Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.06.2017, 11:18   #1
WODZU1972
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika WODZU1972
 
Data rejestracji: 03.07.2006
Lokalizacja: Sosnowiec
Posty: 113
WODZU1972 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy Brak bootowania w Samsung NP-RC710

Witam, mam taki problem i niewiem jak go rozwiązać dlatego proszę o pomoc tu na forum.
Otóż chcę wgrać nowy system operacyjny którym to będzie Windows 10 wersja 64 bitowa.
Już nawet próbowałem z wersją która była wcześniej wgrana czyli Windows 7 Professional lecz pozostaje ten sam problem.
Ustawiłem w biosie bootowanie na napęd dvd który jest w laptopie.
Po uruchomieniu go i za pomocą klawisza F10 bo inne jakoś nie chciały zadziałać ustawiłem w biosie na bootowanie tegoż to napędu.
Po włożeniu płyty ukazała się informacja aby nacisnąć dowolny klawisz więc nacisnąłem spację.
Niby coś tam zaczęło robić bo płyta się obracała w napędzie i dioda też dawała w nim o tym informację.
Po jakiś 2 może 3 minutach napęd przestawał dawać znak.
Myślałem że może pliki się wypakowywują, itd.
Lecz po godzinie zrezygnowałem i doszedłem do wniosku że może coś jest nie halo z napędem optycznym.
Podłączyłem napęd pod usb i w biosie ustawiłem aby pierwszy po starcie bootował też nie zdało egzaminu.
Potem spróbowałem z bootowalnym pendrive i też do czasu potem ukazał się plansza z logo Windows 10 i pomyślałem że może dłużej mu schodzi wypakowywanie plików, itd.
Zostawiłem do dziś rana i okazało się że dalej była widoczna plansza a nic się nie zrobiło, choćby to dalszej sekwencji, itd.
Zastanowiło mnie to że ileż może wypakowywać pliki i za każdym razem ten sam scenariusz obojętne czy z pena, napędu pod usb czy wbudowanym napędzie w laptopie
Tym bardziej że i na płytę DVD-RW oraz na pendrive gdzie najpierw z strony Microsofu został pobrany najnowszy obraz pliku iso a potem został nagrany na wymienione nośniki i nic.
Próbowałem aby przetestować na moim kompie stacjonarnym i wszystko działa.
Już nawet z systemem dla próby Windows 7 lecz ten sam scenariusz był.
Postanowiłem się wstrzymać i zapytać na forum w czym konkretnie tkwi problem że tak się zachowuje podczas próby instalacji wyżej opisany model laptopa.
Proszę o pomoc jak można zrobić aby po naciśnięciu dowolnego klawisza podczas restartu i ukazaniu się takiej informacji na ekranie laptopa dalej robiła się instalka na lapku a nie dochodziła do pewnego momentu jak wyżej opisałem i potem zong.
WODZU1972 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Vista - filmiki z aparatu (brak dzwieku) s1riddick Komputery 15 03.06.2009 13:39
jak wgrac w plik wideo obrazek ? -> np jpg tymek DivX, Xvid, Matroska i inne 4 20.02.2008 00:04
Samsung SH-S183A na Samsung SH-S183L nolab Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 5 29.06.2007 18:44
Toshiba Samsung gips Napędy optyczne DVD 5 31.10.2004 15:02


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.