![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.04.2011
![]() |
Samsung HM320JI - odzysk danych.
Witam. Mam problem z dyskiem jak w temacie. A mianowicie mam na nim bardzo ważne pliki do odzyskania nie chce go formatować. Poniżej załączam obrazek z programu"Cristal.." Czy jest jakaś szansa na naprawę dysku i odzysk danych?? Proszę o pomoc z góry bardzo dziękuje. Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Wyglada na to, ze tragedii nie ma strasznej i raczej nie powinno byc wiekszego problemu ze zgraniem danych na inny dysk.
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
IMHO- najpierw zgranie danych, czy to pod Windowsem,czy tez Linuxem.
Później próba naprawienia dysku. Oczywiście z zewnątrz, jakimś dobrym zaawansowanym programem. (jest kilka, np. na Hiren`s Boot)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Tylko jest problem z zgraniem danych bo po podłączeniu dysku strasznie "zamula" komp kiedy chce wejść w dysk nie ma takiej opcji ponieważ nie chce sie otworzyć pomimo tego ze dysk widzi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
____
![]() ![]() ![]() |
Podłącz dysk go do komputera i zostaw komputer włączony na 24 godziny. Parametr C5 pokazuje, że dysk ma do zremapowania 89 sektorów i podczas remapowania lepiej "mu nie przeszkadzać" (stąd to "zamulanie"). Po zremapowaniu powinienes odzyskać wszystkie (mam nadzieje) dane...
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Sektorow remapowanych nie da sie uratowac, oryginalne dany ida w kosmos a nowy sektor jest czysty. Na Hiren's sa programy do wykonywania kopii danych przy obecnosci bad sectorow.
![]() |
#7 |
____
![]() ![]() ![]() |
Nikt nie pisal, że sie da uratowac dane z remapowanych sektorow. Ale jest duza szansa na to, że dane, które interesują kolege leżą na innych sektorach. Żadne programy nie pomogą, dopoki dysk jest w fazie remapowania sektorów. Trzeba odczekać, aż operacja się skończy i dopiero wtedy można działać. W innym przypadku efekt będzie taki, jak opisał kolega adam w poscie nr 4.
![]()
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
koledzy jak mam zrobić remapowanie dysku? I co dalej robić żeby odzyskać dane?? z góry bardzo dziękuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Odpalic MHDD w DOSie. Zrobic skan (F4, F4) i zapodac nam zdjecie.
Wtedy wyjdzie czy wystarczy ERASE WAITS czy moze ERASE i REMAP.
![]() |
Tagi |
hm320ji, odzysk danych, samsung |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW | Jozgaw | Napędy optyczne CD | 7 | 21.06.2004 07:31 |