![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#6 |
![]() |
Dysk nie wydaje żadnych podejrzanych odgłosów.
MHDD próbowałem już dawniej zaraz po zakupie, ale nie widział go niestety, podobno WD niektóre tak mają. Screeny z Sentinel poniżej. (dziwnie wysoka aktywnośc dysku na ostatnim screenie, cokowliek to oznacza) Mam też drugi identyczny dysk, który działa poprawnie, więc to też na pewno nie wina sterowników, czy systemu. Zastanawiam się, czy przełożenie samej płytki PCB z tego drugiego dysku coś pomoże - tylko czy wtedy nie strace gwarancji? Dzisiaj podczas przegrywania danych z prędkościa ~100KB/s (próbuje cokolwiek odzyskac) dysk nagle dostał kopa i wrócił na kilka minut do dawnej prędkości, ale tylko na chwile, tak że 80Gb udało się przegrać ![]() Ciekawe jest to, że zaznaczyłem kilkadziesiąt folderów do przegrania i poszło z normalną prędkością nagle, jak się skończyło, to wyszedłem folder wyżej i koniec tego szczęścia. Może spróbować zrobić jakąś kopie całego dysku binarną na niskim poziomie, ciekawe jak z prędkością kopiowania wtedy? |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Benq 1640 - Fatalne Transfery :/ | ecuadoo | Napędy optyczne DVD | 8 | 05.11.2005 12:08 |
Małe transfery w eMule!!!! | kizio | Off topic | 30 | 22.02.2003 16:06 |