Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.01.2005, 17:46   #1
Piotrowski_L
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.12.2004
Piotrowski_L w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie moge nagrac płyty DVD-R !

Mam problem z nagraniem plyty DVD-R. Nagrywarke zakupilem niedawno tzn Liteona za 300 zl I nie wiem dlaczego jak wkladam DVD-R nie moze nagrac wyskakuje jakis blada nawet nic nie rusza. Z DVD+R nie mam problemu nagrywa sie wszystko. Nie wiem co jest grane wiem tez ze ze ona nagrywa wszystkie formaty. HELP.....
Piotrowski_L jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.01.2005, 19:22   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jaka plyta?
no i jaki blad - zwykle po to jest komunikat zeby wskazac przyczyne ale stawiam ze marna plyta... ciezko powiedziec skoro nic nie napisales
nimal jest offline  
Stary 16.01.2005, 19:33   #3
Piotrowski_L
Nowy na forum

Plyta z tanszych ale to nie pierwsza plyta DVD-R ktora chce nagrac mialem jeszcze inne i to samo. Nawet nie probuje nagrac tylko zaraz wysowa ja nagrywarka. Nie wiem co jest grane
Stary 16.01.2005, 19:56   #4
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to oznacza ze p nie rozpoznaje nosnika albo ze plyta sie nie nadaje (np jest za mala)
jesli potem po wlozeniu jakiegos + idzie, to masz ten pierwszy przypadek - nie rozpoznaje nosnika
jesli to "z tych tanszych" to nic dziwnego - tak moze byc
jakby sie to na np. verbatimie czy tdk powtorzylo (nie raz - bo to moze byc przypadek) to serwis
ale generalnie zawsze licz sie z tym ze nie na wszystkich plytach nagrasz - nie kazda plyta z kazda nagrywarka wpsolpracuje, zreszta przy cenach pozadnych plyt pomiedzy niecale 2pln za platinium czy mniej niz 3pln za verbatima nagrywanie na tanszych pklytach to proszenie sie o klopoty - nie da sie zrobic pozadnej plyty za 30groszy i koniec
nawet jesli jakas spawarka to wypali to pytanie - czy cokolwiek to przeczyta? i jak taka plyta bedzie wygladac za pol roku?
nimal jest offline  
Stary 16.01.2005, 21:17   #5
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zobacz na innym firmware, i na lepszych płytach.
Stary 16.01.2005, 23:15   #6
Piotrowski_L
Nowy na forum

Jakos DVD+R kupuje tansze i nagrywa a tych - nie chce ! a jak sprawdzic zeby nosnik rozpoznal ?? moze trzeba cos w jakims programie zmienic. Zawsze jakies komplikacje
Stary 17.01.2005, 00:52   #7
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Piotrowski_L
Mam problem z nagraniem plyty DVD-R. Nagrywarke zakupilem niedawno tzn Liteona za 300 zl I nie wiem dlaczego jak wkladam DVD-R nie moze nagrac wyskakuje jakis blada nawet nic nie rusza. Z DVD+R nie mam problemu nagrywa sie wszystko. Nie wiem co jest grane wiem tez ze ze ona nagrywa wszystkie formaty. HELP.....
Na przykład TU
VIZZARD jest offline  
Stary 17.01.2005, 07:33   #8
nimal
Author
Zlotowicz

ale ludzie marudni... a jak kupisz mercedesa to bedziesz nazekal ze na oleju opalowym nie jezdzi? wiec sie nie dziw ze nagrywarka na "tanszych minusach" nie nagrywa dawaj jej plytki takie jakie lubi i ciesz sie z jakosci nagran, a nie zmuszaj jej do pracy na podstawkach pod kwiatki ktore moze i sie czasem zapisza, ale z odczytem danych pozniej bedziesz mial problemy
nimal jest offline  
Stary 21.01.2005, 09:31   #9
janszot
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.01.2005
janszot w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam ten sam problem,kupilem 20 plyt dvd+r Media Store i wszystkie sie wypalily.Poniewaz zabraklo w sklepie +r , kupilem 20 dvd-r(g) ,przy probie wypalenia wyskakuje komunikat:
I/O Error
Device:[1:1:0] LITE-ON DVDRW SOHW-1653S(F(ATA)
Scsi Status:0x02
interpretation:check condition
CDB:53000000000022E11800
interpretation:ReserveTrack-Sektors 285848
Sense Area 700005000000000Aoooooooo72o500000000
Interpretation No More Track Reservations Allowed

Przetestowalem wiekszosc tych plytek , ciagle ten sam komunikat.
janszot jest offline  
Stary 21.01.2005, 09:58   #10
nimal
Author
Zlotowicz

daj ten post w "sprzedam/kupie/zamienie" to moze chcos czesc kasy odzyskasz, bo na to raczej nikt ci nie pomoze (co juz powinienes wiedziec jesli przeczytales topic od poczatku...)
nimal jest offline  
Stary 22.03.2005, 06:14   #11
radw
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 12.03.2003
radw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ostatnio kupiłem w MM 10 płytek Apollo DVD-R, skusił mnie napis iż to jest "Maxell". Wypaliłem wszystkie bez kłoptu, odczytałem dwie... . Teraz kupuje tylko TDK, Verbatimy, czasem Platinum.
radw jest offline  
Stary 22.03.2005, 07:40   #12
Boger
OGame Master

Data rejestracji: 19.04.2003
Boger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
[...] a jak kupisz mercedesa to bedziesz nazekal ze na oleju opalowym nie jezdzi? wiec sie nie dziw ze nagrywarka na "tanszych minusach" nie nagrywa
He he he ... dobre porownanie

No bo litek to taki "mercedes" wsrod nagrywarek

Boger jest offline  
Stary 22.03.2005, 07:43   #13
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Realok
He he he ... dobre porownanie

No bo litek to taki "mercedes" wsrod nagrywarek

tak! Mercedes "beczka"
ed hunter jest offline  
Stary 22.03.2005, 08:19   #14
nimal
Author
Zlotowicz

dobra - z mesiem to moze przesadzilem
ale renowka to z niego niezla
nimal jest offline  
Stary 04.04.2005, 12:14   #15
ozzi0303
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.04.2005
ozzi0303 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja zminiłem Bios na nowy w swojej nagrywarce i gdybym włożył cegłę to też by wypaliła. I Bzdurą jest że trzeba kupować płyty pod nagrywarki jak nie nagrywa wszystkich to do kosza i trzeba myśleć nad nowym napędem który da sobie z nimi radę!
ozzi0303 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: