![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.01.2010
![]() |
Dysk zewnetrzny esata i winXP
Witam,
Mam problem z dyskiem zewnętrznym esata.(obudowa welland) Mam włączone w biosie obsługe AHCI więc dysk jest widoczny. Problem występuje podczas instalacji winXp własnie na tym dysku. Pierwszy etap instalacji jest bez problemu, po pierwszym restarcie wyskakuje komunikat dotyczacy problemów z konfiguracją dysku (tak jak by go wogole nie widział) i RESET. Może jest ktoś wstanie mi pomóc?? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Otóż, jak znam windows XP, on sie nie instaluje w trybie AHCI!
On sie instaluje w trybie IDE. Cokolwiek by nie mówili "znawcy" tak właśnie jest. AHCI jest obsługiwane od Visty "w gore". Wyłącz AHCI, podaj sterownik do SATA, i powinno pójść. Powinno.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Instaluje się bez problemu. To znaczy jest jeden problem. Jedyna oficjalna metoda zapodania mu sterów, to dyskietka (w Vista i Win7 można z płyty, dysku ATA lub pendrive).
Jest jeszcze jedna, nieoficjalna metoda - zintegrować sterowniki z instalką za pomocą nLite
|
|
|
#5 | |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Win XP nie obsługuje natywnie trybu AHCI
Cytat:
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.01.2010
![]() |
1. Nie moge wyłączyć w BIOSIE AHCI bo wtedy napewno nie wykryje mi dysku zewnetrzego esata
2. Sterowniki SATA dołoczyłem do instalki WinXp w programie Nlite Więc dalej nie wiem czemu po 1 resecie w trakcie instalacji ma problemy z jej kontynuowaniem!!?? POMOCY |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Obstawiam źle przerobioną instalkę albo złe sterowniki.
Sprawdź z oryginalną płytą i sterownikami na dyskietce.
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Jaki dysk SATAII + obudowa USB eSATA? | paero123 | Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje | 8 | 22.12.2009 10:19 |
| Dysk zewnętrzny 1TB czy 1,5TB | IceManSpy | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 33 | 08.09.2009 11:20 |
| Dysk zewnętrzny - jaki wybrac + kilka pytań | Baku-1986 | Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje | 7 | 27.05.2008 22:46 |
| SEAGATE (dysk zewnętrzny) | deathspike | Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje | 5 | 17.03.2008 10:29 |
| Stacjonarny DVD z USB + Dysk zewnętrzny | reqel | Napędy optyczne DVD | 4 | 28.05.2007 14:26 |