![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Propozycje, sugestie, błędy forum Zauważyłeś błąd na forum lub serwisie a może masz jakąś sugestię? Podziel się tym z nami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Sprawdzanie pisowni!
Drodzy Moderatorzy:-D & Administratorzy
Proponuje rozważyć pomysł, zaimplementowania na Forum, modułu sprawdzania poprawności gramatycznej i ortograficznej. I piszę to absolutnie poważnie! Każdemu może się ręka obsunąć i napisze z błędem. Ale ostatnio, zauważyłem zdecydowany wzrost nichlujstwa językowego i to takiego że zęby bolą. Sam jestem dyslektykiem, ale mimo to staram się pisać poprawnie i przed wysłaniem sprawdzam tekst. Pewnie mędzę i zgredzę, ale naprawdę zaczyna mi to po prostu przeszkadzać w zrozumieniu tekstu. |
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
No niezły pomysł - dobrze by było wprowadzić jakąs autokorekcję szczególnie polskich ogonków bo czasami muszę się zastanawiać co to do jasnej ciasnej za słowo bo z ch-h rz-ż to raczej łatwo się domyślić . Ale najpierw niech Misiek znajdzie jakiegoś plugina do tych załączników !!:-D |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Sądzę, że sprawdzanie pisowni może być trudne do wykonania. Literówki nie powinny zbytnio obniżać czytelności tekstu - niechlujstwo językowe jest spowodowane czym innym:
-pisanie WIELKIMI LITERAMI -nieużywanie polskich znaków diakrytycznych (ąęóśćżźńł) -niestosowanie znaków interpunkcyjnych (cały post staje się jednym zdaniem składającym się z 60 wyrazów)
|
|
|
#4 |
|
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
raczej niewykonalne - brakuje polskiego slownika dla VB....
![]() Pozdrawiam Misiek4 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Gość
|
Qrde! Szkoda, a już myślałem, że wymysliłem coś epokowego!
DO Q...Y NĘDZY (to inwokacja!) LUDZIE!!!! PISZCIE STARANNE!!!!! |
|
|
|
#6 |
|
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Gdyby takie cos wprowadzono to forum by o wiele wolniej dzialalo!
Mi osobiscie nie przeszkadzaja literowki oraz brak liter ą,ę,ć itd. Przynajmniej cwiczymy nasza zdolnosc do domyslen Ale zgadzam sie, ze nie powinno sie pisac DUZYMI LITERAMI!!"Polska jezyk, trudna i piekna jezyk" |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
wyobraz sobie ze jestes w stanach i siedzisz na jakims forum czy czacie i widzisz same krzaki zamiast literek znaki interpunkcyjne sa tez niepotrzebne jezeli odpowiednio dzieli sie pisany tekst chociaz od czasu do czasu mozna jakis przecinek wrzucic co do pisania dusymi literami to zgoda ze to powoduje ze tekst staje sie nieczytelny
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Gość
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arab'ski
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() |
mnie to osobiście nie przeszkadza, ale fakt literówki czy brak polskich znaków w specjalistycznych nazwach nogą trochę zamieszać
jak to mawia mój kumpel "czytając teksty z literówkami i nieposiadające polskich znaczków wyrabiamy tylko sobie KOREKCJĘ BŁEDÓW" ![]() nie są to dokładnie jego słowa, ale ogólny sens jest zachowany 8) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.10.2004
![]() |
>>Yahol: Proponuje rozważyć pomysł, zaimplementowania na Forum, modułu sprawdzania poprawności gramatycznej i ortograficznej.
Ludzie się męczą ileś lat nad odpowiednimi procedurami i budowaniem słowników a Ty chcesz tak, o, wbudować to w forum? : ) O wiele lepiej jest edukować ludzi by nauczyli się pisać - co z tego, że forum zostanie ładnie przeczesane i poprawione jeśli taki cieć złapie cię na m@il'u i ci spaskudzi życie. Jak sam napisałeś sprawdzasz tekst - też tak robię - tego właśnie należy nauczyć tych ludzi. Mi to nie tyle co przeszkadza[jak czegoś nie potrafię rozszyfrować to się pytam] ale denerwuje. >>Misiek4: raczej niewykonalne - brakuje polskiego slownika dla VB.... Przepraszam, ale co za różnica, że VB? Domyślam się, że chodzi Ci nie tyle, co o słownik a o lib'a a i zakładam, że skoro VB to i server postawiony jest na Windows'ie [: D]. WinAPI: bierzesz dowolny program i wywołujesz go bezpośrednio za pomocą wywołań systemowych albo na około przez klasy/okna. >>murt: Gdyby takie cos wprowadzono to forum by o wiele wolniej dzialalo! Nieprawda - poprawianie wykonywane byłoby tylko przy zapisywaniu wiadomości a z racji, iż to forum wysyłane teksty nie są zbyt obszerne. No i nie DUŻYMI literami a WIELKIMI ^^. >>Majonez: wyobraz sobie ze jestes w stanach i siedzisz na jakims forum czy czacie i widzisz same krzaki zamiast literek Pobyt w Stanach obliguje cię do nielamerstwa i możności ustawienia swojego soft'u - USA to nie taki kraj zacofany jak Polska a po za tym to mieszanka kulturowa i tym bardziej nie powinno stanowić tam to problemu. // A np. zakaż używania głagolicy/cyrylicy Rosjanom bo cię denerwują krzaki na warez'ach, czy Koreańczykom ich choinek na stronach zbliżonych tematycznie do tej. : ] >>Yahol: Staranności wyrażania i poprawnego pisania uczą już w szkole Błąd, nie uczą - zamiast tego wkładają ludziom takie bzdury jak życiorys Mickiewicza i innych pseudowieszczy. >>Adik: wyrabiamy tylko sobie KOREKCJĘ BŁEDÓW A nie lepiej wyrabiać ją sobie na własnych tekstach niż obcych? Mam zamiar ruszyć kiedyś z projektem 'nawracania' tępoty na jedyne właściwe koleiny, jeśli chodzi o eloziomów, hejki i tym podobne wynaturzenia - nawet na maturę[egzamin niedojrzałości] wybrałem pochodny temat : ) . Podobnie jak powstała akcja Antyłańcuch zachęcam Was do zbliżonych działań to jest edukowania oraz *karania* : P [np. flood, spam etc.] niefrasobliwych i umysłowo upadłych użytkowników Internetu. ____________________ Adrian Tyborowski Blade BMRQ / bmrq@poczta.onet.pl / GG#: 3939925 -- throw your head here and there, take some air -- |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Hit me if you can!
Data rejestracji: 27.05.2002
![]() |
Człowieku po jaką cholerę wykopujesz temat sprzed 2 lat?!?!?!!?!? Tak pozatym objeżdżasz ludzi za wyrażanie swojego zdania w normalnej dyskusji, co źle o Tobie świadczy. Swój pobyt na Forum zacząłeś w najgorszy z możliwych sposobów.....
|
|
|
|
#12 | |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.10.2004
![]() |
Fakt, VB vs vB = ] .
_Neoo_: Po co te nerwy - weź pigułkę ^^. >>Człowieku po jaką cholerę wykopujesz temat sprzed 2 lat?!?!?!!?!? Stare, ale jare? ; ] Szukałem czegoś na 'leku na moje wszystkie problemy' i mi wyskoczył ten topic. Źle o mnie świadczy? O, co za szkoda, zaraz się popłaczę... Nie objeżdżam ludzi - nadinterpretacja z Twojej strony. Przepraszam wszystkich, którzy mogliby się poczuć urażeni[za wyjątkiem eloziomów]. Ja też tylko wygłosiłem *swoje* poglądy, uwagi. >>zacząłeś w najgorszy z możliwych sposobów Otóż nie, gorzej by było: 'elo, elo!!!!!!!!!! siemka!!!! <jakas_durna_pseudoemota_z_gg> kufa zajefista stronka', czego nienawidzę i nawołuję innych do wyplewienia tego syfu. Po za rozwiązłością nic złego nie zrobiłem. To wszystko. Ewentualne ataki na moja osobę proponuję przenieść na prywatny grunt. : ) |
|
|
|
|
|
#14 | |||||
|
Hit me if you can!
Data rejestracji: 27.05.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[quote] Ewentualne ataki na moja osobę proponuję przenieść na prywatny grunt. : )[/quote} Jako żę nie jst to atak to piszę to tutaj. Pozdro.
|
|
|
![]() |
|
|