Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.01.2004, 06:23   #1
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Trafia mi się okazja !

mam możliwość kupna legalnego Windowsa za 250 zł, ale mam możliwość wyboru, albo winXP professional, albo win server 2003 enterprise. Tego pierwszego użytkuję obecnie legalnie inaczej, tego drugiego nie znam wcale. Mam pytanie do drogich forumowiczów, co polecacie wybrać, cena ta sama, proszę o konstruktywne za lub przeciw którejś z tych Wind.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.01.2004, 09:56   #2
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
HM.. w sumie win2k3 za tak male pieniadze sie oplaca... ale ja juz po formaciku wina2003 - po prostu nie spodobal mi sie, duzej sie uruchamia niz xp, polowa sterowniow nie dziala, programow tez.. itd. Ja bym zostal przy xpeku prof.
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2004, 10:10   #3
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Win2003 jest swiezym systemem i tak jak powiedzial Smartek czesc programow i prawdopodobnie gier na nim po prostu nie ruszy.
Ja tez bym wybral XP. Mimo, ze sam mam jak na razie win'98, to tylko dlatego ze nie mam oryginalnego XP. Ale prawdopodobnie juz nie dlugo bede mogl sie w koncu przesiasc na upragnionego XP-eka .
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2004, 10:29   #4
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to kolejna dyskusja jaki system jest lepszy

nie wiem jakie koledzy mają kompy, ale u mnie najszybszym systemem jaki działa jest win 2003!! Największym mułem był XP-ten system uznałem troszke zabaweczką zresztą ile stron jest dla XP, ile tapet, ile ekranów bootujących tylko dla XP, wczoraj sobie przeglądałem z ciekaowści to...wszędzie tylko XPstyles
98 po wgraniu softu już się zaczynał mielić, a 2003 tak jak na początku tak po wgraniu softu otwiera aplikacje, okienka itp. identycznie . Instalowałem też pierwszy raz system na NTFS więc to może też dlatego
Tą różnice można zauważyć przy słabszym komputerze, przy lepszych nie doświadczy tak się tego, ale podałem ten przykład dlatego żeby zwrócić uwage który system działą najszynciej, narazie hihi bo 2003 mam z dwa tygodnie.
Gry? nie gram nie mam gierek i na sprzęcichu moim zbytnio się nie pogra.
XP albo 2003? w sumie trudny wybór w twoim przypadku Kieruj się głosem serca, głosem rozumu, zagraj w "orzeł czy reszka"
pozdro

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2004, 11:00   #5
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
[...]
XP Home może jest zabaweczką...ale wersja Pro to już chyba nie....
a co do styleXP ...przecież to nie jest przymusowe ,ja wogóle nie zwracam na to uwagi ,,,a po odpowiedniej konfiguracji OS ...wył.bajerów ,wizualizacji i innych wydziwień ...XP także może tnąć na słabszych kompach...
Stary 17.01.2004, 11:10   #6
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zetoxa kupuj XP...ale zapamiętaj ,że legalny Windows to koniecznie:
1- oryg nosnik,
2-instrukcja z hologramem i nalepkami,
3-faktura zakupu.
Tyle co sie dowiadziałem od znajomego u którego była kontrola.
lopus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2004, 11:45   #7
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tu nie ma co poruwnywac
xp do stacja robocza, a 2003 to serwer i nie masz gwarancji, ze wszystkie programy/gry beda dzialac poprawnie
kupuj xp

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2004, 12:27   #8
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... qrde, zmieniły się warunki, Windę będę miał za darmo, oryginał od radomskiego dilera M$, właśnie dostałem telefon z gratulacjami (popełniłem takie małe lizusostwo wobec M$ i stąd ta nagroda). Nie gram w gierki, wiem, że nie chodzi pod serverem Norton, ale mi nie zależy. Podobno win2003 jest zauważalnie szybszy, szczególnie na wolniejszych kompach (mam Athlona 1,2 Ghz i 256 Ramu) , kumple z pracy doradzają mi win2003, sam już nie wiem, czekam na dalsze posty, mam czas do najbliższego piątku.
Stary 17.01.2004, 13:10   #9
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zetoxa
... qrde, zmieniły się warunki, Windę będę miał za darmo, oryginał od radomskiego dilera M$, właśnie dostałem telefon z gratulacjami (popełniłem takie małe lizusostwo wobec M$ i stąd ta nagroda). Nie gram w gierki, wiem, że nie chodzi pod serverem Norton, ale mi nie zależy. Podobno win2003 jest zauważalnie szybszy, szczególnie na wolniejszych kompach (mam Athlona 1,2 Ghz i 256 Ramu) , kumple z pracy doradzają mi win2003, sam już nie wiem, czekam na dalsze posty, mam czas do najbliższego piątku.
Ja bym wziął W2K3. Jest dużo szybszy od XP. Można go przerobić na stację roboczą.

PS. A jakie to było lizusostwo wobec M$
Stary 17.01.2004, 13:27   #10
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
NIEE.. tylko nie win2k3, moze Zetoxa zainstaluj pirata i go przetestuj zanim zrobisz blad i wezmiesz oryginala?
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2004, 13:28   #11
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zetoxa
... qrde, zmieniły się warunki, Windę będę miał za darmo, oryginał od radomskiego dilera M$, właśnie dostałem telefon z gratulacjami (popełniłem takie małe lizusostwo wobec M$ i stąd ta nagroda).
Jakie? Tez chce sie podlizac!
Ja osobiscie, i tu mam wolna reke, bo i tak tego nie bierze pod uwage bym bral XP, jest bardziej przyjazny aplikacjom, W2K3 tylko jako serwer, a to juz sa pewne ograniczenia w dzialaniach programow. Wole miec pewnosc, ze Acrobat czy Word, OpenOfice, czy co tam mi zadziala, niz kombinowac
No i sobie pogadalem
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2004, 13:56   #12
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zetoxa
(...)Podobno win2003 jest zauważalnie szybszy, szczególnie na wolniejszych kompach (mam Athlona 1,2 Ghz i 256 Ramu) , kumple z pracy doradzają mi win2003, sam już nie wiem, czekam na dalsze posty, mam czas do najbliższego piątku.
mówiłem , wiem to po własnym sprzęcie.
Ty to masz komputer rakiete więc nie zauważysz różnicy
Ale jednak brałbym chyba XP, koledzy którzy wypowiadali się wcześniej piszą mądre słowa. Choć Acrobat, Office mi działa bez problemu. Choć w gry nie gram
i gratulacje nagroody! , ja też chce

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2004, 14:01   #13
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
spoko na win2003EE wszystko mi działa /tylko guard od antyvir PE nie działa ale skaner natomiast jak złoto leczi to jest do rozwiązanai bo o oczęta mi się rzuciła wersja beta serwerowa tego antyvirusa/ tylko zabawy aby zachowywał się jak normalna stacja robocza jest trochę i to niestety praktycznie trzeba robić z palca bo dedykowanych tweakerów jest jak na lekarstwo i funkcji za wiele one niestety nie posiadają
lecz jak bedę wracał do xp to zabiorę z soba parę plikow z tego nt5.2 aby sobie poprawić ciut xpka

pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2004, 14:30   #14
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
NIEE.. tylko nie win2k3, moze Zetoxa zainstaluj pirata i go przetestuj zanim zrobisz blad i wezmiesz oryginala?
pozdro
Zawsze można wziąść Win2003 EE i go sprzedać za ponad 2000 zł... I sobie kupić WinXP Pro OEM za 650zł. I jeszcze zostanie trochę $$$
Stary 19.01.2004, 10:37   #15
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zeby nie bylo watpliwosci - oprocz NAV i NSW dziala wsio co lata na winxp, czesc rzeczy dziala szybciej, czesc zeczy tak samo
chociazby ze wzgledu na to bym bral win2k3
no i cena orginalnego 2k3 jest kuszaca
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: