![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.02.2011
![]() |
Problem z Dyskiem Seagate
Seagate Barracuda 7200.10 160GB, Ultra ATA/100, 7200rpm, 2MB RoHS
Mam taki problem że strasznie wolno między tym dyskiem a innymi dyskami (nośnikami danych) przesyłają się dane, albo jest uszkodzony albo coś jest ze sterownikiem ![]() Szukałem sterowników i nie mogę znaleźć nawet na stronie producenta. moja płyta główna: MSI KT Delta win xp sp3 proszę o pomoc w tym temacie ^^ |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po pierwsze primo:
-MoBo MSI to delikatnie mówiąc szmelc. Do tego na Athlonie. Po drugie primo: -dysk 160GB Seagate, to staruszek. Po trzecie primo: -nie ma czegoś takiego jak sterowniki do dysków, są sterowniki do kontrolerów, a tych jak przypuszczam producent do tej pyty nie aktualizował od lat. Jeżeli zaś dysk jest widoczny jako "coś tam, coś tam" to obstawiam bardziej elektronikę dysku, niż błąd kontrolera. Sumując - dałbym sobie spokój tym dyskiem. Więcej niż napisałem, nie pomogę. Nie mam umiejętności Kaszpirowskiego.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po secundo:
- kilka sekund w googlu podpowiada, że ta płyta ma chipset VIA - więc szukaj sterowników do chipsetu VIA (klik). po tertio: - skoro to dysk ATA/kontroler ATA to włącz DMA w menadżerze urządzeń (gałązka kontrolery IDE) Cytat:
Yahol, osiołku ![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 29.04.2011 o godz. 21:17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Głupi Yasio
Cytat:
![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pingwin specjalista.
Po to producenci mobo dodają płytę z driverami, taki ktoś często wie tylko, że musi to wgrać, ale nie wie nawet co wgrywa.
![]() Postępowy W7 na szczęście w większości przypadków zasysa sobie certyfikowane sterowniki sam. No ale tu mowa o XP.
![]() |
#6 | |
Głupi Yasio
Cytat:
Co prawda na lapku mam W7, ale nie ruszyłem w nim nic z systemem od nowości. A na BootCampie czy VMWare, po prostu wkłada się płytę systemowa i już.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pingwin specjalista.
Istotność jest względna... tłumaczenia w stylu 'bo ja używam OS'... Autor tego wątku nie pyta o jabłuszko.
![]() |
#8 | ||
Głupi Yasio
Cytat:
Cytat:
Ja bym sobie dal spokój. Po prostu, nie pamiętam wszystkich niuansów i sztuczek Windowsa.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pingwin specjalista.
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
widzę że wam się nudziło w nocy i coś napisaliście, dzięki
![]() spróbuje coś pokombinować, o wynikach napiszę później, komp wiem że stary ale dąłem za niego 150zl więc na bzdety się przyda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Głupi Yasio
No tak!
To jest właśnie ta wdzięczność! Człowiek się stara (nawet dwa człowieki), pisze, wymyśla, a tu proszę!
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
kurde ja to pozytywnie pisałem
![]() zainstalowałem sterowniki do chipsetu via i nic dalej to samo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pingwin specjalista.
Ciekawe, wejdź w menadżer tam gdzie byłeś i usuń wszystkie kanały, potem restart.
Jak format (czysty nowy system) i aplikacja na niego sterowników nie pomoże to wtedy dopiero zgodziłbym się z yahol'em. PS Mógłbyś też sprawdzić, tak w razie czego na innej taśmie ten dysk, tylko taśma ma mieć 80 żył a nie 40 - tak sądzę, że wiesz. ![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 30.04.2011 o godz. 12:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
spróbuję go do innego kompa podłączyć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z dyskiem usb | klamerka75 | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 13 | 14.03.2011 07:28 |
problem z dyskiem WD15EARS | KC42 | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 2 | 04.05.2010 17:36 |
Problem z dyskiem twardym w starym komputerze | sharesnake | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 7 | 11.08.2007 17:47 |
StarForce i problem z wirtualnym dyskiem | Bakoma | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 9 | 28.01.2006 16:35 |
Problem z dyskiem, czy może coś innego?? | Proton | Off topic | 6 | 05.01.2005 09:45 |