Powrót   Forum CDRinfo.pl > Sprawy administracyjne > Propozycje, sugestie, błędy forum

Propozycje, sugestie, błędy forum Zauważyłeś błąd na forum lub serwisie a może masz jakąś sugestię? Podziel się tym z nami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.05.2026, 09:32   #1
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Nieprawidłowe wyświetlanie treści postu

Witam!
Zebrało mi się na wspominki i dotarłem do założonego przeze mnie 18 lat temu wątku no i taką zobaczyłem jego treść:
Rozlany elektrolit !
Kochani, da się to może naprawić?
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez romanesco : 09.05.2026 o godz. 09:36
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.05.2026, 11:28   #2
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Przez 18 lat forumowe oprogramowanie było wielokrotnie aktualizowane. Jestem bardziej niż pewien, że owe aktualizacje mogły namieszać w kodowaniu znaków, stąd krzaki które widzisz. Cały wątek poprawiłem ręcznie (podpowiedź - każdy "zakrzakowany" post można odczytać bez krzaków cytując go - "odpowiedź z cytatem").

Pewnie można byłoby napisać jakiś skrypt który byłby w stanie wszystkie takie posty wyłapać i poprawić, ale ja za cienki na to jestem.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2026, 12:11   #3
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nikt nie wie od kiedy to jest ani po jakim updacie, bo nie ujawniło się w bieżących (wówczas) postach. Pytałem M4 i mówił, że nie sposób wymyślić formuły, żeby wszystkie takie odnaleźć i jakoś masowo przekodować. No i jest jak jest.

PS Nie wiedziałem, że dekoduje przy cytowaniu Kiedyś mi się udawało chyba przez UTF-8, teraz nie.
Stary 10.05.2026, 12:43   #4
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
[...]

PS Nie wiedziałem, że dekoduje przy cytowaniu Kiedyś mi się udawało chyba przez UTF-8, teraz nie.
Przy edytowaniu też dekoduje. Ale takie stare posty edytować może tylko Mod/Admin.
Stary 10.05.2026, 12:44   #5
romanesco
Guru

romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
...Cały wątek poprawiłem ręcznie...
Fajnie że się udało. Wielkie dzięki
Zauważyłem, że nie jestem jedyny bo większość postów pisanych przez innych użytkowników na początku 2008 roku a nawet w sierpniu czy we wrześniu też ma taką dysfunkcję.
Stary 10.05.2026, 12:49   #6
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez romanesco Podgląd Wiadomości
Fajnie że się udało. Wielkie dzięki
Nie ma sprawy.
Cytat:
Napisany przez romanesco Podgląd Wiadomości
Zauważyłem, że nie jestem jedyny bo większość postów pisanych przez innych użytkowników na początku 2008 roku a nawet w sierpniu czy we wrześniu też ma taką dysfunkcję.
Miała, bo już nie ma, przynajmniej w tym wątku. Co do innych, cóż, jak Grzeniu pisał, z automatu nie ma możliwości. Jak ktoś poprosi i wskaże post/wątek, to się poprawi, o ile userzy nie zaczną tego nadużywać, bo nikt nie będzie godzinami siedział i klikał przecież żeby ponaprawiać.
Stary 10.05.2026, 12:54   #7
romanesco
Guru

Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
...Miała, bo już nie ma, przynajmniej w tym wątku...
W tym wątku tak ale miałem na myśli inne wątki założone w tamtym roku. Zauważyłem jeszcze coś. Mianowicie jak się najedzie kursorem myszki na emotikonkę to jej nazwa też jest wyświetlana z błędem. No ale to już najmniejszy problem.
EDIT: ciekawe też że ten bug dotyczy tylko specyficznych liter tzn. ą, ę, ś, ć, ł, ń, ó, ź, ż

Ostatnio zmieniany przez romanesco : 10.05.2026 o godz. 13:33
Odpowiedz na post

Tagi
nieprawidłowe, postu, treści, wyświetlanie

Twoje uprawnienia: