Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Reputation power... (https://forum.cdrinfo.pl/f10/reputation-power-60730/)

rycho 07.01.2006 15:21

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Kurczę, ale burzę rozpętałem. :niepow:

O kurna...
Ale wstałes dziś raniutko.:D

joujoujou 07.01.2006 15:19

Kurczę, ale burzę rozpętałem. :niepow:

Calme 07.01.2006 15:18

Proste ale........decyzja jest odwlekana caly czas :( nie wiem dlaczego to tak ciezko przychodzi administracji .......

malaczarna 07.01.2006 15:17

Cytat:

Napisany przez rycho
No kur....a
Ale o tym to plumkamy nie od dziś
Kiedyś ja.
Zawsze Yahol.
A jak już komuś brakuje dowartościownia to niech ma to tylko w profilu.
Koniec, kropka.
Bez dyskusji.
Proste jak pier..

..klasa podstawówki.

chyba sie zdenerwowales

rycho 07.01.2006 15:07

Cytat:

Napisany przez Calme
Ja mimo wszystko jestem nadal za calkowitym skasowaniem - dokladnie tak jak to ujales - w dzialach tematycznych rowniez beda dawane - ot tak - wiec gdzie tu jest sens i logika - naprawde zobaczcie ile jest roznych innych gdzie nie ma systemu reputacji a mimo to ludzie znaja sie juz na tyle, iz wiedza na kogo mozna liczyc i kto jest pomocny i posiada pewna wiedze w danym temacie - dla mnie system reputek wydaje sie byc chybiony z samego zalozenia - forum jest w jakims sensie forma pomocy bezprosredniej - pomagamy bo chcemy, pomagamy bo lubimy, bo moze komus ulatwi to rozwiazanie probelmu, to jest po prostu naturalny odruch kogos - kto potrafi dzielic sie z innymi - sadze, ze dla takiej osoby jako forma podziekowania wystarczy kilka milych slow, jak ktos chce niech umowi sie na piwo :) Ale te reputki ?
Sadzicie, ze jezeli ktos pisze jakis artykul robi to dla reputek ? Zastanowmy sie nad tym powaznie bo temat wraca jak bumerang - a nowy rok jest dobra okazaj do podjecia ostatecznych decyzji.

No kur....a
Ale o tym to plumkamy nie od dziś
Kiedyś ja.
Zawsze Yahol.
A jak już komuś brakuje dowartościownia to niech ma to tylko w profilu.
Koniec, kropka.
Bez dyskusji.
Proste jak pier..

..klasa podstawówki.

M@X 07.01.2006 15:06

Na forum.wmasg.pl nie ma reputacji (oskinowane phpBB), ale pare razy spotkalem sie z sytuacja gdzie facet udzieli wyczerpujacecj wypowiedzi na temat danej repliki lub jej modyfikacji (post taki, jak u nas srednio 10) i ludzie zapytali na jaki adres wyslac... kulki! Wysylaja sobie paczke 500 kulek typu BB (amunicja do replik ASG) i wszyscy sa zadowoleni. No, ale to naprawde trzeba wykazac sie wiedza. To jest dopiero "system reputacji" ;-)!

Calme 07.01.2006 15:02

Ja mimo wszystko jestem nadal za calkowitym skasowaniem - dokladnie tak jak to ujales - w dzialach tematycznych rowniez beda dawane - ot tak - wiec gdzie tu jest sens i logika - naprawde zobaczcie ile jest roznych innych gdzie nie ma systemu reputacji a mimo to ludzie znaja sie juz na tyle, iz wiedza na kogo mozna liczyc i kto jest pomocny i posiada pewna wiedze w danym temacie - dla mnie system reputek wydaje sie byc chybiony z samego zalozenia - forum jest w jakims sensie forma pomocy bezprosredniej - pomagamy bo chcemy, pomagamy bo lubimy, bo moze komus ulatwi to rozwiazanie probelmu, to jest po prostu naturalny odruch kogos - kto potrafi dzielic sie z innymi - sadze, ze dla takiej osoby jako forma podziekowania wystarczy kilka milych slow, jak ktos chce niech umowi sie na piwo :) Ale te reputki ?
Sadzicie, ze jezeli ktos pisze jakis artykul robi to dla reputek ? Zastanowmy sie nad tym powaznie bo temat wraca jak bumerang - a nowy rok jest dobra okazaj do podjecia ostatecznych decyzji.

rycho 07.01.2006 15:01

Cytat:

Napisany przez M@X
Myslalem troche nad propozycja kolegi Czolgisty i doszedlem do pewnego mysle stosunkowo pokojowego rozwiazania (polaczylem obie sugestie) :

01. Kasujemy wszystkie reputacje (pozytywne i negatywne) dane w dzialach "nietematycznych" (smietnik, offtopic itp.).
02. Z chwila gdy tak sie stanie - dajemy mozliwosc dawania reputacji wylacznie w dzialach tematycznych.

Nie widze sensu zmiany nazwy na "popularnosc", bo to nie glosowanie BRAVO GiRL (choc nie przecze ze na rycha by zapewne wszystkie -nastki glosowaly ;););)) tylko system mierzenia poziomu wiedzy na forum... Problem i tak zostanie, bo ludzie beda dawac sobie reputki w dzialach tematycznych za byle co, ale sam fakt ze reputy z reguly daje sie "na goraco" ("O, ktos fajny kawal opowiedzial - trzeba mu dac repute!") powodowalby ze czlowiek zanim odszukalby czyjs post w innym dziale (zakladajac ze zostawi te czynnosc na koniec) to do konca przejrzenia wszystkich nieprzeczytanych postow/tematow prawdopodobnie juz by o tym zapomnial. To tylko moja sugestia - napiszcie, jak Wam sie to widzi.

Mi się to widzi.
Jestem za.
Każdy inny system poza obowiazującym.
No może nie każdy.
Bo cos widzę jeszcze gorsze w swojej wyobraźni....

M@X 07.01.2006 14:56

Myslalem troche nad propozycja kolegi Czolgisty i doszedlem do pewnego mysle stosunkowo pokojowego rozwiazania (polaczylem obie sugestie) :

01. Kasujemy wszystkie reputacje (pozytywne i negatywne) dane w dzialach "nietematycznych" (smietnik, offtopic itp.).
02. Z chwila gdy tak sie stanie - dajemy mozliwosc dawania reputacji wylacznie w dzialach tematycznych.

Nie widze sensu zmiany nazwy na "popularnosc", bo to nie glosowanie BRAVO GiRL (choc nie przecze ze na rycha by zapewne wszystkie -nastki glosowaly ;););)) tylko system mierzenia poziomu wiedzy na forum... Problem i tak zostanie, bo ludzie beda dawac sobie reputki w dzialach tematycznych za byle co, ale sam fakt ze reputy z reguly daje sie "na goraco" ("O, ktos fajny kawal opowiedzial - trzeba mu dac repute!") powodowalby ze czlowiek zanim odszukalby czyjs post w innym dziale (zakladajac ze zostawi te czynnosc na koniec) to do konca przejrzenia wszystkich nieprzeczytanych postow/tematow prawdopodobnie juz by o tym zapomnial. To tylko moja sugestia - napiszcie, jak Wam sie to widzi.

rycho 07.01.2006 14:51

Kiedyś jak miałem sześć, albo dwanaście lat to tow. Gomułka powiedział:
"Nie ma problemu granic, jest tylko problem pokoju".
Teraz wiem co miał na mysli.:D

Pies trącał reputy, albo ich brak.
To forum ma coś bez dopalaczy.:)

malaczarna 07.01.2006 14:47

Cytat:

Napisany przez nimal
zielone wylaczyc, zostawic czerwone
albo wylaczyc wszystkie
zawsze bylem za wylaczeniem, choc udzielam sie w znaym wszytskim temacie ||
poki jest to sie bawie, jak nie bedzie i tak bede pisal :P musicie mnie zbanowac zebym przestal :P

sadze ze to by Ci koledzy zalatwili:) jesli prosisz:)

nimal 07.01.2006 14:45

zielone wylaczyc, zostawic czerwone
albo wylaczyc wszystkie
zawsze bylem za wylaczeniem, choc udzielam sie w znaym wszytskim temacie ||
poki jest to sie bawie, jak nie bedzie i tak bede pisal :P musicie mnie zbanowac zebym przestal :P

Atronic 07.01.2006 14:16

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Proponuje po prostu zmienic 'reputacje' na 'popularnosc'
Beda wtedy adekwatne do tego, czym sa teraz, i nikt nie powinien sie sugerowac 'popularnoscia' do okreslania poziomu wiedzy ;p

Dobrze mówi . Polać Mu kolejkę :) :piwo:

A na poważnie to fakt zmiana nazwy na popularnośc czy sympatyczność , rozwiązała by chyba ten problem

pablocoo 07.01.2006 13:53

Proponuje po prostu zmienic 'reputacje' na 'popularnosc'
Beda wtedy adekwatne do tego, czym sa teraz, i nikt nie powinien sie sugerowac 'popularnoscia' do okreslania poziomu wiedzy ;p

rycho 07.01.2006 13:52

Cytat:

Napisany przez malaczarna
ja jako osoba bedaca krtko na forum uwazam ze wykasowanie reputacji nie jest zbyt dobre. kasowanie reputacji ze wzgledu na nowych uzytkownikow nie ma sensu. kazdego dnia sa zakladane nowe konta.
ale mozna zmienic skale:)

ja dostalam kilka zielonych na poczatku jak i czerwonych...i jakos zyje:)

Ooooo!!!
Zostawić same czerwone!
To jest ciekawe.:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:53.