![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.09.2004
![]() |
LiteOn832s - problem z systemem/wolno nagrywa
mam takie cudo (jak w temacie) w domu, nowka wczoraj dostalem nowa (wymiana na nowa - poprzednia podobne objawy) - oryginalnie VS04, podlaczone do plyty MSI na NFORCE400Ultra z wgranym najnowszym biosem, najnowsze sterowniki do plyty głownej (chipsetu, muzyki, lanu, etc...), CPU Athlon XP1800@2500/133@166 system operacyjny Win 2000prof SP4 postawiony miesiac temu, zainstalowane ASPI, 512MB ramu, dysk 40GB/7200, nagrywarka podpieta na drugim kanale na master probowalem takze na slave,oczywiscie ustawiony tryb UDMA....
płyty nagrywaja sie bardzo wolno... rzedu 7h nawet...poczatkowo z oryginalnym biosem pokazywal zapełenienie bufora nagrywarki tylko 20% pozniej po róznych moich operacjach (opisane nizej) spadło na 6%, obciazenie CPU 2-4 % w trakcie nagrywania kontrolka LED miga na czerwono a nie swieci swiatłem ciągłym..., testowane na kilku DVD+/-R w tym 2 z pudelka (nagrywarka BOX), DYSAN DVD+R, VERBATIM DVD+RW ![]() probowalem z pudelkowym Nero Express oraz najnowszym pełnym Nero. Probowalem upgrate biosu w DVDRW do nowszych wersji VS0A i nieoficjalnego VS0B nie wiem czy to istotne ale rózne rzeczy juz w komputerach widziałem - grafika ATI Radeon Herculsa 9100... podlaczylem ta nagrywarke do kompa w pracy-siakis celeron 2.4GHz na siakiejs plycie, 256 ramu, dysk 40GB/7200 i wszystko jest ok. bufor zapelnia do 95-98% i nagrywa plyte DVD+RW TDK4x w 14min w pracy pracuje na XP, i plyta jest na innym chipsecie... ktos ma pomysł o co moze chodzic ? dzis postawie chyba rownolegle WinXP i bede probowal.... moze problem tkwi w sterownikach do n-force'a (probowalem na dwoch róznych) ? Ostatnio zmieniany przez miro79 : 24.09.2004 o godz. 11:43 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
zmien drivery do kontrolera z n-force na standartowe
byl juz ten problem poruszany na forum. poszukaj
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
standartowe z windowsa ? czy jak ? i czyjest jakas specjalna procedura podmiany tego ?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjechać Ci z bani ?
![]() |
niestety mam plyte na via i nie mam tego problemu ale zobacz na standartowych z windy. wiecej nie powiem ci bo sam pracuje na wingrozie xp z sp2 i w niej jest mozliwosc odinstalowania driverow. ale moze mozna usunac kontroler i odnowa go zainstalowac z innymi driverami.
jak wezmiesz opcje szukaj na forum to znajdziesz ten temat i tam wszystko bylo napisane co i jak ![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#5 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
oka, wróce do domu i potestuje.
wynik działania umieszcze na forum ![]() thx. ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Zobacz TEN temat I TEN post ![]() Może pomoże ![]() Ale jeżeli nie - to w jaki sposób masz podkręconego tego procka? Mnożnik, czy FSB? I czy na tym MSI jest też jak na Epoxach blokada wartości systemowego FSB (tu 66MHz)? Jeżeli nie to, więc może jakiś bios nowy do tego MSI rozwiąże sprawę ![]() Ale to ostatecznie ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
@Vizzard ja tu widze napisane "CPU Athlon XP1800@2500/133@166", wiec z tego chyba wynika ze procek jest podkrecony magistrala ze 133@166.
Moja rada dla Ciebie Miro79 - przestaw procesor spowrotem na ustawienia domyslne i wtedy zobacz. Moze cos sie kaszani wlasnie ze wzgledu na magistrale? |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Faktycznie to przeoczyłem ![]() Ale dlatego właśnie pytałem Gdyż tak jak mówisz - to może być przyczyną problemów ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
No, nie martw sie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
zaraz sprawdze na DVD+R ![]() Dzieki. swoja droga moze przydalny sie maly FAQ(przybity temat) odnosnie tego typu błedów. Na forum zeby znalesc informacje o tym klopocie trzeba przebrnac przez kilkaset postow... a i tak nie wiadomo czego konkretnie szukac.. po samym "832" w pojawi sie zbyt duzo tematów... Wracajac do CPU to obecnie delikatnie przekrecony magistrala 133@166, kiedys takze chodzil @170 przy zwiekszonym mnozniku, wtedy mial 2600+ i to bez podnoszenia napiecia, VCORE=1,5V i dzieki temu nie grzeje sie intesywnie zwykle 40-45stopni. to nie koniec jego mozliwosci ale nie mam potrzeby przekrecac go bardziej... do internetu i photoshopa ten mi wystarczy, Ramu tylko przydałoby sie tak z 1GB minimum... |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjechać Ci z bani ?
![]() |
jak dziala dobrze to dobrze bedzie dzialal
![]() i po klopocie ![]() udalo sie
![]() |
![]() |
#13 | |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Miałem ten sam problem - sterowniki nVidia od IDE po zainstalowaniu najnowszych sterowników do nForce 400Ultra znikneły napędy system ich nie wykrywał po wywaleniu tego badziewia wszystko wróciło do normy. : ![]()
![]() |
#14 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Ale się ubawiłem! ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|