![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.12.2010
![]() |
Mam dysk twardy SATA SEAGATE 500 GB Plyta Główna Asusa P5VD2-VM/S Nie mam stacji dyskietek ani zadnego innego dysku SATA.
Zrobiłem format-a Windows XP SP1 Home Edition. Tak jak w temacie pokazuje mi sie następująca informacja po pierwszych 2 oknach i komputer sie resetuje. Przeglądałem juz miliony tematów o tym właśnie problemie. Wszyscy ludzie mówili o tym ze nie jest zainstalowany dysk twardy no i ze trzeba zainstalować Stery do Saty no ok. Poszukałem po kumplach windows-a ze sterownikami na płycie i mam. Zainstalowałem i pokazuje sie informacja Nieprawidłowy plik boot.ini ... jest ona przez ułamek sekundy i komputer sie resetuje. Bylo z niektorych tematach ze coś pozmieniac w BIOSIE no i to zrobilem oczywiscie. Resetuje po tym komputer i jest nadal jeden i ten sam bląd... Komputer sie resetuje. Wchodze na kolejne forum patrze coś piszą o tym zeby zrobić ręcznie plik Boot.ini i karzą wchodzic przez plyte z windowsem w NAPRAW wchodze jest konsola piszą też zeby wpisać FIXBOOT i potem sie tam wpisuje jakieś dane do BOOT-a lecz ja wpisuje FIXBOOT i wyskakuje mi FIXBOOT nie moze znaleźć dysku systgemowego albo określony dysk nie jest prawdziwy. No to na logike Nie widzi dysku. Kolejne Forum sterowniki pod sate. No mam na plycie zainstalowałem. Ten sam błąd co na poprzednich plytach. Nie wiem co mam robić z tym moim pad łem dalej. Czy jest to wina zasilacza ze sie resetuje ? Jakie sterowniki Wtakim razie mam dać aby dysk działał ? Prosze o szybką odpowiedz z góry dzięki... dysk nie jest nowy dodam ![]() Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 24.12.2010 o godz. 20:15 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!! To nie jest czat, tylko forum. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
AVI -> VCD [poradnik] | sc0rpi0 | DVD-Video | 282 | 28.11.2011 12:34 |
Authoring - plik mpg z karty dvb Sky Star2 | fender70 | DVD-Video | 4 | 10.06.2005 19:34 |
??? eMule ??? | siwy_mw | Off topic | 92 | 09.09.2004 21:38 |