![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Prawdziwy Shider ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
SOHW-1633S - 3 dni i padł
Witam
Po dwóch nagrywarkach CD-RW liteona (40 i 52) przyszedł czas na nagrywarkę DVD. Wybór niestety padł na kolejny naped tej frmy. Mówie niestety, gdyż nie spodziewałem się, że masowa produkacja, az tak obniży jakość produktów tej marki. Już pierwszego dnia z wnetrza docierały do mnie dziwne dźwięki: pstrykanie przy odczycie CD (wyczytałem, że to jest niby normalne) i okropne trzaski co jakiś czas podczas zamykania szufladki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozostaje mi chyba tylko udać się do serwisu ![]() Czy ktoś juz spotkał się z takim problemem w tej nagrywarce??
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
miałem i oddałem do servisu
jeśli masz gwarancje - oddaj |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
a czytac to nie umiesz - przeciez pisze wyraznie ze palnik ma 3 dni wiec jest na gwarancji.
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
tak, tyle że u mnie nagrywarka padła już po drugiej zwieszce. ale wcześniej tak samo rzęziła, chrupała i pracowała dziwnie. w serwisie wymienili mi na nową, która też nie pracuje dobrze. póki co wypala ładnie, ale często ma problem ze znalezieniem ścieżki przy odczycie cd i wiesza się, po czym pomaga tylko wysunięcie tacki. z dvd radzi sobie dobrze.
szczerze odradzam wszystkim zakup tego modelu. |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
Co wy tu za głupoty wypisujecie
mam ta nagrywarkę od jakiegoś już czasu i wszystko chodzi świetnie. Nagrywa świetnie i DVD i CD. Poprostu jakieś felerne modele dostaliście, może podczas dostawy uszkodzone. pozdr. (walczcie o te nagrywarki bo są extra) |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.08.2002
![]() |
mi nagrywa i czyta tylko Verbatimy ... reszte nagrywa, ale juz nie czyta >> widzi jako czysta plytke :? echhh
#7 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
A ja LiteOn'a 1633S przerabian na okrągło i ze szczegółami opisuję na Forum. Kupiony pierwszy z brzegu. Poprzednio był 812, 812@832, 832. Zero kłopotów a na markowych nośnikach Litek wypala wzorowo.
Tak czytam posty na Forum o problemach i myślę że większość to nie wina Litków tylko drugiej strony. Szczęście, że serwis LiteOn'a jest tak wyrozumiały. ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 22.11.2004 o godz. 22:55 |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Prawdziwy Shider ;)
![]() |
slawekj, wypalam juz plyty od ok 4 lat, na roznych nagrywarkach. Prosze powiedz mi gdzie w tym co robilem lezy moja wina??
#10 | ||
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Jest pewne, iż wiele problemów jest po stronie programowej i sprzętowej. I to nie tylko po stronie napędu. Konflikty to rzecz normalna. Są zawsze do rozwiązania. Wymiana to ostateczność. ![]() ![]() Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 22.11.2004 o godz. 23:17 |
||
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.08.2002
![]() |
Jesli chodzi o moja przeprawe z ta nagrywarka, to jest to ciezki boj ... zmienilem bios plyty glownej na najnowszy dostepny, zainstalowalem force aspi 1.8, podpialem naped po kabel 80cio zylowy jako master na pierwszym kanale [naped samotny na tym kanale - tak mi radzono], wgralem najnowszy firmware oferowany przez LiteOn'a ... w kolejce czeka jeszcze instalacja SP1, lecz pluje mi sie o to, ze plik atapi.sys jest uzywamy przez inna aplikacje lub program ... poki co moje dziala nic nie daly ... pali poprawnie tylko Verbatimy i DVD+RW ...
no i jeszcze jedno .... czy to, ze moj komp ma pare ladnych lat [cel 1.1, 384Mb ram dimm, plyta glowna: abit VH6II, win XP Pro] moze miec wplyw na to, ze dzieje sie tak a nie inaczej z plytami innymi niz Verby? mam zamiar ja podpiac u kumpla i sprawdzic ... pozniej juz chyba tylko serwis/zamiana ... ![]()
#12 | |
Prawdziwy Shider ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
#13 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Na temat nagrywarek LiteOna można pisać dużo, ale prawda jest taka iż jedyną ich zaletą jest ich serwis, padła po 3 dniach dają nową, padła po 2 tygodniach dają nową i tak dalej. Ja wytrzymałem 3 wymiany i dałem sobie spokój. Mitem jest również to iż nagrywarki cd-r Litka były takie super, ponieważ tam nie trzeba było nagranych płyt czytać w odtwarzaczach stacjonarnych, a przy nagrywarkach DVD wyszło szydło z worka. Ja osobiście tej fimie już nie zaufam, bo nie po to kupuje się nagrywarkę żeby z nią po serwisach biegać.
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Ale są opisywane na Forum różne przypadki i okazuje się, że wina nie była po stronie napędu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Ja też mam ten model i nagrywa na wszystkim "w miarę" porządnie. Wiem 1 miesiąc to trochę mało aby coś powiedzieć ale jak na razie:
-wypala do końca (i kończy) -wszystkie płytki działają (nawet te 2 blupopy i uszkodzona na leadoucie -R Liteona[mogę oglądać chapter po chapterze na kompie]), z czego 1 blupop na stacjonarnym bellwoodzie 301 też się odtwarza (prawda, że skacze pod koniec ale działa) -wszystkie płytki nagrywam z prędkością dedykowaną poza platinium + R x8 (x4) (ostatnio nagrywam tylko na Platinumkach, Verbach Pastel x4 i Tdk + R 1-4x + bitsetting DVD-ROM) |
![]() |
![]() |
|
|