![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje Opinie o dyskach twardych, wyniki testów, porady dotyczące wyboru dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Dysk twardy i obslugiwana przez mobo pojemnosc
czas kupic nowy dysk... tylko dysk, wiec niestety IDE
pojemnosc jaka mnie interesuje to 160GB na stronie producenta mojej plytki wyczytalem ze z biosem ktory na szczescie mam, pojemnosc taka jest obslugiwana teraz odnoscie z tym kilka pytanek laika: 1) limit 160bg dotyczy poj. urzadzenia i nie sumuje sie np. z drugim dyskiem? 2) co jezeli dysk podepne do innego kompa np. nie obslugujacego 160gb dyskow... system bedzie wtedy widzial tylko czesc dysku? czy nie bedzie problemow z uzywaniem tej widzianej czesci i ryzyka a-ku-ku danym na niewidzanej? 3) co z USB? jezeli dysk wloze do kieszeni USB i podepne, to zachowuje sie on (chodzi o limit poj.) jak podpiety na tasmie IDE? 4) z tego co wyczytalem, zeby xp ujrzal te 160gb musze zainstalowac sp1? ![]() sorka zwlaszcza za pierwsze pytanko, ale musze miec pewnosc zanim utopie prawie 300zl ![]() aha i tworze nowy temat bo nie moglem w czelusciach forum znalezc satysfakcjonujacych mnie danych ifnormacji ![]() z gory dzieki za odp ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|