Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.03.2005, 16:01   #1
dano7
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.01.2005
dano7 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question RICHO RW8165 na złom!! A co w polecacie w zamian???

Witam.

Mam 2 pytania.
1. Którą z tych nagrywarek DVD polecacie?

Lite-ON SOSW-852S
Nec ND-6500A
Toshiba SD-R6472
Pioneer DVR-K14L

2. Czy każdy z w/w modeli mogę włożyć bez problemów do FUJITSU-SIEMENS AMILO 1840?

W tej chwili mam już drugą nowa (po wymianie w serwisie) "słynną-nieszczęsną" RICOH RW8165 z która wyląduje na śmietniku, bo niemam już siły do serwisów i RICOHa.
Tylko jaką kupić żeby smietnika nie zapełniać nagrywarkami?
dano7 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.03.2005, 16:54   #2
M4ciek
Bywalec

Data rejestracji: 30.08.2001
M4ciek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
oddaj ponownie do serwisu... ale to wszystko i tak jest bez sensu... po co wymieniać na coś co wiadomo że jest bublem już na etapie producenta a nie producenta laptopa czy resellera...
Stary 12.03.2005, 00:40   #3
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez M4ciek
oddaj ponownie do serwisu... ale to wszystko i tak jest bez sensu... po co wymieniać na coś co wiadomo że jest bublem już na etapie producenta a nie producenta laptopa czy resellera...
Masz rację. Pytanie jednak brzmiało: Co w zamian? A przyznam, że sam chciałbym wiedzieć, bo też zostałem "uszczęśliwiony" takim napędem przez producenta mojego laptopa.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 12.03.2005, 01:27   #4
dano7
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.01.2005
dano7 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez M4ciek
oddaj ponownie do serwisu...
Problem w tym, że przed oddaniem musiał bym zrobić repartycjonowanie dysku i zainstalować czysty system bez żadnych moich danych (tak wymaga serwis w do którego oddaje kompa), a w związku z tym musiał bym zgrać gdzieś wszystkie dane z dysku (60GB).
Tylko właśnie jeden problem - nagrywarka nie nagrywa DVD czasem uda się nagrać CD ale to 60GB:0,7GB= jakieś 86 płyt.
Odpada zgranie na inny komp przez lan lub usb ponieważ nie przebywam w tej chwili w Polsce i nie mam dostępu do innego kompa z 60GB wolnego miejsca.
Jedyne wyjście to kupić zenętrzny dysk na USB, ale cena jest porównywalna z ceną nowej nagrywarki więc chyba lepiej od razu kupić nagrywarke.

Mój wybór padł w tej chwili na Pioneer DVL-K14L lub Pioneer DVR-K15L, chociaż NEC też mnie jeszcze zastanawia. Jedyny problem w tej chwili to miejsce gdzie można kupić takiego Pioneera. Pozostają chyba tylko Niemcy.

Może ktoś wie czy i gdzie w Polsce można dostać Bede wdzięczy za info.

Pozdrawiam
dano7 jest offline  
Stary 09.08.2005, 17:46   #5
rzerzych
Poszukiwacz

Data rejestracji: 23.03.2005
rzerzych w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam, ja nadal walczę z serwisem o mojego notebooka z tą złomiastą nagrywarką. Co ciekawe po ostatniej naprawie gwarancyjnej chodzi jeszcze gorzej, już praktycznie niczego na dvd nie można nagrać.
Najgorsze, że serwis Siemensa zabira mi sprzęt na ponad 2 tygodnie, ja nie mam komputera, a po oddaniu i tak mi nie chodzi. Powoli się wkur..am.
Już miałem zamiar kupować sobie inną wypalarkę (prawdopodobnie zwykłą dużą i podłączyć przez kieszeń 5,25), ale nie po to wywaliłem sporo kasy, żeby teraz się poddać.
rzerzych jest offline  
Stary 07.09.2005, 08:11   #6
rzerzych
Poszukiwacz

Data rejestracji: 23.03.2005
rzerzych w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dla zainteresowanych: po kolejnej naprawie serwis FS wymienił ricoha na NECa ND-6650A, który jak na razie chodzi ok (do tego jest szybszy i DL).
rzerzych jest offline  
Stary 08.09.2005, 02:08   #7
patologia
Bywalec

Data rejestracji: 14.02.2005
patologia zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam ...

Dokładnie analogiczny problem miałem u siebie. Problemów i awantur w sprawie zawartości dysku nie wspomnę, ale po 3ch naprawach masz prawo poprosić o nowy napęd, wybranej przez siebie firmy - wybrany model - gdy droższy, dopłacasz różnicę.

Pzdr
patologia jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: