jeszcze u kumpla, ale tak jak mówię szkoda czasu na pierniczenie się z czymś co pada jak muchy po środkach owadobójczych. Cholerny uraz mam do tego napędu. Ostatnio zmieniany przez picasso : 20.04.2006 o godz. 13:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
niestety co do awaryjnosci tego modelu to moge sie tylko zgodzic. Z tym ze toshiby juz nie kupie tez. Tylko czekam gdy moja padnie.
Co dziwne na zagranicznych forach jakos nikt sie szczegolnie nie skarzy (juz gdzies o tym pisalem). Czyzby do nas wysylalie jakies partie bubli? Jesli tak to tym bardziej toshibki juz nie kupie. Teraz prawdopodobie celowac bede w pioneera bo slyszalem ze sa niezawodne. Choc w czasach gdy toshiba i plextor wypuszcza buble to niczego nie mozna byc pewnym. |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Nowy na forum
![]() |
no więc po trzeciej reklamacji z komputronika dostałem nową Toshibe jak narazie po 3 dniach chodzi bez zarzutu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Bywalec
![]() |
Ja tez po pierwszej reklamacji, która trwała 2 miesiące! dostałem nagrywarkę SD5372 czyli ten sam model w zasadzie, i dzisiaj jestem na nią poważnie w****iony (nei wiem czy nagrałem na niej 10 płyt nawet)... uszkodziła mi 6 płyt 4 verbatim dvd+r mcc 004, jedna tdk dvd-r x8 a na verbatim dvd-r nagrała z kilkoma błędami dane na których mi zależy.
Zmuszony jestem oddac ten szrot samsunga na serwis.. Szlag mnie trafia jak pomyśle, że znowu będzie szła pocztą do skośnookich zamiast do jakiegoś dostawcy w polsce... Na sieci znalazłem dokładne info w jakimś serwisie, że flaki tej toshiby to jest totalny samsung co pokazuje, że toshiba jako marka uległa całkowitemu zgnojeniu skoro podaje rękę producentowi największego badziewia wśród napędów. Czy ktoś nagrywał na tej toshibie wspomniane verbatimy plusy (dvd+r mcc 004)? Toshiba już nie odzyska mojego zaufania choć by na głowie stali i myrdali ogonami! CO do zachodu to znalazłem sporo opinii użytkowników którzy określali ten naped jako kawał g... delikatnie mówiąc... więc nie do końca jest tak, że nikt nei narzeka. Ostatnio zmieniany przez picasso : 24.07.2006 o godz. 00:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Bywalec
![]() |
Kurde jak się psuć to na całego Toshiba mało, że uszkadza mi płyty to jeszcze się zbuntowała i już nawet klapki nie wysuwa..
Oddałem na serwis bo flustracja mnie ogarnęła maksymalna. Jeżeli serwis zagląda na cdrinfo to Panowie błagam wymieńcie mi ten szrot na Pioneera bo sama nazwa toshiba/samsung wywołuje u mnie dreszcze i wyraz obrzydzenia, jak można taki produkt na rynek wypuścić!? ![]() Po wymianie napedu na nowy miałem nadzieję, że usterka poprzedniego to kwestia przypadku jednak teraz widzę, że to jest plaga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Hm zapodaj moze jakis scan to sie zobaczy bo troche mnie to dziwi mam aktualnie Samsunga SH-S182D i jakos nie widze zeby tragicznie wypalal ![]() ![]() ![]() obie palone 4x Co do Toshiby to mialem tylko jeden model dawno dawno temu SD-R5002 jak na owe czasy to palil b.dobrze niezaleznie jaki nosnik i najwazniejsze kazdy stacjonarny DVD odtwazal plyty bez zająkniecia ![]()
![]() |
![]() |
#299 |
Bywalec
![]() |
Jaki jest sens zapodawać skany plyt z ewidentnie uwalonej nagrywarki. Jest cała masa postów na przeróżnych forach o tym, że ten napęd jest porażką, a stało się tak od momentu dogadania się toshiby z samsungiem bo starsze napędy toshiby nie były złe. A o opini samego samsunga na rynku napędów chyba nie musze pisać bo sprawa jest jasna.
Więc dawne toshiby nijak się nie mają do jakości tych produkowanych teraz. samsung dał już pokaz jakości swoich napedów na wszelkich możliwych negatywnych frontach. Tak więc w zasadzie to nie rozumiem czemu ma służyć w tej sytuacji skan, którego choć bym chciał to zrobić nie mogę bo pozbawiony zostałem napędu. Skan warto robić na potencjalnie sprawnym napędzie a tutaj mamy awaryjność w zastraszającej skali jak nie dupne nagrywanie i psucie płyt to tacka nie działa. Gdzie te czasy gdy robili napędy napędami ze szklaną optyką zamiast kawałka plastiku i optyką, która wytrzyma więcej niz 2 lata gwarancji. Mam takie wrażenie, że napędy mają celowo dobierane tak komponenty żeby wytrzymać nie więcej niż dwa lata i zmusić do zakupu nowego napędu, szkopuł w tym, niekiedy zawodzą obliczenia i napęd pada wcześniej. I ta sama sprawa dotyczy sprzętu AGD/RTV. Już nikt nie dba o markę i renomę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.01.2005
![]() |
Swoją wysłałem do Alstoru po uprzedniej rozmowie tel. W ciągu dwóch tygodni została naprawiona. Poprosiłem o naprawę - wymianę optyki zamiast wymiany nagrywarki na nową sztukę ze względu na coraz słabsze serie. Minęło już kilka miesięcy, nagrywarka sprawuję się bardzo dobrze.
| ABIT NF7-S rev. 2.0 | AMD DURON 1,3GHz | TT VOLCANO 11+ | 512MB KINGSTON HYPERX Dual 2-2-2-6 | GIGABYTE RADEON 9550 @ 420/540 128DDR 128 bit | ZALMAN ZM80D-HP | CHIEFTEC HPC-360-202 | ENLIGHT EN-7237 | WD CAVIAR 80GB JD SATA | TOSHIBA SDR-5372B DVD+/-RW DL | TT HARDCANO 12 | PANASONIC PANASYNC PRO/P50i | HP LASERJET 5L | U.S.ROBOTICS 9106 WI-FI | INTEL PRO/100 S | NEOSTRADA 512Kbit (576 tylko) | |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Toshiba Satellite A100-294 problem SD i aparat cyfrowy | zene_k | Off topic | 12 | 07.03.2007 09:08 |
Toshiba SD M1712-problem | Adam72 | Napędy optyczne DVD | 1 | 24.12.2005 23:03 |
Martwa Toshiba SD R5372B | madmax2 | Napędy optyczne DVD | 1 | 28.12.2004 00:37 |
Toshiba SD R5272 nie chce wypalać filmów! | Marcin Sakowski | Napędy optyczne DVD | 2 | 06.08.2004 09:31 |
Toshiba sd r2102-nieudana zmiana biosu | colourman | Napędy optyczne CD | 0 | 27.01.2004 13:42 |