![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
![]()
Jak w temacie ma problem z siecia w domu. Ostatnio bawilem sie programem ErrorDoctor i cos pousuwalem
![]() Chcialem wejsc do scieci aby sobie cos tam pokopiowac a tu patrze, nie ma ikon scieci ![]() Nie moge sie polaczyc nic. tylko moj komputer wykrywa. a inne nie. Na 2 komputerze mojego tez nie wykrywa. Probowalem rbic cos programem netscan i on z 2 kompa (XP200) wykryl mojego ale nie da sie wejsc ![]() Licze ze ktos mi pomoze w tym problemie. A sieci potrzebuje. Software i hardware: nie wiem jaki ![]() Windows XP (tu i tu) FAT u mnie , NTFS 2 komp Karta Fast Ethernet P.S. jak nazywa sie strona z roznymi problemami jakis searchenigne czy cos tam ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
może to coś pomoże
http://dobreprogramy.com/demonstracje/siec_domowa.htm
![]() |
#3 |
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
witam skoro masz xp to zaden problem na komputerze głównym wejdz w otoczenie sieciowe i po prawej stronie konfiguruj siec w domu...... zrób krok po kroku potem będzie nazwa sieci np MSHOME jest zmien na co chcesz np JACEK i jak skonczy poprostu zakoncz na drugim to samo nazwa sieci ta sama co na 1!! i poprostu zakncz restrat obydwóch i działą
![]() ![]()
![]() |
#4 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
XP ma problemu z siecia lokalna niekiedy dlatego u mnie ludzie wymieniaja sie przez ftp
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() ![]() |
Cytat:
ok. Zrobie tak jak w prezentacji przez namora. tylko mam pytania: 1. Odnosnie internetu. Ja jestem komputer A i lacze sie przez Neo. a jak ma sie laczyc komputer B?? Normalnie przegladarka i juz sobie jest czy jak?? 2. W moje miejsca sieciowe sa rozne wejscia przejscia i inne lacza w sieci (kidys je porobilem) mozna je usunac?? 3. I jak zrobi ta nazwe sieci co Ty napisales?? Bo niczego takiego nie wiedze. Dodam ze mam SP1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
sprawdz jakie masz IP na kompie wejdz w uruchom cmd ipconfig a potem na drugim tak samo i zobacz czy sie zgadzaja adresy IP jezeli nie to na jednym zmien ip na podobne jak jest na glownej twojej stacji roboczej czyli np. jak jest 10.2.0.1 to na drugim musi byc 10.2.0.2
![]() ![]() i potem wystarczy z mapowac kompy |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Siec dziala bez zarzutu. Tylko teraz jak zrobic z tym internetem? Neo ma dynamiczny IP (zmienia co 24h\polaczenie) i trzeba sie laczyc. Jak mam to udostepnic na 2 kompie i jak mam sie laczyc? Jak bym mial juz siec + neta to jestem w siodmym niebie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
Cytat:
2 nie będzie ich 3 daj dalej i nazwa sieci tam to jest domyśłne MSHOME
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ![]() |
Kolejny problem. Mam juz wszystko poustawiane i jest ostatni mysle problem z siecia. Na obrazku jest blad.
Ja moge wchodzic do 2 kompa (komp2) a z 2 kompa na 1 kompa (komp1) nie moge bo wyskakuje mi taki blad. Jak go sie pozbyc?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ZnakJaworznickiegoBikera
firewall z windowsa moze byc przyczyna
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
sprawdz czy w polu Odmowa do tego kompuera z sieci nie ma wpisane Gość jesli jest to usun
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() ![]() |
Cytat:
![]() nic z tego. przy tym goscia nie bylo. chce poprawic tamten komunikat. Jest inny!! Ale na tym samym kompie Tak brzmi: Kod:
\\komp1 nie jest dostepny. Mozesz nie miec uprawnien do uzywania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj sie z administratorem tego serwera ,aby uzyskac uprawnienia dostepu. Blad logowania: uzytkownikowi nie przyznano zadanego typu logoania na tym komputerze Tak wyglada sytuacja z kompami ![]() Komp1 ----> Komp2 Komp2 -X-> komp1 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
![]() ![]() |
Nie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ZnakJaworznickiegoBikera
konto goscia nie ma raczej nic do tego bo dotyczy logowania do systemu i ewntualnie pulpitu zdalnego
![]() |
![]() |
![]() |
|
|