![]() |
U mnie po południu było tak samo.
Teraz jest trochę lepiej. |
Faktycznie forum momentami chodzi fatalnie. Jakby ktos recznie akceptowal pakiety :>
|
Od paru dni to jest. Nie cały czas, ale o różnych porach dnia.
Czasem dłużej czasem krócej... :sciana: Bartez coś milczy, chyba ma coś na sumieniu . |
Już jest ok ale wcześniej muliło niesamowicie.
|
U mnie nie o.O...
|
Cytat:
|
|
hmm.. biorąc pod uwagę, że nie mogłem wejść do tego tematu to chyba coś w tym jest..
|
Zauważyliście mulenie forum od paru dni?
Nie idzie ujechać np teraz...ale są godziny gdzie działa dobrze. Nikt nic się nie skarży, może to tylko u mnie? :hmm: |
Cytat:
|
Nie wiem czy tylko mi się wydaje, ale od momentu zmiany na nową wersję, forum wolniej się otwiera i jest zmulone.
|
Cytat:
Jeśli mogę coś doradzić - można by na przyszłość umieścić o takich planach jakaś informację - chociażby w tym topic'u. Ale za to mam wrażenie, że po tych aktualizacjach, jakby Forum szybciej działało - ciekaw jestem, czy inni to zauważyli. Pozdrawiam ro29 |
Już powinno działać. Musieliśmy zrobić aktualizację kilku rzeczy, no i miało to potrwać 5 minut, ale jak to bywa w takich sytuacjach niestety się przedłużyło. Przepraszamy za problemy.
|
Ja tez mialem problem. Ani na forum ,ani na glowna nie moglem wejsc. Teraz jest ok.
|
U mnie przed chwilą też było źle, nnie dało się nigdzie wejść, ani na forum ani na główną. :(
|
Ilość załączników: 1
Witam ponownie !
U mnie było przez jakiś czas ok, ale przez ostatnie 10 minut znowu nie można było wejść - na dodatek dziwne komunikaty - np. w Operze: EDIT: a strona główna to biała strona w tej chwili (znana sytuacja z Allegro :'( ) |
Teraz też nie mogę wejść na stronę główną. Forum - OK.
|
u mnie forum ok, na główną wejść nie mogę.
|
Też miałem podobne problemy, co ciekawe, serwer odpowiadał na ping.
|
to chyba raczej u Ciebie, bo jak narazie u mnie chodzi bez zastrzeżeń ;)
|
Ja też miałem problem z wejściem na stronę cdrinfo przez jakieś 10min (ok 21.15 - 21.25). Teraz jest OK. :spoko:
|
Co się dzieje ??
Witam !
Czy to tylko u mnie ?? Bo coś Forum pada - najpierw około 19, teraz od pół godziny - problemy z publikacją postów, a później w żadnej przeglądarce nie chciało się otworzyć - ani Forum, ani strona główna serwisu. Inne strony działały bez problemu. Pozdrawiam ro29 |
Bo forum tak zamulilo, ze az wszystkich wymiotlo:)
|
sie ciesze :szczerb:
|
U niektórych znów zauważono zjawisko mulenia...
mozna próbować łączyć sie przez proxy np: 129.74.152.66 port 3128 więcej serwerów proxy do testowania: http://www.samair.ru/proxy/proxy-18.htm A tym, którym działa wszystko normalnie nie pozostaje nic innego jak sie cieszyć i korzystać z naszego serwisu :) --------- EDIT dla Zielonych ;) gdzie ustwić manualnie proxy: FireFox > Narzędzia > Opcje> ogólne> ustwienia połączenia Internet Explorer: Panel Sterowania > opce internetowe > Połączenia > ustwienia sieci LAN |
Wypwie sie jakas władza co z tymi róznymi hasłami???
|
Cytat:
|
Cytat:
|
U mnie to zajmuje kilka sekund z obrazkami bez cache.
Użyj tego proxy, pewnie Ci pomoże. Juz nie jeden user CDRinfo z niego korzystał :) 193.219.28.144:8080 |
Cytat:
|
U mnie norma chodzi...
|
Będzie kiedyś forum chodziło szybciej ???
|
@ Bartez
Tez tak mam. Inne hasło na forum i na stronie głownej. Jakies 2 tygodnie temu zmieniałem hasło i na stronie głównej mam hasło stare czyli to przed zmianą, a na foum mam juz nowe to na które zniemiłem. Hmm naprawde czary, jak baza jest jedna. |
Cytat:
|
Bartez niestety czary
ale na glownej mam inne haslo i na forum inne (pod tym samym nickem zorg) gdy sie zalogowalem na boardzie nie moglem dodac komentarzy na boardzie, i to juz od dluzszego czasu, ale jak wpisalem stare haslo - o dziwo zadzialalo a uzywam IE6 |
Forum na szczęście działa lepiej. To co było tydzień temu to masakra.
|
Cytat:
Pod firefoxem na swoim koncie mam OK. Na koncie awaryjnym na IE mam tak jak zorg. Na firefoxie na obydwu kontach jest OK. |
Cytat:
|
Cytat:
|
ja jestem szkodnikiem niezaleznym od tpsa , ale nie o tym chcialem
otoz od jakiegos czasu jestem zalogowany tu na forum-natomiast na stronie www.cdrinfo.pl jestem jak by wylogowany, bez szansy na jakiekolwiek komentarze, czy ktos tez tak ma ? |
użyszkodnicy korzystający z TelePSA może i mają dobrze, ale mnie tu u konkurencji (212.122.x.x) działa jakby chciało a nie mogło...
I to o 1:40 w nocy :blee: |
Cytat:
|
no po krotkim namysle , :fala: stwierdzam ze board zapierdziela jak ruski motorek :fala:
|
Cytat:
"Złoto dla zuchwałych" oglądałeś ? Jeśli tak to wiesz o co mi chodzi :) |
Cytat:
|
Cytat:
Fajnie śmiga :) :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wreszcie jest ok, przez kilka ostatnich dni nie mogłem wejść w ogóle do serwisu,
nie mówiąc o zalogowaniu się, forum, czytaniu i pisaniu postów :) Chyba się troche uzależniłem, bo mi brakowało || |
Cytat:
Moje odczucia podczas weekendu były bardzo podobne ;) ro29 |
Wiec, dowiemy się co było przyczyną ?;p
|
Cala struktura forum laduje mi sie od nowa, ale w kocu dziala ! ! ! :piwo:
|
nareszcie dziala :)
|
nooo juz jest o niebo lepiej :)
przez weekend musialem darowac sobie przegladanie forum do dostawalem kur..cy :[[[ |
a ja mam wolnego kompa
:> |
Cytat:
|
Cytat:
|
No, teraz forum pomyka :jem:
Cytat:
|
No teraz to ładnie wchodzi.
Wczoraj to załamałem ręce, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Myślałem że Opera mi coś kiepsko otwiera i zainstalowałem FireFoxa . Do tej pory nie miałem przekonania do tej przeglądarki, ale sytuacja mnie zmusiła i powiem że jest naprawdę niezła. Operę używałem ze względu na interfejs z pocztą. Ale teraz mam Firefox 1.07 + Thunderbird 1.07 i jest :spoko: |
Witam !
Nareszcie Forum jakoś działa - może jeszcze nie tak jak powinno, ale da się korzystać - bo przez ostatnie dni to w ogóle nie można było !!! Pozdrowienia !!! ro29 |
Na Chello ładuje się 2 sekundy.:)
|
mi od 5- 10 nie wiem od czego zalezy :/ ale teraz to mozna kzystac :D
|
główna forum.cdrinfo.pl na wyczyszczonej pamięci w FF ładuje się ok. 8s :)
|
Mam nadzieję, że jest coś lepiej. Strona jeszcze nie działa tak, jak powinna, ale cieszyć się trzeba z tego, że w ogóle działa :) A teraz idę odsypiać stracony weekend ;)
Jeszcze raz w imieniu zespołu przepraszam za utrudnienia w dostępie do serwisu i forum. |
Już coś się ruszyło
Bez proxy strona załadowana w 42 sekundy |
nadal prędkość światła :D - bez proxy
|
ooo, straszne... juz dawno tak szybko nie dzialalo :D
|
no teraz to midzik :D
|
Teraz faktycznie jest nienajgorzej.
W ciągu dnia tylko raz spróbowałem, ale po 15 minutach poddałem się. :podbite: |
OOOOOO DZIALA!
bo kolo 21 byla MASAKRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA |
Cytat:
|
teraz to forum chodzi z prędkością światła na FF i Operze
a co to jest IE? :> na FF jednak szybciej :) |
Cytat:
|
Cytat:
Więc raczej nie spodziewaj się cudu, że zanim tego nie naprawią będziesz się cieszył taką prędkością jutro koło np. 16 :D |
a u mnie zaczelo smigac :) zainstalowalem najnowsza opere i chodzi nawet nawet - o niebo lepiej niz IE
|
Poki co mozna korzystać z archiwum :)
http://forum.cdrinfo.pl/archive/index.php/ |
wkoncu wszedlem po 20 minutach
ponoc na proxy dziala lepiej - jaki adres proxy @Bartez jesli mozna wiedziec - co jest przyczyna takiego stanu rzeczy ? |
Witajcie,
przez ostatnich kilka dni, jak pewnie wszyscy zdążyli już zauważyć, były problemy z dostaniem się na strony serwisu. Można właściwie powiedzieć, że w ogóle serwis przestał działać. Dobrą wiadomością jest to, że udało nam się znaleźć przyczynę i w ciągu 24-48h sytuacja powinna znacznie się poprawić. Przepraszamy za dotychczasowe problemy i dziękujemy, że jeszcze chce Wam się tutaj wchodzić :) Pozdrawiam |
A mnie znowu straaasznie muli... I na proxy i bez :P
|
czy ja wiem czy mozna to nazwac smiganiem? jest na pewno lepiej niz bylo wczoraj, ale idealnie jeszcze nie..
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dziś jakoś lepiej - jest godzina 9 rano niedziele. Może to jest przyczyną ;p (Każdy śpi :))
|
cos tam ruszylo ;)
|
Teraz też nieźle chodzi :D
|
dokladnie - w godzinach 2~4:00 chodzi jak burza.
|
nie moglem polaczyc sie caly dzien , ale teraz jest spoko
|
Tragedia....
Na szczescie o tej porze przez proxy chodzi dobrze :) |
No muli i jeszcze pomuli trochę , do poniedziałku jak w banku :smutny:
Dlatego mam propozycję dla "uzależnionych" od forum stałych bywalców , a takich jest trochę ;) Jak chcecie trochę po "offtopować" to zapraszam do siebie na http://www.czolgi.02.pl Piszemy bez rejestracji . Na forum są 2 działy "komputery" , "na każdy temat". Po umieszczeniu w tytule tematu pierwszych liter "CDR_" jest możliwość przyłączenia tego tematu do bazy CDRinfo po ustaniu problemów. Ze swojej strony deklaruję się udostępnienie swojej bazy dla administratora CDRinfo, do przeniesienia treści w/w tematów na CDRinfo po ustaniu "problemów". To taka moja prywatna inicjatywa dla stałych bywalców co lubią sobie pogwarzyć , a teraz problem bo muli i pogadać trudno . Wiem że treść mojej strony i forum odbiega zasadniczo od CDRinfo , ale w tych trudnych chwilach daję starym i uzależnionym userom , protezę by jakoś przeżyć kolejny dzień . Jak chcecie to ok, jak nie to też ok (nic z tego nie mam ) , a jak coś to administracja mnie opier***li :) |
Takie cos mi wyskakiwalo pol godziny temu (w operce, jak widac)....
Moze by tak skorzystac i poinformowac p. Anczurę, skoro sam sie o to prosi? PS Niesamowite - udalo sie wrzucic 80 kilowy zalacznik ;) |
Cytat:
b z bez - umknelo dla scislosci nie uzywam PROXY - bo jakos sam tak dziwnie napisalem ;) ten obrazek w http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...7&postcount=80 ? widzac mi cos obcina ? |
@mensir, u mnie traceroute nie idzie przez żaden serwer tpsa więc nie jestem pewien, czy to ich wina. :hmm:
|
Ostatnio często widzę komunikat, że nie można wyświetlić strony :\
|
a tak idze na ja na forum ;) ;) troszke zwolnilo ale ogolnie oke'y ja jade ze proxy
|
Nie wiem, może źle szukam, ale żadne polskie proxy mnie nie łączy.
w3cache.icm albo w3cache.tpnet - odmowa dostępu. wtf? W trybie bezobrazkowym wczytanie tej strony zajęło mi 5 minut. |
Dzis jest tragedia nawet przez proxy :|
|
Czy ktoś mi odpowie łaskawie jak sprawdzić przez jakie serwery łączę się z forum? :hmm:
Bo mnie się wydaje, że przez inne niż Wy, a muli i tak koszmarnie. :\ 2 sprawa: jakie proxy dziś chodzi jako tako? :idea: |
U mnie juz tez muli ;( ;(
|
Aj co się dzieje ??muli jak ch....
nic nie da się zrobić z tym serwerem?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:47. |