Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.02.2006, 16:56   #1
somber
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.05.2004
somber w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
gwarancje reguluje sprzedawca ogole ale jesli wymienia ci na nowy ten sam model okres gwarancji powinien byc odnowiony np 2lata od poczatku, jesli nie ma tego modelu juz w sprzedazy, zanim dadza ci inny powinni sie z toba skontaktowac i wtedy wymienaisz na co chcesz ... jesli drozszy to doplacisz no chyba ze beda tak wspanialoduszni ze dadza ci naped za 600 zeta w ramach rekompensaty za poniesione straty moralne, czasowe itp. itd. ogolnie za je...ie sie z tym napedem ;] jesli na tanszy powinni ci zwrocic roznice ... jesli sprzet nie ma gwarancji np. czeste zakupy na allegro, prawnie obowiazuje rekojmia na rok czasu, 3lata jesli mowa o budynkach warunki sa podobne, naprawa, wymiana, zwrot kasy, itp. itd.

Ostatnio zmieniany przez somber : 11.02.2006 o godz. 16:59
somber jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.02.2006, 22:20   #2
picasso
Bywalec

Data rejestracji: 15.06.2003
picasso zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A więc nagrywarka zostala oddana do serwisu, wcześniej napisałem to Alstor opisując problem, i potwierdzono moje obawy odnośnie prawdopodobnej usterki optyki. Zobaczymy co z tego wyniknie.
picasso jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2004, 22:40   #3
bionix
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.02.2004
bionix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam to moj pierwszy post na tym forum. Chcialbym przestrzec wszystkich przed tym napedem... zamiast kupic odrazu pioneera 108, to nie, musialem sie w***ac w toshibe...
Wczoraj stalem sie nieszczesliwym posiadaczem sd-r5372. pierwsze co mnie wnerwilo to naped nie rozpoznaje plyt x8 - platinum x8, esperanza x8 widziane jako x4 ... i za chiny nie da sie tego ustawic na wiecej.... po drugie naped jak ma zczytac jakies mniejsze pliki okolo 50 mb to zupelnie nie daje rady z duzymi plikami jeszcze jako tako. nie znam sie na korekcjach itd wszystkie moje spostrzezenia sa na oko i tak jak mowie zrobic imiga nero to jakas pomylka w ogole raz odczyt 8 mb/sec zaraz 200 kb mieli strasznie. gdzie plyty swiezo wypalone bez zadnych rys... wypakowywalem rary z plyty dvd i naped meczyl sie z tym az 30 min aaaarrrggghhhh nie dalem rady zaczalem szukac w necie co sie kurna dzieje z tym napedem - trafilem tutaj, poczytalem i pojechalem do sklpeu wymienic na pionka 108 - w proline wymienili mi bez najmniejszego problemu i teraz niebo a ziemia dvd r platinum x8 pali sie x12 w szoku bylem naprawde plyta ktora na toshibe wypakowywala sie 30 min na pionku wypakowala sie w 12... zupelnie inny standrad teraz jestem zadowolony... polecam pioneera 108 w pelnej krasie nie ma co zastanaiwac sie nad 40 zł (bo tyle mnie wyniosla doplata)....

jeszcze jedno toshiba tak samo chodzila na TU32 jak na TU53 . moze to nowy naped i producent nie zrobil jeszcze dobrego softu do niej i to ja zdyskwalifikowalo...masakra
bionix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2004, 22:51   #4
marianb
Bywalec

Data rejestracji: 11.12.2004
marianb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Bionix napisz jakich platinum ci nie rozpoznaje +R czy -R ? Ba ja wkładam Platinum+R x8 i rozpoznaje x8 i x12 nawet. Z tym że jak nagrywam x12 to czasem są błędy, ale x8 OK. Bios mam po update ale i wcześniej też dobrze nagrywał te Platinum x8 i x12. Aczkolwiek jak przeczytałem testy na tej stronie to od razu kupiłem Traxdata cake 10szt po 2 zł.
marianb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2004, 23:11   #5
bionix
Nowy na forum

platinum dvd-r x8 i esperanza tez minus wypalam tylko na minusach. nie mialem zadnego plusa niestety.. ale powiem ze pionek zamiata toshibe z kazdej strony. bardzo stabilny naped - jak juz zacznie cos czytac to jedzie do konca z ta sama predkoscia. toshiba miala problem nawet z odczytem przed chwila nagranych na niej plyt... bardzo dlugi dostep do plyty. po wlozeniu plyty do napedu slychac ze laser nie daje rady (meczy sie ze zlapaniem sciezki). strasznie sie zawiodlem na tym sprzecie.

po wlaczeniu zczytywania na toshibie pelnej dvd - wrazenia byly bardzo zle. naped sie rozpedzal i za chwile zwalnial i takie dziwne skwierczenie lasera jak przy porysowanych plytach (plyta jak lustro). w sumie to nagrywakra wypalila te platinumy minus x8 z predkoscia x4 i gra chodzila bez zarzutu ale nie po to kupuje nagrywarke x16 zeby palic na niej x4 moze to wina kompatybilijnosci nosnika ale dajcie spokoj zeby dwa najbardziej popularne nosniki nie byly suportowane? masakra. jak poprawia firmware to moze cos z tego bedzie - a narazie omijam z daleka toshibe...

Ostatnio zmieniany przez bionix : 29.12.2004 o godz. 23:16
Stary 29.12.2004, 23:36   #6
Dinx
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 14.03.2003
Dinx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Potrafić się ukłonić

Jestem wkur...ny tak zachwalałem ten napęd . Teraz mnie drażni. Wprawdzie ma jeszcze szanse na rehabilitację , ale...
Nero 6.6.0.1 dalej przeszukuje ta nieszcześną magistrale i NIC !!! Próbowałem różnych myków Toshiba jako master , jako slave - to samo !!! Wgrałem stery ASPI - dalej to samo . Wywaliłem nagrywarkę LiteOn - zamiast wstawiłem napęd LG-DVD i dalej to samo . Nagrywarka jako master , później jako slave - dalej to samo. Coś z nią poje...ne jest !!!. Na domiar wgrałem nowy bios - ciekawe co teraz sie urodzi... , w każdym razie w Nero dalej przeszukuje magistralę ..... ręce opadają .

Kto mi chce wpiep...yć za moje wczesniejsze , pochlebne posty - proszę - reki nie podniose - nadstawie drugi policzek.

Pozdrwaiam
zdołowany dinxxxx
Dinx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 00:00   #7
bionix
Nowy na forum

nie weim co jest u ciebie sprobuj pod alkoholem czy ja zobaczy / moja bez problemu byla widziana pod nero 6.6.0.1 jak i wczesniejszej wersji. pod alkoholem tez bez problemu. tylko ta meczarnia z odczytem i nagrywaniem lol ciesze sie ze mam juz to za soba..
Stary 30.12.2004, 09:23   #8
Dinx
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez bionix
nie weim co jest u ciebie sprobuj pod alkoholem czy ja zobaczy / moja bez problemu byla widziana pod nero 6.6.0.1 jak i wczesniejszej wersji. pod alkoholem tez bez problemu. tylko ta meczarnia z odczytem i nagrywaniem lol ciesze sie ze mam juz to za soba..
Clone i Alcohol ja widzą tylko to nero
Stary 30.12.2004, 13:41   #9
IV0nka
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.09.2003
IV0nka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A próbowałeś Toshibe w wersji sama na drugiej taśmie jako master, a dodatkowo odinstalować całkowicie Nero i zainstalować na nowo np. 6.6.0.3?
IV0nka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 15:05   #10
Dinx
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez IV0nka
A próbowałeś Toshibe w wersji sama na drugiej taśmie jako master, a dodatkowo odinstalować całkowicie Nero i zainstalować na nowo np. 6.6.0.3?
To jest własnie to co teraz planuje zrobić - zainstalowac 6603 ( czym różni sie wersja ultra=29MB od tej drugiej 152MB ? )

Nagrywarki samej nie moge zainstalowac bo nie mam wolnego juz gniazda IDE. Pod 1 mam podpiete dwa dyski . Pod dwojeczke naped i nagrywarke. Nie moge ich pomieszac, tzn naped z jednym dyskiem a nagrywarka z drugim - za dużo zabawy - krótkie taśmy.

Pozdrawiam
Stary 30.12.2004, 20:04   #11
Dinx
Stały bywalec ;)

Pluginy

OK, mam Nero 6.6.0.3 i wszystko działa prawidłowo. Przypadkiem jednak wpadłem na powód mojego wczesniejszego zgryzika. Winą jak się okazało nie była wersja nero, ani tym bardziej sama Toshiba.
Zawiniły pluginy które wgrałem. Najpierw wgrałem Nero Mega Plugin Pack i do tej pory wszystko działało. Później przyprawiłem nerona dodatkowymi pluginami które gdzieś kiedyś ściągnąłem ( taki zestaw 33 wtyczek ) i właśnie to powaliło wszystko. Po usunięciu tych ostatnich wszystko wróciło do normy i działa prawidłowo.

Pozdrawiam
Stary 30.12.2004, 22:11   #12
picasso
Bywalec

Przeproś Toshibkę bo ja ją właśnie kupiłem i mnie zestresowałeś . Bios w wersji TU31 i narazie nie aktualizuje ze względu na nieciekawe doświadczenie jednego z kolegów z forum w kwestii aktualizacji.
Stary 30.12.2004, 22:42   #13
Dinx
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez picasso
Przeproś Toshibkę bo ja ją właśnie kupiłem i mnie zestresowałeś . Bios w wersji TU31 i narazie nie aktualizuje ze względu na nieciekawe doświadczenie jednego z kolegów z forum w kwestii aktualizacji.
Przepraszam
Ja bios wgrałem TU53. Narazie nie widze problemów Jednak tym razem będę powściągliwy z oceną. Z czym po wgraniu biosu miał problem nasz kolega?
Wybaczcie nie chce mi sie szukać.

Pozdrawiam
Stary 31.12.2004, 11:34   #14
mcp
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.06.2004
mcp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy to prawda ze toshiba ta jest robiona przez samsunga
mcp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2004, 15:35   #15
picasso
Bywalec

Coś tam pisze na naklejce toshiba samsung blablabla mam nadzieje ze samsung robił tylko oobudowe
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: