Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 05.01.2015, 13:41   #6
teuton1
Data rejestracji: 07.11.2014
teuton1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dysk nie wydaje żadnych podejrzanych odgłosów.
MHDD próbowałem już dawniej zaraz po zakupie, ale nie widział go niestety, podobno WD niektóre tak mają.
Screeny z Sentinel poniżej. (dziwnie wysoka aktywnośc dysku na ostatnim screenie, cokowliek to oznacza)

Mam też drugi identyczny dysk, który działa poprawnie, więc to też na pewno nie wina sterowników, czy systemu. Zastanawiam się, czy przełożenie samej płytki PCB z tego drugiego dysku coś pomoże - tylko czy wtedy nie strace gwarancji?

Dzisiaj podczas przegrywania danych z prędkościa ~100KB/s (próbuje cokolwiek odzyskac) dysk nagle dostał kopa i wrócił na kilka minut do dawnej prędkości, ale tylko na chwile, tak że 80Gb udało się przegrać .... i potem znowu ślimak. Może to wina cache, jakiegoś zapchanego bufora?
Ciekawe jest to, że zaznaczyłem kilkadziesiąt folderów do przegrania i poszło z normalną prędkością nagle, jak się skończyło, to wyszedłem folder wyżej i koniec tego szczęścia.
Może spróbować zrobić jakąś kopie całego dysku binarną na niskim poziomie, ciekawe jak z prędkością kopiowania wtedy?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
WD30EXRX transfery  ~100KB/s-clipboard01.jpg   WD30EXRX transfery  ~100KB/s-clipboard02.jpg   WD30EXRX transfery  ~100KB/s-clipboard04.jpg   WD30EXRX transfery  ~100KB/s-clipboard05.jpg   WD30EXRX transfery  ~100KB/s-clipboard011.jpg  

teuton1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: