Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Brak możliwości definiowania nowych tagów (https://forum.cdrinfo.pl/f10/brak-mozliwosci-definiowania-nowych-tagow-90814/)

Bartez 07.05.2012 21:53

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1208914)
Bartez nie zapominaj co jest ustawione domyślnie,
oraz jak wygląda statystyka TOP 100 aktywnych userów,
bo to podsumowanie trochę lipne zrobiłeś,
80% z tego nie wie, że może zmienić theme, a grupa 60% zaryzykuję, że nie jest zbyt albo wcale aktywna...

Proporcje są podobne. Screen dla aktywnych użytkowników z ostatnich 2 mcy:
Załącznik 59508
A tu jeszcze raz dla wszystkich:
Załącznik 59509

gallus 07.05.2012 21:42

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1208912)
Tak naprawdę z 10, bo styl domyślny to obecnie CDRinfo.pl jasne. Niektóre style zostały wyłączone (np MacGyver bodajże), niektóre nie są możliwe do wybrania (Nero 7). 7 to i tak moim zdaniem za dużo, gdybyśmy obcięli to do 3 to była by optymalna ilość.

OK, używam stylu MacGyver-a v2, ale zastanawia mnie to, że 66 osób używa jego pierwszej wersji, która nie jest dostępna na liście wyboru. Chyba, że skrypt podlicza te osoby które wybrały tą skórkę i od tego czasu się już nie logowały? ;)

Patrix 07.05.2012 21:20

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1208905)
Tak z ciekawości sprawdziłem, jak to wygląda, jeżeli chodzi o to ilu użytkowników używa jakiego stylu. Wyniki takie, jak można się było spodziewać.

Załącznik 59506

Mimo to, wcale nie mówię nie dla nowego stylu. Odświeżenie na pewno by się przydało i doceniam chęci andyego, żeby coś zrobić w tym temacie. Czekamy na propozycje, bo póki co nawet nie mamy o czym rozmawiać :)

Bartez nie zapominaj co jest ustawione domyślnie,
oraz jak wygląda statystyka TOP 100 aktywnych userów,
bo to podsumowanie trochę lipne zrobiłeś,
80% z tego nie wie, że może zmienić theme, a grupa 60% zaryzykuję, że nie jest zbyt albo wcale aktywna...

Bartez 07.05.2012 21:10

Tak naprawdę z 10, bo styl domyślny to obecnie CDRinfo.pl jasne. Niektóre style zostały wyłączone (np MacGyver bodajże), niektóre nie są możliwe do wybrania (Nero 7). 7 to i tak moim zdaniem za dużo, gdybyśmy obcięli to do 3 to była by optymalna ilość.

gallus 07.05.2012 20:56

hmm... a dlaczego u mnie widać (można wybrać) jedynie 7 z 11 skórek widocznych na screenie?

M@X 07.05.2012 20:51

Interesujaca statystyka... O ile pamietam na stylu mobilnym tez zalezalo tylko jednej osobie :-P...

Bartez 07.05.2012 20:47

Ilość załączników: 1
Tak z ciekawości sprawdziłem, jak to wygląda, jeżeli chodzi o to ilu użytkowników używa jakiego stylu. Wyniki takie, jak można się było spodziewać.

Załącznik 59506

Mimo to, wcale nie mówię nie dla nowego stylu. Odświeżenie na pewno by się przydało i doceniam chęci andyego, żeby coś zrobić w tym temacie. Czekamy na propozycje, bo póki co nawet nie mamy o czym rozmawiać :)

joujoujou 07.05.2012 19:34

Na temat stylów dyskusja już faktycznie była. I stanęło na tym, że nowych nie będzie, bo tylko jednej osobie na tym zależało. :>

grzeniu 07.05.2012 19:29

@andy - na temat stylów dyskusja już była. O ile pamiętam stanęło na tym, że styl stary (ciemny) musi zostać, jako ten oryginalny od zarania dziejów tego forum. To forum ma swój własny styl i tak ma być.
Jest tych stylów (czy może odmian) już kilka i prawdę mówiąc nie rozumiem, co niby mogłoby forum zyskać na funkcjonalności przez dodanie nowego stylu?
Albo inaczej - ilu stałych użytkowników używa innego stylu poza którymś z wariantów stylu ciemnego, bo nowi niewykluczone że jadą na domyślnym (jasnym?) i nawet nie wiedzą, że jest jakiś inny do wyboru?
I czy rzeczywiście jest potrzeba zawracania gitary Bartezowi z nowymi stylami, bo może tylko sam się będziesz nimi podniecał?
Cytat:

Jak dla mnie to najbardziej demokratyczny sposób na wybranie nowego wyglądu forum.
Sprawdź najpierw komu jeszcze, poza Tobą, na tym tak zależy.

M@X 07.05.2012 18:56

Ja mam CDRinfo.pl (stary) i szczerze mowiac to z tego tematu dowiedzialem sie ze sa jakies inne o.O. No ale zostaje przy nim - jestem jak stare drzewo i nie lubie zmian ;-)!

Patrix 07.05.2012 17:33

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1208850)
Nie sądzę ;) Berion ma dużo ciekawsze rzeczy do roboty, niż dodawanie takich tagów.

Kit go wie, mógł tagować tematy, w których pisał, tak mi się zapamiętało,
bo było to praktycznie w każdym temacie w konsolach :P

PS co do motywów... jak Bartezie skasujesz MacyGyver v2 to ja stąd spadam :P

andy 07.05.2012 13:39

Cytat:

Napisany przez Bartez
Chcesz wp***ol? k***a

Choć tagi były głupie to wiązały się z dyskusją, której dotyczyły... ;)

Cytat:

Owszem przerabialiśmy, jednak co osoba, to inny gust i nie sądzę, żebyśmy znaleźli coś, co wszyscy zaakceptują. Jak dla mnie mogą to być nawet 2,3 style, ale nie więcej. I dodatkowy warunek - bez żadnych dodatkowych modyfikacji. Musi to być styl out of the box, ewentualnie z podmianą ikon. Żadnego grzebania w template'ach. Czekam na propozycje andy :) Jeżeli większość osób powie, że jest ok, to kupimy.
Nigdy nie będziesz miał 100% zgodności co do tego, czy dany styl jest dobry, czy nie.

Ze swojej strony proponuję utworzyć osoby wątek w którym każdy zainteresowany wrzuci dwie propozycje: styl jasny, oraz styl ciemny - mobilnego nie biorę pod uwagę bo są standardowe style, które się prezentują całkiem przyjemnie, mowa oczywiście o wersji v4 skryptu. W poście znajdzie się zrzut ekranu do głównego widoku, oraz widoku dyskusji, ewentualnie jeszcze link do wersji live, czy demo.

Po tygodniu przyjmowania "zgłoszeń" utworzy się temat z zablokowaną możliwością pisania, w głównym temacie znajdzie się sonda ze spisem poszczególnych propozycji, przy każdej będzie link do postu w którym zostaną przedstawione szczegóły.
Po tygodniu, czy dwóch głosowania zaaplikuje się style wybrane przez użytkowników. Oczywiście sonda dostępna publicznie, aby przejawy "sztucznego nabijania głosów - czyli podwójne konta" można było łatwo wykryć i usunąć.

Jak dla mnie to najbardziej demokratyczny sposób na wybranie nowego wyglądu forum.

Bartez 07.05.2012 00:58

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1208852)
Przerabialiśmy to już nie raz :P Zacząłbym od załadowania stylu na miarę XIX wieku. Jeżeli będzie potrzeba zakupić jakiś to nie widzę problemu zrobić zrzutki, osobiście się dorzucę.

Owszem przerabialiśmy, jednak co osoba, to inny gust i nie sądzę, żebyśmy znaleźli coś, co wszyscy zaakceptują. Jak dla mnie mogą to być nawet 2,3 style, ale nie więcej. I dodatkowy warunek - bez żadnych dodatkowych modyfikacji. Musi to być styl out of the box, ewentualnie z podmianą ikon. Żadnego grzebania w template'ach. Czekam na propozycje andy :) Jeżeli większość osób powie, że jest ok, to kupimy.

Cytat:

Przyznaję się, że kiedyś sam dodałem kilka...nieciekawych tagów w temacie, który jest solą w oku u niektórych ;)

Chcesz wp***ol? k***a

Cytat:

Moim zdaniem jeżeli się czegoś nie kontroluje, nie pilnuje porządku w bardziej inwazyjny sposób niż teraz to do takich sytuacji dojdzie przy każdej nowej funkcji.
Nie mówię oczywiście o banowaniu za byle co, a tylko o wprowadzeniu większej dyscypliny. Szczególnie tam gdzie są tematy o czymś, techniczne itp. Zazwyczaj jest 5-6 postów na temat a później się zjawia kilka osób i robi sobie OT.
Wiesz sam wielokrotnie trafiałem z Gugla na forma w poszukiwaniu rozwiązania i nic bardziej mnie nie trafiało niż pio*****nie o niczym przez kilka stron tematu.

Jak najbardziej się z tym zgadzam. Mogą być jakieś drobne dygresje, ale nie powinno to zmieniać głównego wątku. Widzisz takie wątki - zgłaszaj.

Cytat:

Proponuję też w miarę możliwości czyścić te nieprzydatne ;)

Bzdurne tagi zostały wyczyszczone jakiś czas temu przeze mnie i dzisiaj Reetou i jou wyrzucili też kilkadziesiąt. Jeżeli coś pominęliśmy to dajcie znać.

andy 06.05.2012 23:01

Cytat:

Napisany przez Bartez
Np jakie?

Przerabialiśmy to już nie raz :P Zacząłbym od załadowania stylu na miarę XIX wieku. Jeżeli będzie potrzeba zakupić jakiś to nie widzę problemu zrobić zrzutki, osobiście się dorzucę.

Cytat:

No niestety jak widać nie każdy.
Przyznaję się, że kiedyś sam dodałem kilka...nieciekawych tagów w temacie, który jest solą w oku u niektórych ;)

Moim zdaniem jeżeli się czegoś nie kontroluje, nie pilnuje porządku w bardziej inwazyjny sposób niż teraz to do takich sytuacji dojdzie przy każdej nowej funkcji.
Nie mówię oczywiście o banowaniu za byle co, a tylko o wprowadzeniu większej dyscypliny. Szczególnie tam gdzie są tematy o czymś, techniczne itp. Zazwyczaj jest 5-6 postów na temat a później się zjawia kilka osób i robi sobie OT.

Wiesz sam wielokrotnie trafiałem z Gugla na forma w poszukiwaniu rozwiązania i nic bardziej mnie nie trafiało niż pio*****nie o niczym przez kilka stron tematu.

Cytat:

Napisany przez Bartez
Dobra, zróbmy tak, że odblokujemy możliwość dodawania tagów dla wszystkich zarejestrowanych.

Proponuję też w miarę możliwości czyścić te nieprzydatne ;)

Bartez 06.05.2012 22:36

Nie sądzę ;) Berion ma dużo ciekawsze rzeczy do roboty, niż dodawanie takich tagów.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:42.