![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.08.2002
![]() |
![]()
Witam!
Kupiłem nową płyte MSI K7N2G-LISR, Athlon 1800+, DDRAM 2x256MB i teraz mam problem ponieważ przy uruchamianiu gier lub będąc w sieći przy kilku otwartych oknach komp. restartuje się. Dodam że mam HDD IBM 46 GB, cd-rom Plextor 40x SCSI, nagr. Plextor 24x10x40A i Win XP PRO. Wiem, że trochę nie w temacie ale proszę o pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Z tego co czytałem to XP ma to do siebie ze nie wyswietla bledu jaki zaistniał tylko oszczedza urzytkownikowi czytania restartujac system. Prawdopodobnie nie ma jakiegos sterownika, zaistnial jakis problem / moze konflikt / Tutaj pole do popisu dla uzytkownikow XP ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.02.2003
![]() |
Właściwości mojego komputera>Zawansowane>Uruchomianianie i Odzyskiwanie>Ustawienia>Awaria systemu>Uruchom ponownie komputer
zapisz komunikat z bsod-a i kliknij http://www.xptuneup.com/xptuneup_stopmessages.htm powinno sie wyjasnic co sie dzieje
![]() |
#4 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kurcze, nie pomoge Ci niestety ta odpowiedzia, ale chcialem tylko napisac, ze wlasnie dokladnie tego samego szukam. Z tym, ze ja o tym gdzies czytalem. Zwrocilem na to wtedy uwage, bo moja siostra miala w pracy identyczny problem. Mozna gdzie w ustawieniach windowsa zmienic to, zeby sie nie resetowal, a jedynie powiadamial o bledzie, lub nie robil nawet tego. Nie wiem teraz niestety, gdzie i jak sie to ustawialo, ale szukam tego od kilku dni po roznych gazetach (cos mi swita, ze bylo w ktoryms komputer swiecie, ewentualnie Expercie). Jak znajde, to napisze, jak to sie robi, mam nadzieje, ze wkrotce
![]()
![]() |
#5 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale nie radzę tego robić, bo to nie polega tylko na restarcie, ale także na uruchomieniu całkiem niezłego systemu detekcji błędów. Wyłączenie nie naprawi problemu. Jak wyłączysz to zamiast restartu będziesz miał pewnie kompletny zwis a w skrajnych przypadkach awarię sprzętu (obsunęła mi się ostatnio z agp ciężka karta grafiki - gdyby nie natychmiastowy stop mogłaby się uszkodzić) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
poustawiaj tak
jak na zalaczonym obrazku i nie bedzie sie sam restartowal
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 11:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Թ
Re: poustawiaj tak
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Re: poustawiaj tak
Cytat:
>>>Właściwości mojego komputera>Zawansowane>Uruchomianianie i Odzyskiwanie>Ustawienia>Awaria systemu>Uruchom ponownie komputer zapisz komunikat z bsod-a i kliknij http://www.xptuneup.com/xptuneup_stopmessages.htm powinno sie wyjasnic co sie dzieje<<< to przeczytalem go wczesniej, ale wydaje mi sie, ze to, o czym sam kiedys czytalem, bylo opisane inaczej. Ale nieistotne. Dla mojej siostry jest wazne jedynie, zeby sie jej komputer nie restartowal co piec minut (powaznie), a ze nie moze wlasciwie nic robic na wlasna reke, to taka rada, jesli chociaz troche pomoze, bedzie dla niej bardzo cenna. Tak wiec dzieki, choc to nie ja zalozylem ten topic ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Թ
Sprawdź jeszcze ustawienia w biosie. win xp w domyślnej konfiguracji nie powinien pozwolić na restart poprzez bios, ale może coś jest pokopane... Jeśli chodzi o bios to niektóre płyty mogą robić halt lub reboot z powodu np. błędów klawiatury.
Inaczej mogło być opisane, bo jeszcze przez rejestr mozna to wyłączyć. Ostatnio zmieniany przez pali : 27.03.2003 o godz. 12:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Witam ponownie!
Dzięki za zainteresowanie moim problemem, lecz moje kłopoty wynikały z powodu walniętych pamięci(Kingston też czasami nawala), no i po wymianie śmiga jak burza!!! A przy okazji chciałbym zapytać o wymianę kolejnośći napędów(chodzi o literki) w XP. Dzięki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Rozumie ze chodzi Ci o zmiane liter napedów w windowsie Jako ze w 2k jest podobnie wiec powinienes trafić: ![]() PPM na mój komputer / zarządzaj / zarzadzanie komputerem / magazyn / zarzadzanie dyskami i dalej jak na zrzucie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Dzięki trafiłem. Teraz jeść OK!
|
![]() |