Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.07.2005, 11:51   #1
IceManSpy
..:: Ju-Jitsu ::..

Data rejestracji: 06.11.2004
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Unhappy problem z siecia w domu.

Jak w temacie ma problem z siecia w domu. Ostatnio bawilem sie programem ErrorDoctor i cos pousuwalem ale przywrocilem to.

Chcialem wejsc do scieci aby sobie cos tam pokopiowac a tu patrze, nie ma ikon scieci

Nie moge sie polaczyc nic. tylko moj komputer wykrywa. a inne nie. Na 2 komputerze mojego tez nie wykrywa. Probowalem rbic cos programem netscan i on z 2 kompa (XP200) wykryl mojego ale nie da sie wejsc . Co mam zrobic?? FORMAT ODPADA (bo przecierz nic nie da)!!!

Licze ze ktos mi pomoze w tym problemie. A sieci potrzebuje.

Software i hardware:
nie wiem jaki
Windows XP (tu i tu)
FAT u mnie , NTFS 2 komp
Karta Fast Ethernet

P.S. jak nazywa sie strona z roznymi problemami jakis searchenigne czy cos tam
Dołączone obrazki
problem z siecia w domu.-blad.jpg problem z siecia w domu.-komp.jpg 
IceManSpy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.07.2005, 12:03   #2
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
może to coś pomoże
http://dobreprogramy.com/demonstracje/siec_domowa.htm
Stary 11.07.2005, 12:11   #3
Burak_PL
..

Data rejestracji: 14.07.2004
Burak_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
witam skoro masz xp to zaden problem na komputerze głównym wejdz w otoczenie sieciowe i po prawej stronie konfiguruj siec w domu...... zrób krok po kroku potem będzie nazwa sieci np MSHOME jest zmien na co chcesz np JACEK i jak skonczy poprostu zakoncz na drugim to samo nazwa sieci ta sama co na 1!! i poprostu zakncz restrat obydwóch i działą no i sobie poudostępniaj co chesz
Stary 11.07.2005, 12:12   #4
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
XP ma problemu z siecia lokalna niekiedy dlatego u mnie ludzie wymieniaja sie przez ftp
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2005, 12:44   #5
IceManSpy

IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Burak_PL
witam skoro masz xp to zaden problem na komputerze głównym wejdz w otoczenie sieciowe i po prawej stronie konfiguruj siec w domu...... zrób krok po kroku potem będzie nazwa sieci np MSHOME jest zmien na co chcesz np JACEK i jak skonczy poprostu zakoncz na drugim to samo nazwa sieci ta sama co na 1!! i poprostu zakncz restrat obydwóch i działą no i sobie poudostępniaj co chesz

ok. Zrobie tak jak w prezentacji przez namora. tylko mam pytania:

1. Odnosnie internetu. Ja jestem komputer A i lacze sie przez Neo. a jak ma sie laczyc komputer B?? Normalnie przegladarka i juz sobie jest czy jak??
2. W moje miejsca sieciowe sa rozne wejscia przejscia i inne lacza w sieci (kidys je porobilem) mozna je usunac??
3. I jak zrobi ta nazwe sieci co Ty napisales?? Bo niczego takiego nie wiedze.

Dodam ze mam SP1
Stary 11.07.2005, 13:06   #6
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
sprawdz jakie masz IP na kompie wejdz w uruchom cmd ipconfig a potem na drugim tak samo i zobacz czy sie zgadzaja adresy IP jezeli nie to na jednym zmien ip na podobne jak jest na glownej twojej stacji roboczej czyli np. jak jest 10.2.0.1 to na drugim musi byc 10.2.0.2 (ale prezentacja ktora dal ci w linku @namor powinna wystarczyc )
i potem wystarczy z mapowac kompy
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2005, 13:27   #7
IceManSpy

Cytat:
Napisany przez namor
Nie cos pomoze tylko pomoglo
Siec dziala bez zarzutu.

Tylko teraz jak zrobic z tym internetem? Neo ma dynamiczny IP (zmienia co 24h\polaczenie) i trzeba sie laczyc. Jak mam to udostepnic na 2 kompie i jak mam sie laczyc?

Jak bym mial juz siec + neta to jestem w siodmym niebie
Stary 11.07.2005, 13:41   #8
Burak_PL
..

Data rejestracji: 14.07.2004
Burak_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez IceManSpy
ok. Zrobie tak jak w prezentacji przez namora. tylko mam pytania:

1. Odnosnie internetu. Ja jestem komputer A i lacze sie przez Neo. a jak ma sie laczyc komputer B?? Normalnie przegladarka i juz sobie jest czy jak??
2. W moje miejsca sieciowe sa rozne wejscia przejscia i inne lacza w sieci (kidys je porobilem) mozna je usunac??
3. I jak zrobi ta nazwe sieci co Ty napisales?? Bo niczego takiego nie wiedze.

Dodam ze mam SP1
1. na 1 kompie ustawidz ze łaczy sie bezposrednio a na 2 ze łaczy sie za pomoc innego kompa i znajdzie sie połaczenie przez neo oczywiscie musi byc ono włączone na 1

2 nie będzie ich

3 daj dalej i nazwa sieci tam to jest domyśłne MSHOME
Stary 11.07.2005, 14:18   #9
IceManSpy

Kolejny problem. Mam juz wszystko poustawiane i jest ostatni mysle problem z siecia. Na obrazku jest blad.

Ja moge wchodzic do 2 kompa (komp2) a z 2 kompa na 1 kompa (komp1) nie moge bo wyskakuje mi taki blad. Jak go sie pozbyc??
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
problem z siecia w domu.-blad2.jpg  
Stary 11.07.2005, 14:31   #10
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
firewall z windowsa moze byc przyczyna
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Stary 11.07.2005, 14:39   #11
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez IceManSpy
Kolejny problem. Mam juz wszystko poustawiane i jest ostatni mysle problem z siecia. Na obrazku jest blad.

Ja moge wchodzic do 2 kompa (komp2) a z 2 kompa na 1 kompa (komp1) nie moge bo wyskakuje mi taki blad. Jak go sie pozbyc??
start -> uruchom ->gpedit.msc -> Konfiguracja komputera -> Ustawienia systemu Windows -> ustawienia zabezpieczeń -> zasady lokalne -> Przypisywanie praw użytkownika
sprawdz czy w polu Odmowa do tego kompuera z sieci nie ma wpisane Gość jesli jest to usun

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2005, 16:05   #12
IceManSpy

Cytat:
Napisany przez zuk4u
start -> uruchom ->gpedit.msc -> Konfiguracja komputera -> Ustawienia systemu Windows -> ustawienia zabezpieczeń -> zasady lokalne -> Przypisywanie praw użytkownika
sprawdz czy w polu Odmowa do tego kompuera z sieci nie ma wpisane Gość jesli jest to usun

nic z tego. przy tym goscia nie bylo.

chce poprawic tamten komunikat. Jest inny!! Ale na tym samym kompie
Tak brzmi:

Kod:
\\komp1 nie jest dostepny. Mozesz nie miec uprawnien do uzywania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj sie z administratorem tego serwera ,aby uzyskac uprawnienia dostepu.

Blad logowania: uzytkownikowi nie przyznano zadanego typu logoania na tym komputerze
A jesli chodzi o tego goscia to tam mam tylko jakies cyferki i nic wiecej.

Tak wyglada sytuacja z kompami
Komp1 ----> Komp2
Komp2 -X-> komp1
Stary 11.07.2005, 17:54   #13
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez IceManSpy

nic z tego. przy tym goscia nie bylo.

chce poprawic tamten komunikat. Jest inny!! Ale na tym samym kompie
Tak brzmi:

Kod:
\\komp1 nie jest dostepny. Mozesz nie miec uprawnien do uzywania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj sie z administratorem tego serwera ,aby uzyskac uprawnienia dostepu.

Blad logowania: uzytkownikowi nie przyznano zadanego typu logoania na tym komputerze
A jesli chodzi o tego goscia to tam mam tylko jakies cyferki i nic wiecej.

Tak wyglada sytuacja z kompami
Komp1 ----> Komp2
Komp2 -X-> komp1
a masz wlaczone konto goscia?

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2005, 19:39   #14
IceManSpy

Nie
Stary 11.07.2005, 19:44   #15
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

konto goscia nie ma raczej nic do tego bo dotyczy logowania do systemu i ewntualnie pulpitu zdalnego
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: