![]() |
Bieron chyba dodawał berią :szczerb:
|
Cytat:
Dobra, zróbmy tak, że odblokujemy możliwość dodawania tagów dla wszystkich zarejestrowanych. Zobaczymy, co się będzie działo. Tylko bardzo proszę podejdźcie do tematu poważnie. Tagi są fajne i mogą być pomocne, jeżeli są używane z głową i z myślą o tym, żeby komuś ułatwić przeszukiwanie forum. Jeżeli znowu zostaniemy zalani falą bzdurnych tagów, to obiecuję, że znajdę sposób, żeby wyśledzić, kto to dodał i będzie masakra k***a ;) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Póki co zostanie możliwość tagowania tematów z już istniejących tagów. Administratorzy, joujoujou i Reetou mają możliwość moderowania i dodawania nowych. No chyba, że ktoś podejmie się moderacji dodawanych tagów, to wtedy to otworzymy dla wszystkich. Ja niestety nie mam na to czasu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Tworzyć tagi powinien mieć możliwość każdy, inaczej to mija się z celem.
To że niektórzy użytkownicy forum nie potrafią sobie poradzić z nowymi funkcjami, to ich problem. Jakoś na innych forach tego problemu nie ma. Nowy skrypt forum ma tyle ciekawych opcji, tyle funkcji, które by mogły jeszcze bardziej uprzyjemnić korzystanie z tego forum... |
Cytat:
|
Cytat:
a jak nie ma to co za problem zmodować instalator dodatku o pole daty i loginu ? Chwila czasu i chęci... Ew. nadać możliwość osobom z pierwszej strony TOP userów i po problemie. |
Ponad 90% tych tagów jest poprawna...
Oczywiście, że trzeba będzie wywalić głupie aby to dalej miało sens. Na chwilę obecna dwa rozwiązania są najbardziej odpowiednie: 1.) Całkowite wyłączenie tagów; 2.) Wyczyszczenie obecnych, oraz nadzorowanie nowych tak aby było to jak najlepsze dla użytkownika. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 59497 |
Cytat:
Po przejrzeniu tych 2k tagów i oczyszczenia z tych głupich ogarnianie nowych nie będzie takie trudne. Z resztą od dawna pisałem, że brak podstawowej dyscypliny powoduje narastanie śmietnika... Bardzo dobrze widać to choćby po tym temacie i ostatnich postach. |
Jak widzisz, nie ułatwiają.
Pilnowanie tego, to tak jakby sprawdzać każdego po wyjściu z kibla, czy spuścił po sobie wodę i nie napaskudził. |
Tagi ułatwiają wyszukiwanie na forum.
|
Takie mechanizmy, to przerost formy nad treścią.
Pytanie, czy te tagi rzeczywiście komuś do czegoś służą, bo póki co śmiem powątpiewać. Teoria i intencje autorów sobie, a życie sobie. |
Cytat:
Po oczyszczeniu możesz dodać jakiś skrypt, który będzie informował o nowo dodanym. Będzie tam nie tylko informacja o skrypcie, ale i data dodania, dyskusja, oraz id użytkownika, który ja dodał. Moderatorzy będą mieli wgląd do listy i będą mogli na bieżąco weryfikować nowe tagi. Dla osób, które tagi będą dodawały hurtowo można przewidzieć prezenty :-) Oczywiście będzie to wymagało wdrożeniu kilku dodatkowych funkcji, jednak na pewno będzie to lepszym rozwiązaniem niż to co proponujesz. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:42. |