Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 07.04.2008, 13:05   #1
pieczara
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.08.2003
pieczara w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question TrueCrypt ukryty wolumin - gdzie go znajdę?

Witam mam mały problem z TC v.5.1a pierwszy raz skorzystałem z TC i postanowiłem zrobić testy więc danych nie utraciłem ale niestety nie mogę znaleźć ukrytego woluminu.
Na szybko:
-na dysku USB kreatorem utworzyłem plik woluminu "nie ukrytego", wybrałem hasło (dłuuuuugie), wybrałem plik-klucz, przeniosłem kilka plików i kreator poprosił mnie o wielkość "ukrytego" woluminu i hasło (dałem inne) oraz podałem plik-klucz.
-poprawnie utworzył się wolumin, a ja postanowiłem zamontować wolumin z usb wpisałem hasło podałem plik-klucz i wolumin się zamontował pokazały się pliki z części "nie ukrytej", ale nigzie nie widziałem zamontowanego "ukrytego"
-poszperałem i kliknąłem [opcje montowania] w oknie montowania a tam odhaczyłem [montuj wolumen jako dyskk wymienny] i [chroń ukryte woluminy...] podałem drugie hasło i plik-klucz i zamontowałem plik z usb, tym razem pojawił mi sie komunikat że mój wolumin ukryty jest zabezpieczony tyle że nie pojawił się jako kolejna literka napędu dalej widziałem tylko wolumin "nie ukryty" i jeo pliki i nic więcej.

Gdzie mam znaleźć lub jakoś dodatkowo zamontować albo dodać literkę dysku dla wewnętrznego ukrytego woluminu? Gdziego szukać?

Wszystkie operacje przeprowadzałem na 4GB kingstonie sformatowanym FAT, a pliki "nie ukryty" 3500 MB a wewnętrzny "ukryty" 3400 MB.
pieczara jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: