![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.04.2009
![]() |
HDD Seagate SATA ST3250820SCE zahaslowany
Mam dysk z zalozonym haslem. Jest to dysk SATA 250 GB. Program MMDH pokazuje taki komunikat HDD is protected by ATA PAssword. Moze ktos ma jakis pomysl na sciagniecie hasla z tego dysku. Proboalem juz uzywac HDD UNLOCK WIZZARD niestety chca za to usluge 20 $. Moze ktos zna jakis darmowu program do usuwania hasel bedzie wdzieczny za info
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pytanie, bo nie rozumiem:
-dysk jest zahasłowany, czy jest zaszyfrowany? Jak ma tylko haslo - na HirenBoocie jest program do zdejmowania hasel. Jak jest szyfrowany - dupa blada.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
no wlasnie jestem lekko zdezorientowany
ogolnie dostalem ten dysk gratis jako ze HHD Regenerator pokazywal na nim badsektory od samego poczatku wiec sprobowalem MMHD chcialem "przyciac" dysk i miec o jako przenosny najwyzej sie rozleci do konca pomyslalem ![]() ale.... program MMHD wyswietlil komunikat ze dysk jest zahaslowany. Wiec wpisalem w wyszukiwarke usuwaniehasel z dysky twardego i tam znalazlem program HDD UNLOCK WIZZARD 4.2 ktory twierdzi ze dysk jest zahaslowany ii ze potrafi go odhaslowac za oplata 20$, nie bardzo wiem nawet jak im zaplacic karta i igolnie nie chce tego robic wolalbym jakim darmowym programem jesli oczywiscie taki istnieje podobno z dyskow ata latwo sciagnac haslo programem atahddpasword czy jakos tak podobnie ...tylko ze ten program nie rozpoznajae hdd sata. ogolnie to troszeczke zglupialem bo nie mam pojecia gdzie jest to haslo w jakim epromie czy na talerzach to przechowuje. jak ktos potrafi pomoc bedzie wdzieczny |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jezeli jest zahaslowany - format X: - zalatwia sprawe.
Jezeli szyfrowany - nie.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
ehh.. wogole nie mozna dostac sie do partycji, winda go nie widzi, przetestowalem juz wszystkie programy z hiren's boota 9.8, nic nie pomaga
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez RyszardChmiel1 : 15.04.2009 o godz. 17:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
logged out
CDRinfo VIP
Jeśli w taki sposób będziesz pisał to nawet nie kiwnę palcem aby Ci pomóc.
//No skoro zrozumiałeś, że pisząc "ehhh bez komentarza" nic nie osiągniesz i napisałeś troszkę o problemie to spróbujemy coś zadziałać. 1 Pytanie: Czy próbowałeś usunąć partycję (np. Acronisem) stworzyć nową i sformatować jako NFTS?
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 15.04.2009 o godz. 17:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
??
w jaki sposób ?? jeśli uraziłem kogoś w jakikolwiek sposób - to przepraszam nie było to zamierzone wiec tak, wyprobowalem nastepujace programy: - Partition Magic Pro 8.05 - nie widzi dysku - Acronis Disk Director 10.0.2160 - widzi dysk niby mozna zalozyc partycje ale po "save changes" zawiesza komputer - Smart Fdisk 2.05 - widzi dysk nie pozwala jednak na zalozenie partycji - i tak moglbym wymieniac i wymieniac ...... programy posumowujac efekt jest taki ze w momencie rzeczywistego zapisu przez jakikolwiek program do partycjonawania, MBR "pokazuje" (tzw gest Kozakiewicza) i niestety odmawia zapisu Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 15.04.2009 o godz. 20:16 Powód: ppp |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
logged out
CDRinfo VIP
W jakim stanie masz teraz ten dysk tzn. czy są na nim jakieś partycje?
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
jak pisalem wyzej WINDOWS / DOS / itd nie widzi zadnych partycji np windows XP "zarzadzanie dyskami" wogole nie pokazuje podpietego w SATA dysku, natomiast z poziomu biosu dysk jest widoczny bez zadnych problemow, czyli elektronika jest sprawna. dziwi mnie natomiast fakt ze HDD regenerator od razu wyswietla badsektory. nie wiem czy jest to spowodowane rzeczywistym uszkodzeniem dysku czy wlasnie z powodu hasla zalozonego chyba w epromie (w firmware dysku) nie ma dostepu do klastrow i nie moze ich powtornie zapisac i dlatego wlasnie wyswietla bledy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A... ten dysk czy rzecz większa, która go zawierała nie zmieniła nieautoryzowanie właściciela ?
![]() Skoro to jest gratis to zpytaj właściciela a jak właściciel nie wie to sprawa robi się już dziwna.
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
niewykonalne jest znalezienie nr telefonu do osoby od ktorej kupilem komputer z ogloszenia w gazecie bo bylo to z miesiac temu. komputer chodzi bez problemu dysk ten grtisowy niestety nie, umowe kupna sprzedazy mam wiec wszystko jest tak jak powinno byc zgodnie z prawem. a dysk mnie poprostu zaciekawil jesli chodzi o haslo. Prosilbym a nieinsynulowanie na przyszlosc ze nie pochodzi on z legalnego zrodla tylko z przestepstwa np z kradziezy bo niestety to mnie obraza !!!!
Ostatnio zmieniany przez RyszardChmiel1 : 15.04.2009 o godz. 17:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() A to czy Cie to obraża to już Twoja sprawa ![]() Ale skoro, piszesz, że masz papiery to już jakaś informacja, której w tym temacie brakowało co czyniło go wcześniej podejrzanym.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Zworka na HDD Sata | wojtala | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 3 | 29.08.2008 08:35 |
Seagate Barracuda 7200.10 ST3200820AS, 200 GB, 8MB, SATA II | MacGyver | Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje | 0 | 26.01.2008 20:26 |
Spalony HDD, odzyskanie danych i gwarancja na dysk Seagate | rosol | Odzyskiwanie danych | 22 | 26.10.2004 22:34 |
Jak podlaczyc SATA + HDD IDE + CDROM`y | Kasprzak | Off topic | 4 | 16.10.2003 10:49 |
:: Dość dziwny problem z HDD Seagate 3.2 :: | +++LeWaP+++ | Off topic | 6 | 23.02.2003 19:30 |