![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
![]()
Wiecie może czy defragmentator dysku na win98se zostawia po sobie jakiś plik tekstowy(np.jak ScanDisc) w którym jest napisane jak przebiegał proces defragmentacji dysku. Pytam sie bo mam zapełnione 6GB z czymś danych na dysku 40GB a zaczołem o 7.00rano a ponoć skończył ok. godz 9.00, więc nie wiem czy zdefragmentował cały dysk.
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Nie wiem czy defragmentator coś zostawia ale zapewne tak. Po 2 godzinach przy tej ilości danych co piszesz zapewne zdefragmentował się cały system.
![]() |
#3 |
![]() ![]() |
Do defragmentacji dysku pod win98se polecam o wiele wiele szybszy speeddisk z pakietu Norton utility 2001
pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem, czy tak sam z siebie zostawia jakies informacje, ale zwykle chyba mozna je zapisac. Jesli to zrobiles, to pewnie gdzies sa. Natomiast jesli chodzi o czas trwania defragmentacji to nie widze zadnego problemu w tym, zeby sfragmentowal w ciagu dwoch godzin caly dysk. Jezeli masz umiarkowany porzadek na dysku, a do tego zajete tylko okolo 10% pojemnosci, to moze to trwac i krocej.
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.08.2003
![]() |
Czasami tak długa defragmentacja moze wskazywać np. na działajacy w tle jakis program ,kolega defragmentował twardziela 40GB około 4 godzin tylko z tego powodu że miał włączonego Nortona internet seciurity.Po jego wyłaczeniu spadło do 1,5 godziny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|