Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.02.2006, 19:06   #1
skoczek_rules
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.01.2006
skoczek_rules w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak odzyskaś hasło na film w allplayerze??

Mam taki głupi problem, a mianowicei moja siostra pozakładała mi hasła na filmy w allplayerze i oczywiście je zapomniała i tu zaczyna się moje pytanie:

Jak można obejść, odzyskać to hasło, albo zrobić co kolwiek innego ( oczywiście poza ściągnieciem filmów od nowa ) żebym mógł obejżeć te filmy ??

Proszę o pomoc
skoczek_rules jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2006, 00:37   #2
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Przed chwilą kombinowałem, z tym hasłem i udało mi się odblokować film...

Stworzyłem dwie kopie pliku video, jedną z nich zabezpieczyłem hasłem a drugą pozostawiłem bez zmian.
otwarłem obydwa pliki za pomocą Hex Workshop-a i zauważyłem, że nagłówki plików są różne - zabezpieczony plik posiada nagłówek
Kod:
ALL1............&...
a plik bez hasła
Kod:
RIFF....AVI LIST&...
skopiowałem nagłówek z pliku nieposiadającego hasła i zamieniłem nim nagówek pliku zabezpieczonego następnie zapisałem zmodyfikowany plik i ku mojemu zdziwieniu odpaliłem go bez podawania hasła
:EDiT:
hmm, ale niestety po skopiowaniu nagłówka z innego pliku avi film nie uruchamia się no to dalej problem pozostaje nierozwiązany...
:EDiT:
A jednak, skopiowałem nagłówek z innego pliku avi film sie nie uruchamiał, ale VirtualDubMod okazał sie niezawodny - otworzył plik z błędnym nagłówkiem, a wtedy możnabyło skorzystać już z opcji direct stream copy i zapisać naprowiony plik na hdd

Ostatnio zmieniany przez gallus : 25.02.2006 o godz. 01:09
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2006, 01:38   #3
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A próbowałeś ten "zahasłowany" plik otworzyć w virtualdubmod bez podmiany nagłówka?

Może też by sobie poradził?
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2006, 01:48   #4
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
A próbowałeś ten "zahasłowany" plik otworzyć w virtualdubmod bez podmiany nagłówka?

Może też by sobie poradził?
Próbowałem, ale nie dał rady

Jestem pewien na 99,9%, że jeżeli znalazł by się dośc dobry programista to napisał by programik odczytujący hasło z pliku.
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: