![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.01.2005
![]() |
![]()
Witam.
Mam 2 pytania. 1. Którą z tych nagrywarek DVD polecacie? Lite-ON SOSW-852S Nec ND-6500A Toshiba SD-R6472 Pioneer DVR-K14L 2. Czy każdy z w/w modeli mogę włożyć bez problemów do FUJITSU-SIEMENS AMILO 1840? W tej chwili mam już drugą nowa (po wymianie w serwisie) "słynną-nieszczęsną" RICOH RW8165 z która wyląduje na śmietniku, bo niemam już siły do serwisów i RICOHa. ![]() Tylko jaką kupić żeby smietnika nie zapełniać nagrywarkami? ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.08.2001
![]() |
oddaj ponownie do serwisu...
![]() ![]()
#3 | |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.01.2005
![]() |
Cytat:
Tylko właśnie jeden problem - nagrywarka nie nagrywa DVD czasem uda się nagrać CD ale to 60GB:0,7GB= jakieś 86 płyt. Odpada zgranie na inny komp przez lan lub usb ponieważ nie przebywam w tej chwili w Polsce i nie mam dostępu do innego kompa z 60GB wolnego miejsca. Jedyne wyjście to kupić zenętrzny dysk na USB, ale cena jest porównywalna z ceną nowej nagrywarki więc chyba lepiej od razu kupić nagrywarke. Mój wybór padł w tej chwili na Pioneer DVL-K14L lub Pioneer DVR-K15L, chociaż NEC też mnie jeszcze zastanawia. Jedyny problem w tej chwili to miejsce gdzie można kupić takiego Pioneera. Pozostają chyba tylko Niemcy. Może ktoś wie czy i gdzie w Polsce można dostać ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Poszukiwacz
Data rejestracji: 23.03.2005
![]() |
Witam, ja nadal walczę z serwisem o mojego notebooka z tą złomiastą nagrywarką. Co ciekawe po ostatniej naprawie gwarancyjnej chodzi jeszcze gorzej, już praktycznie niczego na dvd nie można nagrać.
Najgorsze, że serwis Siemensa zabira mi sprzęt na ponad 2 tygodnie, ja nie mam komputera, a po oddaniu i tak mi nie chodzi. Powoli się wkur..am. Już miałem zamiar kupować sobie inną wypalarkę (prawdopodobnie zwykłą dużą i podłączyć przez kieszeń 5,25), ale nie po to wywaliłem sporo kasy, żeby teraz się poddać. |
![]() |
![]() |
#6 |
Poszukiwacz
Data rejestracji: 23.03.2005
![]() |
Dla zainteresowanych: po kolejnej naprawie serwis FS wymienił ricoha na NECa ND-6650A, który jak na razie chodzi ok (do tego jest szybszy i DL).
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
Witam ...
Dokładnie analogiczny problem miałem u siebie. Problemów i awantur w sprawie zawartości dysku nie wspomnę, ale po 3ch naprawach masz prawo poprosić o nowy napęd, wybranej przez siebie firmy - wybrany model - gdy droższy, dopłacasz różnicę. Pzdr |
![]() |
![]() |
|
|