Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 27.04.2011, 19:50   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.04.2011
Posty: 11
adam8443 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Samsung HM320JI - odzysk danych.

Witam. Mam problem z dyskiem jak w temacie. A mianowicie mam na nim bardzo ważne pliki do odzyskania nie chce go formatować. Poniżej załączam obrazek z programu"Cristal.." Czy jest jakaś szansa na naprawę dysku i odzysk danych?? Proszę o pomoc z góry bardzo dziękuje. Pozdrawiam.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Samsung HM320JI - odzysk danych.-dysk-320gb.jpg  
adam8443 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.04.2011, 16:57   #2
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,718
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Wyglada na to, ze tragedii nie ma strasznej i raczej nie powinno byc wiekszego problemu ze zgraniem danych na inny dysk.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2011, 19:06   #3
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,451
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
IMHO- najpierw zgranie danych, czy to pod Windowsem,czy tez Linuxem.
Później próba naprawienia dysku.
Oczywiście z zewnątrz, jakimś dobrym zaawansowanym programem.
(jest kilka, np. na Hiren`s Boot)
__________________
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
******************************************
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2011, 00:41   #4
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.04.2011
Posty: 11
adam8443 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tylko jest problem z zgraniem danych bo po podłączeniu dysku strasznie "zamula" komp kiedy chce wejść w dysk nie ma takiej opcji ponieważ nie chce sie otworzyć pomimo tego ze dysk widzi próbowałem odzyskać dane programem easy recovery niestety odzyskiwanie strasznie długo trwało a i tak nie odzyskał danych całkowicie mało tego większość danych które odzyskał są uszkodzone np. jpeg , rar , zip a pliki na dysku działały. Czy istnieje proba odzysku danych innym programem. Jesli tak to jakim. z gory dzieki.
adam8443 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2011, 08:08   #5
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,718
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Podłącz dysk go do komputera i zostaw komputer włączony na 24 godziny. Parametr C5 pokazuje, że dysk ma do zremapowania 89 sektorów i podczas remapowania lepiej "mu nie przeszkadzać" (stąd to "zamulanie"). Po zremapowaniu powinienes odzyskać wszystkie (mam nadzieje) dane...
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2011, 12:00   #6
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Sektorow remapowanych nie da sie uratowac, oryginalne dany ida w kosmos a nowy sektor jest czysty. Na Hiren's sa programy do wykonywania kopii danych przy obecnosci bad sectorow.
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2011, 12:14   #7
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,718
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Nikt nie pisal, że sie da uratowac dane z remapowanych sektorow. Ale jest duza szansa na to, że dane, które interesują kolege leżą na innych sektorach. Żadne programy nie pomogą, dopoki dysk jest w fazie remapowania sektorów. Trzeba odczekać, aż operacja się skończy i dopiero wtedy można działać. W innym przypadku efekt będzie taki, jak opisał kolega adam w poscie nr 4.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.05.2011, 12:43   #8
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.04.2011
Posty: 11
adam8443 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
koledzy jak mam zrobić remapowanie dysku? I co dalej robić żeby odzyskać dane?? z góry bardzo dziękuje.
adam8443 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.05.2011, 12:11   #9
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Odpalic MHDD w DOSie. Zrobic skan (F4, F4) i zapodac nam zdjecie.
Wtedy wyjdzie czy wystarczy ERASE WAITS czy moze ERASE i REMAP.
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
hm320ji, odzysk danych, samsung

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW Jozgaw Napędy optyczne CD 7 21.06.2004 08:31


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO