![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jaki błąd wyświetla TrueCrypt w momencie montowania dysku?
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.04.2010
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jedyna możliwość poza niepoprawnym hasłem to uszkodzone lub zmodyfikowane pierwszy i ostatni sektor wolumenu.
Odzyskanie tych danych jest możliwe jedynie poprzez odczytanie ich poprzez TC. Ewentualnie można próbować na nowszej wersji, jeśli użyta taką nie była, a przy odrobinie uporu zrobić obraz całego dysku na HDD komputera i z tego obrazu próbować odczytać dane, ale jeśli to nic nie da podejrzewałbym winę dysku.
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
kurcze szkoda, bo to dosc wazne dane, byłbys w stanie poinstruowac mnie jak odczytac te dane przez TC? co do hasla to jestem go pewien na 100%
czy dane mogly sie uszkodzic gdy resetowalem kompa wraz z podpietym dyskiem usb? albo gdy wyjmowalm go bez "bezpiecznego usuwania" |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mogly zwlaszcza jak ta partycja byla na dysku usb i cos na niej robiles.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Spróbuj przywrócić nagłówek wolumenu z kopii - może pomoże..
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Gdyby to był pen drive, szansa uszkodzenia w przypadku wyjęcia urządzenia bez usunięcia go byłaby dość niewielka (choć też taka istnieje, szczególnie gdy wyjmie się go podczas transferu danych). Z HDD jest już gorzej - wyjęcie go powoduje natychmiastowy zanik zasilania, co może się skończyć na przykład tym, że głowice nie zaparkują na swoje miejsce i podczas przenoszenia urządzenia będą znajdowały się nad talerzem z danymi, mogąc je uszkodzić.
Raczej wiele się w tej sytuacji zrobić nie da, warto więc sformatować dysk i spróbować założyć zwyczajną partycję, żeby sprawdzić, czy urządzenie w ogóle jest sprawne.
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
dysk (usb 2,5") jest sprawny bo pozostałe 2 partycje na nim dzialaja bez zarzutu, trudno bede probowal skompletowac utracone dane w inny sposób
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
logged out
CDRinfo VIP
@dondiego na bank dobrze wpisujesz hasło? Może dla wolumenu 'standardowego' wpisujesz hasło od ukrytego?
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Panowie obedrzyjcie mnie ze skóry!
![]() wypróbowalem ze 30 warianów hasel i w koncu jedno "zaskoczyło" dane sa cale i ok ![]() byłem pewien ze haslo to imie mojej dziewczyny jednak musialem wpisac cos zupelnie innego na szczescie obydwa hasła juz skojarzylem. Przepraszam za klopot i dziekuje za pomoc. Ostatnio zmieniany przez dondiego : 08.06.2010 o godz. 17:28 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Najwyraźniej "nie tej" dziewczyny.
![]()
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
![]() |
znowu ja.
![]() Obecnie pracuje pod ukrytym OS trucrypt, mam problemy z zapisywaniem danych na pendrive. Z tego co sie orientuje HIdden oS pozawala na zapis plików tylko i wylącznie na ukrytych wolumenach cała reszta montowana jest "tylko do odczytu" moj problem wygląda następująco Tworze na pendrive zaszyfrowany plik - ukryty wolumen truecrypt (tryb zwykły) ustanawiam 2 hasła do wolumenu zewnetrznego i wewnetrznego jednak obydwa wolumeny pod ukrytym systemem nadal montowane są jako "TYLKO DO ODCZYTU" gdzie popelniam blad? Moze powinien stworzyc zwykly wolumen a dodatkowo w nim kolejny plik kontener ukryty W przypadku szyfrowania całej partycji dysku usb nie ma takiego problemu w w szyfrowanym pliku w wolumenie wewnetrznym moge zapisywac dane do woli porosze o pomoc ps. pare razy przy instalacji jakiegos software zdarzylo mi sie zobaczyc komunikat że aby zainstalowac dana rzecz musze meic uprawnienia admina (mimo ze jestemz alogowany jako administrator) czy przyczyna moze byc TC, czy raczej antywirus? Ostatnio zmieniany przez dondiego : 10.06.2010 o godz. 16:27 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Używasz TrueCrypta? Jesteś bezpieczny, nawet FBI nie udało się go złamać