Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Co zrobić z tematem POLITYKA? (https://forum.cdrinfo.pl/f10/co-zrobic-tematem-polityka-86470/)

mgit 17.08.2010 19:56

Niedługo cza będzie zrobić kolejna sondę co zrobić z tematem "Co zrobić z tematem POLITYKA?"

||

ed hunter 17.08.2010 19:32

Ale jaka zabawa jest z awanturowania się w polityce! :D

Arepo 17.08.2010 08:18

Panowie nie o to chodzi !, większość Off topic, Humor itd. nie ma złego wpływu na forum, a są przyjemną odskocznią od głównej tematyki. Coś śmiesznego poczyta się chwilę i przechodzi dalej. Polityka bardzo szybko wyprzedziła humor i inne dyskusje, można o niej gadać i gadać w nieskończoność. Przenika też często do innych rozmów, nie ogranicza się do tego jednego wątku. Jest w stanie pochłonąć każdy czas, który posiadacie. Można by stworzyć całe odrębne forum z dziesiątkami tematów i byłoby o czym pisać. Najgorsze jest to, że takie pyskówki i obrzucanie się błotem zupełnie do niczego nie prowadzi, jest to zwykłe bicie piany i strata czasu.

Kiedyś na forum człowiek dowiadywał się o wielu nowych urządzeniach, były testy, poradniki, praktycznie nie trzeba było kupować prasy aby być na bieżąco w temacie. Obecnie tak nie jest, ludzie jakby przestali wszystko robić, nie nagrywają płyt, nie mają problemów z oprogramowaniem, nie kupują nowych rzeczy. Pozostaje dawać linki do innych portali jak już ktoś o coś zapyta.

Nie mówcie, że nie widzicie tego stanu rzeczy i nie rozumiecie o co toczy się gra. Podnieśmy wspólnie poziom tego miejsca choć trochę, bo to co jest teraz nie może się podobać.

pozdrawiam

mgit 17.08.2010 07:47

Według mnie skoro forum ma być tylko o IT to dział Śmietnik też cza wywalić ba nawet każdy post który merytorycznie odbiega od IT bo w końcu forum jest o IT

Stanley 17.08.2010 07:29

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 1112981)
fora IT to nie fora o polityce

Idąc dalej tym tropem, usuńmy Off topic, Śmietnik, Humor i inne działy, które z IT nie mają wiele wspólnego. Jak chcesz trochę humoru to idź na forum humorystyczne, itd.

Arepo 17.08.2010 01:56

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail (Post 1112996)
Przecie temat o polityce to jedyny taki, gdzie pod pozorem wymiany argumentow na jakis temat, mozna sobie na wzajem mnie lub b. prostacko/inteligentnie legalnie dogryzc-musi zostac.

Otóż to, wszystko zmierza do tego, że zostanie tu grupka ludzi która będzie sobie wzajemnie dogryzać.

pozdrawiam

Banana Coctail 17.08.2010 01:42

Przecie temat o polityce to jedyny taki, gdzie pod pozorem wymiany argumentow na jakis temat, mozna sobie na wzajem mnie lub b. prostacko/inteligentnie legalnie dogryzc-musi zostac. Przecie przekonanych nie przekonasz.

Patrix 17.08.2010 00:51

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 1112967)
Tak tak, na pewno te osoby które nie zajrzały na forum w trakcie trwania sondy będą załamane ;).

Neutralnie napiszę;
- załamane bo zamknięto
- załamane bo była okazja a nie zamknięto
||

yahol 17.08.2010 00:23

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 1112989)
Oczywiście że nie, czy ktoś twierdził inaczej ?. Wychodzi na to, że jednak nie wisi ... ;)

pozdrawiam

A jednak - wisi mi to!
Wisi z powodu jakości i poziomu dyskusji.
Miałkości i głupoty.......
Albowiem, jeżeli prawidłowo mnie zrozumiałeś - nie zamierzam brać w niej udziału!
Wobec tego, czy dział "Polityka" będzie, czy tez nie - jest mi zupełnie obojętny.
Rozumiesz te drobna i dyskretna różnice?
Mogę dać "Ignoruj" i ...........rozumiesz.
A inni mogą się wypowiadać do upojenia.
Jeżeli już dopuszczono do powstania problemu, nie należy rozwiązywać go siłowo.
Tu l'as voulu, George Dandin!

Arepo 16.08.2010 23:58

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1112983)
Mimo, ze mogę się z decyzja nie zgadzać!

Oczywiście że nie, czy ktoś twierdził inaczej ?. Wychodzi na to, że jednak nie wisi ... ;)

pozdrawiam

yahol 16.08.2010 23:39

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 1112981)

Skoro tak ważna jest dla Ciebie demokracja to uszanujesz wynik tej sondy.

pozdrawiam

Tak, to jest akurat dla mnie oczywiste.
Mimo, ze mogę się z decyzja nie zgadzać!

Arepo 16.08.2010 23:34

Niezwykłe ożywienie jak na osobę, której brakowało opcji "Wisi mi to!" .

Myślę, że wypowiedziałem się bardzo merytorycznie w innym temacie, w którym brałeś udział, nie mam już wiele do dodania.

Jak widzisz tu jakiś spisek a moje argumenty do Ciebie nie trafiają to już Twój problem nie mój.

Nikt nikomu nie zabiera prawa do wypowiedzi, ale tak jak zostało już napisane: fora IT to nie fora o polityce. Nie pójdziesz do kościoła rozprawiać o zaliczaniu panienek jak z kumplami na piwie (tak wiem forum to nie kościół). Ludziom się teraz wydaje, że wszystko im wszędzie wolno, w swoich domach proszę bardzo ***8211; na forach publicznych nie.

Skoro tak ważna jest dla Ciebie demokracja to uszanujesz wynik tej sondy.

pozdrawiam

yahol 16.08.2010 23:07

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 1112967)
Masz rację, tylko ignorancja nie zmienia faktu że coś jest złe, korridy też można nie oglądać a wszyscy wiedzą że cierpią zwierzęta, jak kogoś katują na ulicy też można się odwrócić i odejść. Tłumaczyłem niedawno dlaczego uważam, że polityka niszczy to forum. Fakt, że ignoruje temat nic tu nie zmienia.

To nie ignorancja, ani ignorowanie.
To nie polityka niszczy forum i nie tylko.
To nie corrida i cierpienie zwierząt.
To poziom dyskutantów i dyskusji wyznacza standardy.
Chętnie wezmę udział w dyskusji, ba nawet kłótni, ale pod jednym warunkiem:
-będzie merytoryczna, pozbawiona agresji, ale z emocjami,
-będzie sie kierowała faktami, a nie zmyśleniami i plotkami
-będzie wysuwała odważne tezy, ale nie odkrywała światowych spisków..
w sumie, będzie kulturalna, emocjonalna dyskusja w granicach zdrowego rozsądku.
Wobec tego - wybacz, ale to ja będę decydował, o tym czy wezmę w niej udział, czy nie.
Nie zgadzam się na to, aby decydował o tym, za mnie ktoś inny.
To właśnie demokracja i świadomość obywatelska.

Wziąłem udział w dyskusji o katastrofie smoleńskiej, zadałem pytania które mnie nurtowały, poddałem pewne problemy pod dyskusje.
Ludzie olali, chcą dyskutować o chamach, insynuacjach i bzdurach - ja nie.
Ale nie odbieram im tego prawa i nie chce żeby odbierano go mnie.

Arepo 16.08.2010 22:20

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1112310)
Ponadto - każdy ma wybór, jak nie chce - nie bierze udziału w dyskusji!

Masz rację, tylko ignorancja nie zmienia faktu że coś jest złe, korridy też można nie oglądać a wszyscy wiedzą że cierpią zwierzęta, jak kogoś katują na ulicy też można się odwrócić i odejść. Tłumaczyłem niedawno dlaczego uważam, że polityka niszczy to forum. Fakt, że ignoruje temat nic tu nie zmienia.

Cytat:

Napisany przez Stanley (Post 1112938)
Wprowadzanie cenzury na niektóre tematy jest IMO głupotą, ale co kto lubi...

To nie cenzura, są odpowiednie miejsca, w których rozmawia się na dany temat lub nie. Tak rozumując, równie dobrze można zarzucić cenzurę na lekcji matematyki, bo akurat nie można sobie pogadać o biologii. Chcesz polityki ?, nikt Ci nie broni ***8211; udaj się na forum o polityce.

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1112942)
Bartez moim zdaniem powinien puścić globalne PW do userów np. mających powyżej 500 postów z datą ostatniego logowania nie większą niż 2 miesące...

Tak tak, na pewno te osoby które nie zajrzały na forum w trakcie trwania sondy będą załamane ;).

pozdrawiam

Patrix 16.08.2010 20:44

Bartez moim zdaniem powinien puścić globalne PW do userów np. mających powyżej 500 postów z datą ostatniego logowania nie większą niż 2 miesące...

Decyzja jest ciut poważna więc poinformować innych by wypadało.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:47.