Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.07.2004, 16:26   #16
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Rayman
Obecnie producenci robią nagrywarki pod kątem szybkiego zbicia kasy
Zgadzam się z tobą - kiedyś sprzęt był bardziej dopracowany , ale technologia idzie do przodu i generalnie jeżeli chodzi o korekcję błędów jest lepiej niż gorzej

Cytat:
Napisany przez Rayman
A żeby było miło to dołączają się do tego producenci płyt do nagrywania!
Potwierdzam! Stare płytki, nawet tych niedobrych producentów mają o wiele mniej błędów niż dostępne obecnie - nagrywane na tych samych prędkościach.

Co prawda teraz jest trochę inny nośnik niż kiedyś, ale zostało mi jeszcze trochę ze starych zapasów, więc mam porównanie.

Cytat:
Napisany przez Rayman
A co do NEC-a. Testowałem ją ostatnio długo i czyta bardzo dobrze wszystkie płytki, dobrze nagrywa DVD+-R/RW i CD-R/RW
Nec jak dla mnie jest najlepszą spawarką jaką wypuszczono do tej pory - mówię tu o modelu 2500A.
O 2510A mogę tylko powiedzieć coś tylko z tytułu przeczytanych postów - nie miałem jej osobiście

Być może, że 2510A nie ustępuje 2500A jakością nagrywania i jeżeli jednak 2510A to nie to samo co 2500A (w co szczerze wątpię) - został dopracowany w nim także mechanizm korekcji.
Ale z pewnością zależy to także między innymi od egzemplarza na jaki się trafi.
VIZZARD jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.07.2004, 17:06   #17
Rayman
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.06.2004
Rayman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
VIZZARD - nie wiem jak jest z biosami do przeróbki 2500 na 2510A, ale moja 2510A ma firmware oznaczony numerkiem 2.15. I wg. mojej opinii ma ona znacznie lepszą korekcję błędów od mojego poprzedniego 812S!
Rayman jest offline  
Stary 12.07.2004, 17:09   #18
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kwestia gustu

B@rtek jest offline  
Stary 12.07.2004, 17:52   #19
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Rayman
VIZZARD - nie wiem jak jest z biosami do przeróbki 2500 na 2510A, ale moja 2510A ma firmware oznaczony numerkiem 2.15. I wg. mojej opinii ma ona znacznie lepszą korekcję błędów od mojego poprzedniego 812S!
Można przerabiać i w tę stronę i w drugą, ale...

No właśnie - ale

Jeżeli napęd ma skopaną korekcję sprzętową - to nie wiem jak za***isty bios już tego na tym poziomie nie poprawi

A jeżeli ty masz tak dobrą korekcję - i jesteś w pełni zadowolony ze swojego Neca - to bardzo dobrze.

Ja jednak wolałbym napęd, który nagrywałby jak Nec, a wszystko inne robił jak Liteon
No, jeszcze mógłby byc tak samo cichy

Wtedy mógłby się nazywać Nec-on 8510 SA albo Litec 232 AS

Oczywiście obydwa EXTREME EDITION BOX
VIZZARD jest offline  
Stary 03.08.2004, 22:00   #20
Roberto.pl
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.07.2004
Roberto.pl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
WELCOME WSZYSTKICH !!!

Panowie podepnę sie pod temacik ponieważ w tym tygodniu prawdopodobnie dokonam zakupu palnika DVD.

Od czytania postów dostałem już małego p.i.e.r.d.o.l.c.a i szczerze mówiąc nie wiem jeszcze co wybrać. Rozważam kupno Litka lub Neczka brałem też pod uwagę Pionka ale jeśli chodzi o Pionka to sami wiecie nie ma jeszcze Pionków Dual Layer i nie wiem czy warto coś takiego kupić. Jeśli ktoś ma ochotę wypowiedzieć się w tym temacie to proszę bardzo.

Właściwie moje pytanie jest innej treści. Chodzi o to że ja nie zamierzam wypalać na tanich płytach, raczej nastawię się na markowe nośniki i na najniższą prędkość nagrywania. No właśnie jak to wygląda czy nagrywając na markowych(droższych nośnikach) widać w testach znaczną poprawę jakości nagranego materiału Chodzi mi o ilość błędów.

Oddaję Wam głos
Walcie ile się da

POZDRAWIAM
Roberto.pl jest offline  
Stary 03.08.2004, 22:24   #21
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jesli masz trochę cierpliwości poczekaj na Pionka A08. Według informacji w Necie będzie to ciekawa maszyna. Jak nie masz cierpliwości to niew wiem.

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 03.08.2004, 22:34   #22
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Roberto.pl
WELCOME WSZYSTKICH !!!

Panowie podepnę sie pod temacik ponieważ w tym tygodniu prawdopodobnie dokonam zakupu palnika DVD.

Od czytania postów dostałem już małego p.i.e.r.d.o.l.c.a i szczerze mówiąc nie wiem jeszcze co wybrać. Rozważam kupno Litka lub Neczka brałem też pod uwagę Pionka ale jeśli chodzi o Pionka to sami wiecie nie ma jeszcze Pionków Dual Layer i nie wiem czy warto coś takiego kupić. Jeśli ktoś ma ochotę wypowiedzieć się w tym temacie to proszę bardzo.

Właściwie moje pytanie jest innej treści. Chodzi o to że ja nie zamierzam wypalać na tanich płytach, raczej nastawię się na markowe nośniki i na najniższą prędkość nagrywania. No właśnie jak to wygląda czy nagrywając na markowych(droższych nośnikach) widać w testach znaczną poprawę jakości nagranego materiału Chodzi mi o ilość błędów.

Oddaję Wam głos
Walcie ile się da

POZDRAWIAM
Jeśli kupisz dobry nośnik i dasz burn x2 to kup cokolwiek z tego co polecają ze wskazaniem na Neca
VIZZARD jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: