![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co prawda teraz jest trochę inny nośnik niż kiedyś, ale zostało mi jeszcze trochę ze starych zapasów, więc mam porównanie. Cytat:
O 2510A mogę tylko powiedzieć coś tylko z tytułu przeczytanych postów - nie miałem jej osobiście Być może, że 2510A nie ustępuje 2500A jakością nagrywania i jeżeli jednak 2510A to nie to samo co 2500A (w co szczerze wątpię) - został dopracowany w nim także mechanizm korekcji. Ale z pewnością zależy to także między innymi od egzemplarza na jaki się trafi. ![]() |
|||
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2004
![]() |
VIZZARD - nie wiem jak jest z biosami do przeróbki 2500 na 2510A, ale moja 2510A ma firmware oznaczony numerkiem 2.15. I wg. mojej opinii ma ona znacznie lepszą korekcję błędów od mojego poprzedniego 812S!
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
No właśnie - ale Jeżeli napęd ma skopaną korekcję sprzętową - to nie wiem jak za***isty bios już tego na tym poziomie nie poprawi ![]() A jeżeli ty masz tak dobrą korekcję - i jesteś w pełni zadowolony ze swojego Neca - to bardzo dobrze. Ja jednak wolałbym napęd, który nagrywałby jak Nec, a wszystko inne robił jak Liteon ![]() No, jeszcze mógłby byc tak samo cichy ![]() Wtedy mógłby się nazywać Nec-on 8510 SA albo Litec 232 AS ![]() Oczywiście obydwa EXTREME EDITION BOX ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.07.2004
![]() |
WELCOME WSZYSTKICH !!!
Panowie podepnę sie pod temacik ponieważ w tym tygodniu prawdopodobnie dokonam zakupu palnika DVD. Od czytania postów dostałem już małego p.i.e.r.d.o.l.c.a i szczerze mówiąc nie wiem jeszcze co wybrać. Rozważam kupno Litka lub Neczka brałem też pod uwagę Pionka ale jeśli chodzi o Pionka to sami wiecie nie ma jeszcze Pionków Dual Layer i nie wiem czy warto coś takiego kupić. Jeśli ktoś ma ochotę wypowiedzieć się w tym temacie to proszę bardzo. Właściwie moje pytanie jest innej treści. Chodzi o to że ja nie zamierzam wypalać na tanich płytach, raczej nastawię się na markowe nośniki i na najniższą prędkość nagrywania. No właśnie jak to wygląda czy nagrywając na markowych(droższych nośnikach) widać w testach znaczną poprawę jakości nagranego materiału Chodzi mi o ilość błędów. Oddaję Wam głos Walcie ile się da POZDRAWIAM |
![]() |
![]() |
#21 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jesli masz trochę cierpliwości poczekaj na Pionka A08. Według informacji w Necie będzie to ciekawa maszyna. Jak nie masz cierpliwości to niew wiem.
Jabba |
![]() |
![]() |
#22 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |