![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2012
![]() |
Problemy z dyskiem po jego przełożeniu do 2 laptopa .
Witam
Mam problem . Otóż zakupiłem sobie laptopa Dell E6400 używkę a że dysk w nim nie był w najlepszej kondycji postanowiłem zamienić go z moim starym dyskiem Hitachi który miałem w swoim starym laptopie lenovo R61 . Jakież było moje zdziwienie gdy ten mój Hitachi po zainstalowaniu systemu zaczął tak samo mulić jak ten poprzedni Seagate . Hitachi może i nie jest pierwszej młodości jednak w starym lenovo jakoś działał i na pewno nie miał spadków do 0,7mb/s Słyszałem że jakieś tryby UDMA mogły się poprzestawiać . Ale czy to dotyczy też dysków sata ? Dodam że sprawdzałem na IDE jak również na jakimś trybie Intel Rapid Mode czy coś . Nie sprawdzałem natomiast na AHCI bo mi się nie chciało 3 raz systemu przeinstalowywać . Wiecie o co tu może chodzić ? W ostateczności mogę kupić nowy dysk tylko żeby potem się nie okazało że na nowym będzie to samo ? Bardzo mi zależy na waszej pomocy gdyż do Niedzieli muszę ten złom uruchomić . ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szyfrowanie sygnału TV SAT. Jakie są, jak działa itpe. | andy | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 17 | 16.01.2016 14:37 |
Avast4 i jego problemy | IceManSpy | Off topic | 9 | 10.09.2005 23:13 |
Problemy po przerobieniu Liten-On SOHW812s@832S | f4llorak | Napędy optyczne DVD | 5 | 03.06.2005 21:30 |
3 problemy zwiazane z nagrywaniem CD | BoBsOn | Napędy optyczne CD | 4 | 22.08.2002 11:38 |
Problemy z dyskiem HITACHI_DK23AA-12B | Kricho | Napędy optyczne CD | 3 | 04.09.2001 15:12 |