![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
conquer all
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
magnetyzery, działają czy to lipa?
jak w temacie, wacham sie nad zakupem czegoś takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54157365
macie jakieś doświadczenia z tym sprzetem??
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
działać działają, tylko przy tym raczej bym nie wierzył osiągom czy dużym oszczędnościom.
Ja używam troszke droższego maxor-a dynamic fuel i mimo wszystko wart jest swej ceny ![]()
![]() |
#3 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
czasami te tanie lepsze sa od drozszych - działa i jak bedziesz miał szczescie to na Twoim aucie bedziesz miał zmierjszenie zurzycia paliwa z 0,5/100(max
![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez polakT : 21.06.2005 o godz. 14:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() nie wiem jakoś mi sie wydaje, że to troche kant jest.
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Cytat:
Bo myślę że ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dla mnie te magnetyzery to sciema. moj znajomy ma i jakos nie zauwazyl roznicy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Cytat:
Powiem krótko to jest jak z moim teściem: Dla niego nie ważne czy słyszy dźwięk z radyjka czy z klocka z niższej( dla niektórych średniej) półki, i to gra i to gra więc czemu tyle ![]() Z magnetyzerami jest troche mniejsza róźnica - jednak w moim przypadku dynamic fuel od początku w nowym aucie naprawde może wiele zdziałać. ![]() Wnioski wyciągcie sami - mi to odpowiada, bo zamiast wydawać 4000 do lepszego silnika, dodałem 600pln i moge prawie to samo, napewno tak samo dynamiczny start , osiągi mniejsze, lecz to naturalne, bo skoro jest jakaś blokada to i tak szybciej nie pójdzie- no może z górki ![]()
![]() |
![]() |
#8 | ||
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jedyne czego sie obawiam to to ze zmiejszenia spalania spowodowane jest wzrostem temperatur- ale bede miał okazje porownac wyniki w trasie z tego czerwca z wynikami z czerwca rok temu. ale dopiero ostatnie dni czerwca Cytat:
![]() i jeszcze jedno - mam przeprgramwany chip - przez przypadek udało sie zadarmo - jak poszła przepustnica mechanik zaczal od chipa i sie okazalo ze t nie on ale pozostał nowe zarzadzanie mieszanka a t bylo odczowalne ![]() i jeszcze jedno niskie spalanie jest spowodwane tym ze zadko obroty silnika osiagaja 3500-4000 sredni jezdzi sie tym samochdem 100km/h - drogi nie pozwalaja zeby osiagi wzrosły trezba naprawde w cos zainwestrowac - ale magnes neodymowy ma moc - nie wierzysz - one pozwalaja takze oszczedzac energie elektryczna - kladziesz cóś takiego pod licznik i on zwaaaalnia - ale to ma jedna wade po jakims czasie obroty licznika zaczynaja wzrastac aby pozniej wyprzedzic nawet siebie ![]() Ostatnio zmieniany przez polakT : 21.06.2005 o godz. 14:20 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
mam takie cos z allegro za 7 dych
nie widze jakiejs wiekszej roznicy zamiast 9.6 LPG zzera mi 9.3 litry osiagi raczej te same, generalnie jezeli jest jakikolwiek wplyw tego kompletu magnesikow to jest on na tyle maly w moim przypadku ze wlasciwie niezauwazalny
![]() |
#10 |
Guru
z tej dyskusji robi się wielki dziadostwo kontestator prosił o opinie, więc jak piszecie np o komputerach czy napedach chyba nie piszecie że naped za 100 jest leprzy od napedu za 15- czy na odwrót tylko podajecie producenta i model - mam racje.
Więc jak ktoś używa noname - niech napisze że noname i nie psuje reputacji pozostałym magnetyzerom. Ja wyraziłem się jasno. U kolegów tego nie ![]() ![]() Napisz więc co masz a jak tego maxora nie miałeś to nie mów że to wyrzucone pieniądze. Przed kupnem też się wiele zastanawiałem, pozatym ja nikogo nie namawiam tylko wyraziłem sobie moje zdanie i podkreśliłem wyraźnie że na oszczędzaniu mi nie zależało lecz na bardziej dynamicznej jeździe ( oszczędność też są ale nie zależy mi na nich, w moim przypadu wolę być szybciej w pracy niż dłużej potem siedzieć)
![]() |
#11 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
az sie dowiem co ma moj znajomy, ale to nie sa no name z allegro.
ja wiem swoje i raczej nic mnie nie przekona, no chyba, ze ktos tutaj przedstawi podstawy fizyczne/termodynamiczne, na jakich zasadzie to dziala. kiedys slyszalem o polaryzowaniu czastek powietrza i benzyny, ale jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic jak to zrobic za pomoca magnesu. jak narazie: dla mnie sciema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
@prometeusz widze ze sie nie zrozumielismy, chodziło mi mianowicie ze pierdółki za 50-70PLN to nic ciekawego moze nie byc. sam napisałeś:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
oj to cię niezrozumiałem, przepraszam bardzo
![]()
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
u ojca w uno 1.0 fire jest jakis magnetyzer i chyba troche dziala bo srednie spalanie przy wyjezdzie nad morze (5 osob +bagaż) wyniosło 4,9 l/100 km a zpowrotem (2 osoby) 4.3 l/100 km. kiedyś to nawet zeszło poniżej 4 litrów
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
Co prawda na forach samochodowych nie wierzą w te "wynalazki" ale ja po założeniu 4szt. takich z Allegro po 9PLN na magnesach neodymowych mam niższe spalanie. Łatwo to zmierzyć, bo codziennie robię tą samą trasę w tych samych godzinach, a moje auto pali tyle, że nie może to być błąd pomiaru. Wcześniejsze średnie spalanie 24l. LPG, z magnetyzerem 22,5l./100km
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|