![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
Co Kupic
w gre wchodza takie nagrywary NEC DVD+/-RW ND-2510A albo Sony DVD+/-RW DRU-700A
obie sa DL ofkoz tylko nie wiem co bedzie nagrywac wszytkie plytki tzn nei bedzie wybredna na tanei nosniki - co mam brac?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2004
![]() |
![]()
Bierz NEC-a 2510A! Sam go mam i uważam, że jest za***isty! Zjada na śniadanie wszystkie te Shiteony (LiteOn) razem wzięte! No i korekcja błędów jest też na lepszym poziomie niżw przypadku LiteOna i Sony!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
namor - wiem co piszę! Niestety byłem posiadaczem ShitOna 812S i musiałem go sprzedać, bo za chiny ten Shiteon nie potrafił nagrywać płytek DVD-R!
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 11.07.2004 o godz. 19:59 |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jeżeli Nec ma lepszą korekcję od Liteona to numery na szóstkę w najbliższego totolotka to: 1,2,3,4,5,6 Liteon=Sony Nec 2500A - najlepszy palnik na świecie, Nec 2510A - być może też, ale korekcja to ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Cytat:
kup Neca 2510A do tego czytnik DVD Liteon lub Toshibę a za resztę zakup browarów ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2004
![]() |
Nie bierz za zadne pieniadze Liteona !! Mialem 3 egzemplarze i tylko osiwialem przez nie!! Kup Pionka albo Neca dwa zblizone do siebie jakosciowo napedy.Zrobilem ostanio test kprobe na mojej 107D na nasniku za 2,7 (nazwy nie potrafie przepisac
![]() Pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2004
![]() |
Sory zle przeczytalem,tobie chodzi o nagrywarke Dl to w takim razie tylko i wylacznie NEC.
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
VIZZARD - nie będę się sprzeczał, który napęd ma lepszą korekcję błędów, ale za to LieOn ma bardzo poważne problemy z odczytywaniem zabezpieczonych płyt z grami - np. PAINKILLER!
PAINKIILER + LiteOn = TRAGEDIA! ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() ![]() Ażeby jednak nie rzucać słów na wiatr, że może tak było tylko z twoim egzemplarzem podeprę się przykładowym linkiem do testów Neca: zabezpieczenie gier i korekcja - przeczytaj wnioski A tutaj Liteon 832 - wnioski Pozwolisz, że przytoczę: "On the positive side, as usual LiteON's drive prices are a strong point compared with the competition. The drive has very good CD/DVD error correction, can backup SD2 2.8x builds and has no problem with protected Audio discs. A big plus for the drive, is the fact that LiteON's unofficial community offers many "unique" features/utilities (KProbe, Media speedhacks, RPC1 utilities, overclocking, etc...)." ![]() Tak więc widzisz, że to nie tylko moje zdanie - jak poszukać - znajdzie się tego o wiele więcej ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
VIZZARD - wiem tylko jedno. Obecnie producenci robią nagrywarki pod kątem szybkiego zbicia kasy i później wychodzą z tego błędy w oprogramowaniu nagrywarki, mierna korekcja błędów, itd. A żeby było miło to dołączają się do tego producenci płyt do nagrywania! Ja mam jeszcze płytkęfirmy KODAK z 1998 roku z kilkoma grami i pod względem jakości wykonania, to zjada ona wszytkie płytki produkowane już w 21 wieku!
A co do NEC-a. Testowałem ją ostatnio długo i czyta bardzo dobrze wszystkie płytki, dobrze nagrywa DVD+-R/RW i CD-R/RW. A może z Liteonem miałem pecha? Nie wiem, Wiem tylko tyle, że raczej nie należy się sugerować ceną przy kupnie sprzętu! Nie raz spotkałem się z sytaucją, że teoretycznie lepszy sprzęt i droższy działał gorzej od swojego tańszego odpowiednika! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|