![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#271 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.11.2004
![]() |
mialem tak samo!!!! co jak co ale tez dostalem wadliwa nagryware :/ [nie ma co sie zalamywac, kazdej firmie sie zdarza] ale wymienilem szybko i wszytsko ok.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#272 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.09.2005
![]() |
totez wlasnie tak zrobilem i nagrywarka od tygodnia na gwarancji..
![]() a do lask wrocil stary dobry LT 52246 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bezawaryjnosc nie jest mocna strona tego modelu (a wydawalo mi sie ze toshiba to bedzie nie do zdarcia
![]() mam nadzieje ze to fabryczna wada pewnej czesci napedow (moze celowo wyslanych na rynek polski - kto wie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2004
![]() |
heh ja tam mam juz ochote rozwalic ten naped o sciane ... kupiony w znaku byl juz u nich sprawdzany ale hmmm mam watpliwosci co do tego ich sprawdzania, takie splawianie klienta.
jutro przekladam ja do innego starego kompa zobacze jak bedzie dzialac, mam wrazenie ze ogolnie sporo ludzi boryka sie z problemami nagrywarek na NF2 ... wyprobowalem wszelkie mozliwe ustwienia sec, prim, master, slave, domyslne stery systemu do plyty i producenta, aspi i bez aspi, pio, dma, i szczerze mowiac nie wiem co mam z nia zrobic plyty poznaje jak sie jej zachce, uzywam verbatimek i tdk, a jak juz je rozpozna to i tak potrafi je spalic, problemy sa nawet z tloczonymi plytami, w wiekszosci przypadkow zwiesza system. Abit NF7 NF2-400 Ultra, AMD 2500XP Barton, 2x512 MB Kingmax TinyBga, ktos ma podabna konfiguracje i tez ma z tym prolemy ?? jakies moze jeszcze sugestie ktore moglem przeoczyc ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Spróbuj jeszcze (o ile tego nie zrobiłeś) zainstalować stery od NForce, ale bez sterowników IDE SW.
One powodują sporo problemów. Polecam też kontakt telefoniczny z firmą "Alstor" z W-wy, dystrybutorem Toshiby w Polsce. Poproś o rozmowę z gościem, który zajmuje się napędami optycznymi. Ja rozmawaiałem z nim kilka razy i on naprawdę zna się na temacie i powie Ci, co jest z Twoim palnikiem.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
![]() |
Aha, a jaki masz bios w spawarce?
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Nowy na forum
![]() |
no mam stery do plyty na NF i tez bylo bez nich ale efekt byl podobny wiec to raczej nie to a biosy przeskakiwalem wszystkei po kolei teraz siedzi tam TU56 moze jak kolejny wypuszcza cos sie zmieni chociaz watpie bo mialem wrazenie ze z kazdym kolejnym updatem jest coraz gorzej ...
na pocieszenie moge powiedziec ze ostatnio sporo grzebalem i rozne konfiguracje sprzetowe wyprobowywalem i ... sporo zalezy od zasilacza z tego co auwazylem jak akonfiguracja by nie byla to jak sie wsadza krzakowy zasilacz nawet 600 to potrafia sie dziac czazsem takie krzaki a np na topwer czy tagan nawet 300 jest spoko ... wiec mozliwe ze palnik jest wyczulony na jakosc zasilania ... niedlugo wymieniam swojego q-teca 550 na cosik bardzej sprawdzonego i wtedy zobacze jak bedzie sie zachowywac ... w wiolnj chwili jeszcze dryndne do alstoru pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.06.2003
![]() |
Niestety dzisiaj chcąc odczytać jakiś czas temu nagraną DVD+RW marki Verbatim, Toshiba stwierdziła, że dysk jest niesformatowany. Ale prawdopodobnie odczytany zostanie na innym napędzie narazie nie mam jak tego sprawdzić. Oby się dało bo się wkurzę.
Więc już nie wiem co jest grane. System to w2k, płyta to abit kt7a, próbowałem i z aspi i bez. Kompletnie nie wiem gdzie przyczyny szukać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Nowy na forum
![]() |
co do "niesformatowanego" nosnika po zapisie, czasem dochodzi do regresji nosnika jesli jest slabej jakosci a moc lasera niewystarczajaca zeby dane na dluzej utrzymac - tak jak by cos wygladzalo pity i landy do jedego poziomu przez co plyta moze wydawac sie czysta w neiktorych napedach, ktore sa mniej "czule"
co do tej nieszczesnej toshiby to sprawdzalem chyba kazda opcje i sprzetowa i softwareowa ... jedyna niesprawdzoan zecz to nowy zasilacz ale jak juz mam kupywac to cos konkretnego wiec odkladam narazie kase btw ktos moze cos doradzi marke/model minimum 450wat cichy-lozyskowany i 2 wtyczki flop - pod stacje dyskeitek i karte graficzna R9500 - z 4 molexy no i co tam jeszcze bedzie to juz bonus ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Bywalec
![]() |
Z moich kolejnych doświadczeń z tym napędem jest chyba coraz gorzej.
Aktualnie staram się nagrać płyte dvd-r verbatim x8 MCC 02RG20 W połowie zwalnia do predkości 1,9x i tak ledwo ciągnie do końca. Powinno sie nagrać normalnie w około 8 minut, a przy tej prędkości co jest teraz wyszło ponad 22 minuty. Miał ktoś taką sytuację? Wczesniej napęd chodził ok aktualnie uszkodził już 4 płyty. Myśle, że wyślę ją na serwis. Pomimo początkowej euforii teraz zaczynam być zniesmaczony tą marką, zwłaszcza, że znajomemu ten sam model napędu padł. Najchętniej chyba bym jednak wymienił na Benq. No chyba że moje zniesmaczenie jest nieuzasadnione i jest to wina tych płytek. Ostatnio zmieniany przez picasso : 09.02.2006 o godz. 00:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Nowy na forum
![]() |
heh no niestety tak to jest jak sie z samsungiem brata jesli chodzi o napedy bo LCD maja jedne z lepszych ;] ale CD DVD HDD FDD heh no comment
|
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
![]() |
Napęd Ci padł. Mi dwa razy wymieniali na nową. W końcu sprzedałem, kupiłem Benq i teraz jest ok.
Dla pewności sprawdź, jednak, czy przypadkiem nie wyłączyło Ci się DMA.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 09.02.2006 o godz. 20:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Bywalec
![]() |
DMA właczone, starałem się na wszelkie możliwości sprawdzić, poza podpianiem w innym komputerze ale sądzę, że mój system jest dosyć zadbany i nie jest to spowodowane problemami software'owymi. Zwłaszcza że nie dokonywałem żadnych poważnych instalacji sterowników.
Myślę że oddam ją na serwis 2 lata gwarancji do czegoś zobowiązuje. Rozczarowałem się Toshibą. Co jak co ale 4 dvd-R verbatim nie powinna uszkodzić i to w ten sam sposób. JA też chcę BENQ jak też!!! panowie jakei są teraz zasady gwarancji bo straciłem orientację. Czy w przypadku wymiany napędu na inny gwarancja biegnie od nowa czy dalej w ramach tego samego okresu gwarancyjnego. Czy w przypadku gdy wymienią mi na inny wyższy model to mogę domagać się wymiany napędu na zupełnie innej marki uwzględniając cenę? W sumie za napęd dałem ponad 300zł. Ostatnio zmieniany przez picasso : 09.02.2006 o godz. 21:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Nowy na forum
![]() |
gwarancje reguluje sprzedawca ogole ale jesli wymienia ci na nowy ten sam model okres gwarancji powinien byc odnowiony np 2lata od poczatku, jesli nie ma tego modelu juz w sprzedazy, zanim dadza ci inny powinni sie z toba skontaktowac i wtedy wymienaisz na co chcesz ... jesli drozszy to doplacisz no chyba ze beda tak wspanialoduszni ze dadza ci naped za 600 zeta w ramach rekompensaty za poniesione straty moralne, czasowe itp. itd. ogolnie za je...ie sie z tym napedem ;] jesli na tanszy powinni ci zwrocic roznice ... jesli sprzet nie ma gwarancji np. czeste zakupy na allegro, prawnie obowiazuje rekojmia na rok czasu, 3lata jesli mowa o budynkach
![]() Ostatnio zmieniany przez somber : 11.02.2006 o godz. 15:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Bywalec
![]() |
A więc nagrywarka zostala oddana do serwisu, wcześniej napisałem to Alstor opisując problem, i potwierdzono moje obawy odnośnie prawdopodobnej usterki optyki. Zobaczymy co z tego wyniknie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Toshiba Satellite A100-294 problem SD i aparat cyfrowy | zene_k | Off topic | 12 | 07.03.2007 09:08 |
Toshiba SD M1712-problem | Adam72 | Napędy optyczne DVD | 1 | 24.12.2005 23:03 |
Martwa Toshiba SD R5372B | madmax2 | Napędy optyczne DVD | 1 | 28.12.2004 00:37 |
Toshiba SD R5272 nie chce wypalać filmów! | Marcin Sakowski | Napędy optyczne DVD | 2 | 06.08.2004 09:31 |
Toshiba sd r2102-nieudana zmiana biosu | colourman | Napędy optyczne CD | 0 | 27.01.2004 13:42 |