Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Brak możliwości definiowania nowych tagów (https://forum.cdrinfo.pl/f10/brak-mozliwosci-definiowania-nowych-tagow-90814/)

Patrix 06.05.2012 21:01

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1208835)
To nie dodatek, tylko wbudowana funkcjonalność forum.

Eee, no to lipa...

Reetou 06.05.2012 21:05

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1208807)
Nie ma możliwości przeglądania ich wg daty dodania, więc za każdym razem trzeba by było przejrzeć ponad 40 stron.

Zajrzałem... Jest możliwość sortowania po najnowszych, więc jeżeli nie będzie jakiegoś nawału, to temat jest do ogarnięcia.

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1208825)
Bardzo dobrze widać to choćby po tym temacie i ostatnich postach.

Sztywniak. Służbista.

Bartez 06.05.2012 21:20

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1208839)
Zajrzałem... Jest możliwość sortowania po najnowszych, więc jeżeli nie będzie jakiegoś nawału, to temat jest do ogarnięcia.

Faktycznie, nie zauważyłem tego linka :)

Dobra, zróbmy tak, że odblokujemy możliwość dodawania tagów dla wszystkich zarejestrowanych. Zobaczymy, co się będzie działo. Tylko bardzo proszę podejdźcie do tematu poważnie. Tagi są fajne i mogą być pomocne, jeżeli są używane z głową i z myślą o tym, żeby komuś ułatwić przeszukiwanie forum. Jeżeli znowu zostaniemy zalani falą bzdurnych tagów, to obiecuję, że znajdę sposób, żeby wyśledzić, kto to dodał i będzie masakra k***a ;)

Patrix 06.05.2012 21:34

Bieron chyba dodawał berią :szczerb:

Bartez 06.05.2012 22:36

Nie sądzę ;) Berion ma dużo ciekawsze rzeczy do roboty, niż dodawanie takich tagów.

andy 06.05.2012 23:01

Cytat:

Napisany przez Bartez
Np jakie?

Przerabialiśmy to już nie raz :P Zacząłbym od załadowania stylu na miarę XIX wieku. Jeżeli będzie potrzeba zakupić jakiś to nie widzę problemu zrobić zrzutki, osobiście się dorzucę.

Cytat:

No niestety jak widać nie każdy.
Przyznaję się, że kiedyś sam dodałem kilka...nieciekawych tagów w temacie, który jest solą w oku u niektórych ;)

Moim zdaniem jeżeli się czegoś nie kontroluje, nie pilnuje porządku w bardziej inwazyjny sposób niż teraz to do takich sytuacji dojdzie przy każdej nowej funkcji.
Nie mówię oczywiście o banowaniu za byle co, a tylko o wprowadzeniu większej dyscypliny. Szczególnie tam gdzie są tematy o czymś, techniczne itp. Zazwyczaj jest 5-6 postów na temat a później się zjawia kilka osób i robi sobie OT.

Wiesz sam wielokrotnie trafiałem z Gugla na forma w poszukiwaniu rozwiązania i nic bardziej mnie nie trafiało niż pio*****nie o niczym przez kilka stron tematu.

Cytat:

Napisany przez Bartez
Dobra, zróbmy tak, że odblokujemy możliwość dodawania tagów dla wszystkich zarejestrowanych.

Proponuję też w miarę możliwości czyścić te nieprzydatne ;)

Bartez 07.05.2012 00:58

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1208852)
Przerabialiśmy to już nie raz :P Zacząłbym od załadowania stylu na miarę XIX wieku. Jeżeli będzie potrzeba zakupić jakiś to nie widzę problemu zrobić zrzutki, osobiście się dorzucę.

Owszem przerabialiśmy, jednak co osoba, to inny gust i nie sądzę, żebyśmy znaleźli coś, co wszyscy zaakceptują. Jak dla mnie mogą to być nawet 2,3 style, ale nie więcej. I dodatkowy warunek - bez żadnych dodatkowych modyfikacji. Musi to być styl out of the box, ewentualnie z podmianą ikon. Żadnego grzebania w template'ach. Czekam na propozycje andy :) Jeżeli większość osób powie, że jest ok, to kupimy.

Cytat:

Przyznaję się, że kiedyś sam dodałem kilka...nieciekawych tagów w temacie, który jest solą w oku u niektórych ;)

Chcesz wp***ol? k***a

Cytat:

Moim zdaniem jeżeli się czegoś nie kontroluje, nie pilnuje porządku w bardziej inwazyjny sposób niż teraz to do takich sytuacji dojdzie przy każdej nowej funkcji.
Nie mówię oczywiście o banowaniu za byle co, a tylko o wprowadzeniu większej dyscypliny. Szczególnie tam gdzie są tematy o czymś, techniczne itp. Zazwyczaj jest 5-6 postów na temat a później się zjawia kilka osób i robi sobie OT.
Wiesz sam wielokrotnie trafiałem z Gugla na forma w poszukiwaniu rozwiązania i nic bardziej mnie nie trafiało niż pio*****nie o niczym przez kilka stron tematu.

Jak najbardziej się z tym zgadzam. Mogą być jakieś drobne dygresje, ale nie powinno to zmieniać głównego wątku. Widzisz takie wątki - zgłaszaj.

Cytat:

Proponuję też w miarę możliwości czyścić te nieprzydatne ;)

Bzdurne tagi zostały wyczyszczone jakiś czas temu przeze mnie i dzisiaj Reetou i jou wyrzucili też kilkadziesiąt. Jeżeli coś pominęliśmy to dajcie znać.

andy 07.05.2012 13:39

Cytat:

Napisany przez Bartez
Chcesz wp***ol? k***a

Choć tagi były głupie to wiązały się z dyskusją, której dotyczyły... ;)

Cytat:

Owszem przerabialiśmy, jednak co osoba, to inny gust i nie sądzę, żebyśmy znaleźli coś, co wszyscy zaakceptują. Jak dla mnie mogą to być nawet 2,3 style, ale nie więcej. I dodatkowy warunek - bez żadnych dodatkowych modyfikacji. Musi to być styl out of the box, ewentualnie z podmianą ikon. Żadnego grzebania w template'ach. Czekam na propozycje andy :) Jeżeli większość osób powie, że jest ok, to kupimy.
Nigdy nie będziesz miał 100% zgodności co do tego, czy dany styl jest dobry, czy nie.

Ze swojej strony proponuję utworzyć osoby wątek w którym każdy zainteresowany wrzuci dwie propozycje: styl jasny, oraz styl ciemny - mobilnego nie biorę pod uwagę bo są standardowe style, które się prezentują całkiem przyjemnie, mowa oczywiście o wersji v4 skryptu. W poście znajdzie się zrzut ekranu do głównego widoku, oraz widoku dyskusji, ewentualnie jeszcze link do wersji live, czy demo.

Po tygodniu przyjmowania "zgłoszeń" utworzy się temat z zablokowaną możliwością pisania, w głównym temacie znajdzie się sonda ze spisem poszczególnych propozycji, przy każdej będzie link do postu w którym zostaną przedstawione szczegóły.
Po tygodniu, czy dwóch głosowania zaaplikuje się style wybrane przez użytkowników. Oczywiście sonda dostępna publicznie, aby przejawy "sztucznego nabijania głosów - czyli podwójne konta" można było łatwo wykryć i usunąć.

Jak dla mnie to najbardziej demokratyczny sposób na wybranie nowego wyglądu forum.

Patrix 07.05.2012 17:33

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1208850)
Nie sądzę ;) Berion ma dużo ciekawsze rzeczy do roboty, niż dodawanie takich tagów.

Kit go wie, mógł tagować tematy, w których pisał, tak mi się zapamiętało,
bo było to praktycznie w każdym temacie w konsolach :P

PS co do motywów... jak Bartezie skasujesz MacyGyver v2 to ja stąd spadam :P

M@X 07.05.2012 18:56

Ja mam CDRinfo.pl (stary) i szczerze mowiac to z tego tematu dowiedzialem sie ze sa jakies inne o.O. No ale zostaje przy nim - jestem jak stare drzewo i nie lubie zmian ;-)!

grzeniu 07.05.2012 19:29

@andy - na temat stylów dyskusja już była. O ile pamiętam stanęło na tym, że styl stary (ciemny) musi zostać, jako ten oryginalny od zarania dziejów tego forum. To forum ma swój własny styl i tak ma być.
Jest tych stylów (czy może odmian) już kilka i prawdę mówiąc nie rozumiem, co niby mogłoby forum zyskać na funkcjonalności przez dodanie nowego stylu?
Albo inaczej - ilu stałych użytkowników używa innego stylu poza którymś z wariantów stylu ciemnego, bo nowi niewykluczone że jadą na domyślnym (jasnym?) i nawet nie wiedzą, że jest jakiś inny do wyboru?
I czy rzeczywiście jest potrzeba zawracania gitary Bartezowi z nowymi stylami, bo może tylko sam się będziesz nimi podniecał?
Cytat:

Jak dla mnie to najbardziej demokratyczny sposób na wybranie nowego wyglądu forum.
Sprawdź najpierw komu jeszcze, poza Tobą, na tym tak zależy.

joujoujou 07.05.2012 19:34

Na temat stylów dyskusja już faktycznie była. I stanęło na tym, że nowych nie będzie, bo tylko jednej osobie na tym zależało. :>

Bartez 07.05.2012 20:47

Ilość załączników: 1
Tak z ciekawości sprawdziłem, jak to wygląda, jeżeli chodzi o to ilu użytkowników używa jakiego stylu. Wyniki takie, jak można się było spodziewać.

Załącznik 59506

Mimo to, wcale nie mówię nie dla nowego stylu. Odświeżenie na pewno by się przydało i doceniam chęci andyego, żeby coś zrobić w tym temacie. Czekamy na propozycje, bo póki co nawet nie mamy o czym rozmawiać :)

M@X 07.05.2012 20:51

Interesujaca statystyka... O ile pamietam na stylu mobilnym tez zalezalo tylko jednej osobie :-P...

gallus 07.05.2012 20:56

hmm... a dlaczego u mnie widać (można wybrać) jedynie 7 z 11 skórek widocznych na screenie?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:39.