![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.10.2005
![]() |
![]()
Poddałen konwersji w TMPGEnc plik zgrany z kamery DV przez program Pinacle 8. Gdy próbuje wczytać powstały plik m2v do TMPGEnc DVD Author otrzymuje taki komunikat:
*The video GOP is too long. The video GOP is too long. For a standard DVD it is necessary that the GOP fulfill the following condition: Max 36 fields (18 frames) (NTSC format only) Max 30 fields (15 frames) (PAL format only) Co trzeba zmienić w TMPGEnc (jakie ustawienia) aby plik był akceptowany przez TMPGEnc DVD Author. Prosze o pomoc i pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez PIOTR34 : 01.11.2005 o godz. 01:55 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Witam.Dzięki za szybką odpowiedź. Mój materiał był zmontowany na podstawie tego artykółu do którego otrzymałem linka. Wszystko zrobiłem zgodnie z sugestiami autora tej pracy. W tym artykule jest też napisane ze TMPEGnc DVD Author akceptuje plik m2v. Przyznam się szczerze ze jestem początkujacy w tej dziedzinie, może polecisz mi jakiś inny program do konwersji niż TMPEGnc.Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Sprawdziłem ustawienia TMPEGnc i było ustawione Frame rate-25fps( jeżeli to jest to ustawienie).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
W zakładce GOP Structure przy kodowaniu, w polu MAX number of frames in GOP wpisz 15.
Czasem TMPGEnc potrafi zrobić psikusa i wygenerować GOP dłuższy niż 15 ramek, zgodny ze standardem MPEG2, ale niezgodny ze standargem MPEG2 w DVD Video... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Dzięki za pomoc ,już dokonałem zmian w ustawieniach MAX number of frames in GOP na 15-tak jak w poradzie. Jutro od rana zaczynam zabawe. Pozdrawiam i dziękuje za linki.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.11.2005
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Pewnie nie robiłeś dokładnie zgodnie z instrukcją.
Dla PAL w zakładce GOP Structure, I=1, P=4, B=2 i MAX number of frames in a GOP normalnie jest zero, a powinno być przestawione na 1. Jak jest zero - wartość domyślna, to sequence header jest dawany tylko na początku pliku MPEG i wtedy dostaniesz taki komunikat jak cytujesz, jak dasz 1 to sequence header będzie w każdym GOP. Ale ta konfiguracja jest zdaje się tem właśnie opisana... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|