Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 05.06.2009, 23:41   #1
Elektronek
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.06.2009
Elektronek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dodawanie wyników - Co to ma być?

Po pierwsze wybrałem w serwisie dyski, które posiadam.
OK, ale gdzie do jasnej ciasnej wejść w listę moich dysków? Klikam na ikonkę z napisem "dodaj test swojego dysku" i przenosi mnie do jakiegoś cholernego przewodnika, w którym nie ma nic, gdzie można by wybrać dysk, którego wyniki chce się uploadować.

Po drugie: dodałem test wyszukując po modelu: ST9250410ASG. Dodałem testy z trzech programów dwukrotnie (bo po 1 dodaniu nic nie było). Wasz "super" OCR nie rozpoznał nic z rzutów ekranu, więc na wszystkie zapytania odnośnie zgodności wyników dałem "nie". Gdzie opcja manualnej poprawy BRAK! ŻAL!!!

Teraz wchodzę i widzę, że w najnowszych testach widnieją moje testy ale jest tylko z programu ATTO. Gdzie reszta? Wyparowała? I gdzie podpis, że to ja zrobiłem. BYŁEM ZALOGOWANY!

Wasz system jest tak niedopracowany, że aż szkoda słów.

Mój nick: Elektronek
A tu macie jeszcze raz wyniki:

Wywalcie te dwie stare wrzutki wyników i zróbcie na podstawie tego.
Chyba pierwszy w Polsce robię test tego modelu i nawet po ludzku wyników nie mogę dodać. Nie ma tutaj żadnego oszustwa. Jest to 250GB dysk z jednym talerzem i 7200RPM.

P.S. I poprawcie dane, bo ten model ma 16MB buforu, a nie 8MB.
Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez Elektronek : 05.06.2009 o godz. 23:44
Elektronek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.06.2009, 01:17   #2
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Elektronek Podgląd Wiadomości
Po pierwsze wybrałem w serwisie dyski, które posiadam.
OK, ale gdzie do jasnej ciasnej wejść w listę moich dysków? Klikam na ikonkę z napisem "dodaj test swojego dysku" i przenosi mnie do jakiegoś cholernego przewodnika, w którym nie ma nic, gdzie można by wybrać dysk, którego wyniki chce się uploadować.
Możliwość dodawania z poziomu listy swoich dysków będzie dodana w przyszłym tygodniu.

Cytat:
Po drugie: dodałem test wyszukując po modelu: ST9250410ASG. Dodałem testy z trzech programów dwukrotnie (bo po 1 dodaniu nic nie było). Wasz "super" OCR nie rozpoznał nic z rzutów ekranu, więc na wszystkie zapytania odnośnie zgodności wyników dałem "nie". Gdzie opcja manualnej poprawy BRAK! ŻAL!!!
Wykresy nie zostały rozpoznane ponieważ screeny z programów mają niestandardowe rozmiary. Porównaj, jak wyglądają pozostałe screenshoty, a jak Twój. Nasz OCR rozpoznaje jakieś 90% wyników. Trudności ma z włączonym Clear Type i ewentualnie z jakimiś bardzo niestandardowymi stylami w Windowsie.

Cytat:
Teraz wchodzę i widzę, że w najnowszych testach widnieją moje testy ale jest tylko z programu ATTO. Gdzie reszta? Wyparowała? I gdzie podpis, że to ja zrobiłem. BYŁEM ZALOGOWANY!
Nie krzycz Wszystkie testy są dodane do bazy danych i oczekują na weryfikację, o czym informuje odpowiedni tekst, jeżeli wejdziesz na stronę swojego testu. Baza użytkowników jest aktualizowana raz na godzinę, stąd po zarejestrowaniu nowego konta i dodaniu wyników przez ok godzinę może brakować informacji, kto jest autorem.

Cytat:
Wasz system jest tak niedopracowany, że aż szkoda słów.
Zdajemy sobie z tego sprawę, jednak wszystkiego naraz nie da się zrobić. Zawsze jednak chętnie poczytamy o zauważonych błędach, czy też pomysłach, co możnaby zmienić lub dodać.
Cytat:
Mój nick: Elektronek
A tu macie jeszcze raz wyniki:

Wywalcie te dwie stare wrzutki wyników i zróbcie na podstawie tego.
Chyba pierwszy w Polsce robię test tego modelu i nawet po ludzku wyników nie mogę dodać. Nie ma tutaj żadnego oszustwa. Jest to 250GB dysk z jednym talerzem i 7200RPM.

P.S. I poprawcie dane, bo ten model ma 16MB buforu, a nie 8MB.
Pozdrawiam.
Cache poprawiony, dzięki za info.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2009, 12:39   #3
Elektronek
Nowy na forum

Bartez
Jak możesz, to zrób mi w profilu czystkę, bo mam teraz 2x te same wykresy.
Nie wiem, jak działa wasz OCR, ale zrzuty robiłem standardowo alt+PRTSCRN i paint. Możliwe, że OCR gubi się z powodu niestandardowej rozdzielczości paska okienek (Win7) a jest przystosowany do tego z XP. Rozdziałkę monitora mam FullHD.

Poza tym to delay w sprawdzaniu i umieszczaniu macie spory, bo nie ma moich wyników na listach i wykres z HDTune jeszcze nie został zweryfikowany
Stary 06.06.2009, 12:49   #4
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Come on, jest sobota, wyspać się trzeba, zrelaksować, a nie od rana przed kompem Za chwilę zrobię tam porządek.

Masz może jakieś niestandardowe ustawienia dpi? Standardowe ustawienie to 96 dpi i być może stąd taki niestandardowy rozmiar.

Ranking dysków twardych
Stary 06.06.2009, 12:57   #5
Elektronek
Nowy na forum

No mam zwiększoną do 120, bo w fullhd to z mikroskopem nie lubię siedzieć
Stary 06.06.2009, 12:59   #6
Bartez
Team Member
Zlotowicz

To na czas robienia testów prosiłbym o zmianę na 96 i powinno być OK. Muszę to dopisać do wymagań.

Ranking dysków twardych
Stary 06.06.2009, 13:54   #7
Elektronek
Nowy na forum

To co, mam jeszcze raz dorzucić?
Stary 06.06.2009, 15:12   #8
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Jeżeli to nie problem

Ranking dysków twardych
Stary 06.06.2009, 16:27   #9
Elektronek
Nowy na forum

To wyczyść najpierw stare testy.
Stary 06.06.2009, 20:16   #10
Elektronek
Nowy na forum

Niestety dalej nic nie rozpoznaje. Zmieniłem rozmiar na 96dPI, nawet kompozycje pulpitu wyłączyłem i oto wynik:

Czy poniższe dane z programu HDTune są poprawne?
Transfer Rate:
  • Minimum: .
  • Maximum: .. . .
  • Average: . . .
  • Access time: . . ...
  • Burst rate: ...
Więc to nie od dpi zależy, tylko ja powiedziałbym, że od systemu. Wasz OCR jest przystosowany do XP.
Ja nie będę nad tym ślęczał. System na rozpoznawać z każdych zrzutów, czy to XP, Vista lub 7.
Te co zrobiłem są wystarczające, żeby bez problemu rozpoznać cyfry. A powiedziałbym, że te z większym dpi są jeszcze bardziej czytelne.
Wywalcie ten OCR i zróbcie do manualnego wpisywania i nie będzie problemu. Potem wystarczy, że moderator zweryfikuje przepisane dane i koniec, wynik dodany, wszyscy happy.
Poza tym i tak przecież ktoś weryfikuje samego OCR, więc ja nie widzę sensu po co w ogóle on jest. Dla dodającego wyniki przepisanie z obrazków wyników to 20s roboty.

Ostatnio zmieniany przez Elektronek : 06.06.2009 o godz. 20:24
Stary 18.06.2009, 18:29   #11
marko22
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.06.2002
marko22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dodatkowo Ci, co dodają macierz, nie określają ilości dysków. Wszędzie prawie widać ilość = 0. Do czego więc tu się odnieść? Pole z tą wartością jest takie, jakby tam nie można było wprowadzić danych. A jednak można. Przydałaby się informacja przy tym, żeby podać ilość dysków w teście. O dodawaniu wyników też już nie wspominam. Poczekamy, zobaczymy co wyjdzie z moich. Na razie widzę jeden.

Pozdrawiam.

Sorry, że post pod postem, ale nie widzę tu jakoś edycji. Jednak nie działa dobrze dodawanie wyników. Brakuje mi HDTune, a dodawałem dwa razy. Ale ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz - a mianowicie interpretacja wyników przez ten Wasz OCR. Proszę spojrzeć na te dane - http://dyski.cdrinfo.pl/benchmark/Se...330AS/186.html
W żaden sposób dane w rubrykach nie zgadzają się z tymi na screenach

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 18.06.2009 o godz. 23:56
marko22 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.06.2009, 12:23   #12
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez marko22 Podgląd Wiadomości
Dodatkowo Ci, co dodają macierz, nie określają ilości dysków. Wszędzie prawie widać ilość = 0. Do czego więc tu się odnieść? Pole z tą wartością jest takie, jakby tam nie można było wprowadzić danych. A jednak można. Przydałaby się informacja przy tym, żeby podać ilość dysków w teście. O dodawaniu wyników też już nie wspominam. Poczekamy, zobaczymy co wyjdzie z moich. Na razie widzę jeden.

Pozdrawiam.
Co prawda w całym formularzu jest taki styl, jeżeli chodzi o wpisywanie danych, ale może faktycznie wygląda to trochę jak "tylko do odczytu" i zmienimy to.

Cytat:
Sorry, że post pod postem, ale nie widzę tu jakoś edycji. Jednak nie działa dobrze dodawanie wyników. Brakuje mi HDTune, a dodawałem dwa razy. Ale ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz - a mianowicie interpretacja wyników przez ten Wasz OCR. Proszę spojrzeć na te dane - http://dyski.cdrinfo.pl/benchmark/Se...330AS/186.html
W żaden sposób dane w rubrykach nie zgadzają się z tymi na screenach
Na początku nie przewidywaliśmy dodawania wyników z RAID. Dopiero po jakimś czasie dodaliśmy taką możliwość, ale z pewnych przyczyn obrazki się nadpisywały. Zostało to poprawione, ale mogą znaleźć się wyniki w bazie (np ten z linka wyżej), że wyniki są poprawne, ale jest do nich zły screen. Akurat ten wyżej zostanie poprawiony, bo to robiła osoba zajmująca się u nas testami dysków

Zdaję sobie sprawę, że ten system jest jeszcze daleki od doskonałości, ale w miarę możliwości, głównie czasowych, staramy się go ulepszać. Twój wynik z HDTune również się dodał, mimo że chwilowo się nie wyświetla.

Dzięki za uwagi

Ranking dysków twardych
Stary 21.06.2009, 14:30   #13
marko22
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
(...) Twój wynik z HDTune również się dodał, mimo że chwilowo się nie wyświetla.

Dzięki za uwagi
Ok. A kiedy się będzie wyświetlał?
Stary 22.06.2009, 10:29   #14
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Cytat:
Ok. A kiedy się będzie wyświetlał?
Wyświetla się od ~2 dni

Ranking dysków twardych
Stary 22.06.2009, 13:37   #15
marko22
Nowy na forum

Faktycznie. Teraz jest. Musiałem wyczyścić cache FF.
Mam jeszcze propozycję - żeby oddzielić dyski mechaniczne od SSD. Wiadomo, że te drugie zostawiają w tyle wszystko. No chyba że mamy widzieć czarno na białym, ile zyskamy na wydajności kupując SSD

Twoje uprawnienia: