![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
RAID0 i komunikat
dziś podczas normalnej pracy pojawił mi się komunikat z Intel Matrix Storage coś takiego
![]() pisze żebym zrobił kopie zapasowa w Biosie Raida mam tez komunikat na czerwono ze dysk jest "Ocurred" jeszcze log edit system działa nie dochodzą nie niepokojące odgłosy skanowałem powierzchnie brak bad sektorów robiłem weryfikacje danchy tak samo wszystko jest OK
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
nie przejmuj sie tym bugiem w matrix storage console , zaznacz jako norlmal i po klopocie.
![]() |
#3 |
Moderator
Zlotowicz
jakieś 2-3tyg. znajomy mówi ze stało m się tak samo do dziś pracuje na takim i nic się nie dzieje
w biosie mam taki komunikat skąd przypuszczenia ze to bug ? ![]()
![]() |
#4 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
bo zorg tak powiedzial , i trzba mu wierzyc !
![]() |
#5 |
Moderator
Zlotowicz
no OK zrobiłem problem znikną ale... nasuwa się pytanie na jak długo i czy faktycznie stan HDD jest dobry
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No wlasnie
![]() Kazdy dysk ma ma jakas granice na te bledy. U mnie nazywa sie to bledy PFA, na szczescie mam tam RAID1 wiec nie ma obaw - pracuje mi tak juz rok( dysk sie jeszcze nie przelaczyl) . Jednak informacje dostales od systemu i mimo wszystko nie nalezalo by tego ignorowac. Inna sprawa ze wymienisz na nowy i po kilku miesiacach, latach moze znow wykazywac bledy ![]()
![]() |
#7 |
Moderator
Zlotowicz
w moim wypadku starta to tylko systemu bo na RAID0 trzymam tylko pliki wymiany i sam system reszta na 3cim HDD
jest jakiś soft do diagnozowania co u mnie może być spowodowane awaria jednego z dysków ? pod Intel Matrix bo większość softu nic nie pokazuje lub same bzdury w razie czego robię dziś GHOSTA co aby system odtworzyć i pytanie odnośnie już jak by komunikat się pojawił ponownie przeniosę system na inny dysk a dysk raidowy oddam na gwarancje i teraz moje pytanie jest dyski kupiłem jako parę w sensie w zamówieniu w sklepie było zaznaczone ze będą pracować jako RAID0 i ze mają być to kolejne 2szt. to samo FW. itp. i tak dostałem i jeśli teraz oddam na gwarancje to obie bo kupiłem jako parę na paragonie macierz dyskowa jest napisane czy tylko jedno sztukę mi przyjmą jak z fajczyłem 1 kość ram w dualu wymienili obie co o tym sądzicie ?
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi tez zwykle narzedzia nie pokazuja, jedynie dedykowany do karty RAID soft SerwerRaid Manager.
![]() |
#9 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
dyski sa dobre , mozesz nawet je rozpiac z raid'a i sprawdzic ! nic w nich nie wykryjesz .
masz ghosta , wiec spij spokojnie to tylko bug.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Sens RAID0 na A7N8X-E, Dyskach i wydajności | Wawelski | Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje | 27 | 28.02.2009 03:58 |
co oznacza ten komunikat? boot from... | path87 | Off topic | 19 | 15.03.2005 17:50 |
komunikat przy nagrywaniu | stokrotka | Napędy optyczne CD | 1 | 11.11.2004 22:11 |
Dziwny komunikat XP po upgrade biosu | Wolf_rl | Napędy optyczne CD | 3 | 23.03.2004 13:11 |
Komunikat w Nero!!<lol> | Johny | Off topic | 8 | 31.07.2003 00:58 |