![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.08.2009
![]() |
Temperatury dysków.
Witam, no więc chciałbym się dowiedzieć czy takie temp.
są w miarę w porządku. Samsung 502IJ(HD1) osiąga czasami tylko 22 C, czy to trochę nie za mało ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiesz co - wyłącz czujnik temperatur i zajmij się czym rozsądnym i potrzebnym.
Jeżeli uważasz, ze ma za niska temperaturę, podstaw pod niego świeczkę, koniecznie zapaloną, i mu przejdzie. Samsungi są zimne, mój w stresie ma 34 st. W spoczynku 24. Czy naprawdę myślisz, ze nie mogę z tego powodu spać. WDki maja 48 st, Seagate 42. Ciesz się, ze masz chłodny dysk, umów się z dziewczyna, albo idź z kumplami na piwo. A temperaturę dysku zostaw w spokoju, jak nie ma 60 st C, zapomnij o tym ze tam jest czujnik.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oczywiście, że nie za mało!
Napięcie +5V wykorzystywane do zasilania elektroniki dysków wynosi wg tego programiku 2,85V, a to znaczy, że dysk nie działa, czyli ma temperaturę pokojową, czyli ok. 22st, czyli się wszystko zgadza... Zastanawiająca jest natomiast wysoka temp. GPU, gdyż tam też wykorzystywane jest +5V, czyli też nie działa. Może dotyka radiatora od CPU? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
BenQ 1620 | slawekj | Napędy optyczne DVD | 4165 | 14.12.2017 23:06 |
[ARTYKUŁ]Ustawienia biosu dla dysków twardych | Bartez | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 13 | 31.01.2015 09:37 |
[ARTYKUŁ]Wywiad z Seagate: Przyszłość dysków twardych | Bartez | Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje | 6 | 22.03.2009 15:11 |
Odzyskiwanie danych z dysków twardych Niesie Pomoc,Andrzej Krela. Czaplinek | komornik39 | Odzyskiwanie danych | 4 | 28.08.2008 01:45 |
Temperatury a zywotnosc dyskow | yahol | Off topic | 8 | 28.02.2007 21:28 |