![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje Opinie o dyskach twardych, wyniki testów, porady dotyczące wyboru dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Dysk twardy i obslugiwana przez mobo pojemnosc
czas kupic nowy dysk... tylko dysk, wiec niestety IDE
pojemnosc jaka mnie interesuje to 160GB na stronie producenta mojej plytki wyczytalem ze z biosem ktory na szczescie mam, pojemnosc taka jest obslugiwana teraz odnoscie z tym kilka pytanek laika: 1) limit 160bg dotyczy poj. urzadzenia i nie sumuje sie np. z drugim dyskiem? 2) co jezeli dysk podepne do innego kompa np. nie obslugujacego 160gb dyskow... system bedzie wtedy widzial tylko czesc dysku? czy nie bedzie problemow z uzywaniem tej widzianej czesci i ryzyka a-ku-ku danym na niewidzanej? 3) co z USB? jezeli dysk wloze do kieszeni USB i podepne, to zachowuje sie on (chodzi o limit poj.) jak podpiety na tasmie IDE? 4) z tego co wyczytalem, zeby xp ujrzal te 160gb musze zainstalowac sp1? ![]() sorka zwlaszcza za pierwsze pytanko, ale musze miec pewnosc zanim utopie prawie 300zl ![]() aha i tworze nowy temat bo nie moglem w czelusciach forum znalezc satysfakcjonujacych mnie danych ifnormacji ![]() z gory dzieki za odp ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1) pojemnosci kazdego urzadzenia z osobna a nie po zsumowaniu
2) jezeli dysk bedzie podzielony na partycje to nie bedzie najmniejszych problemow 3) nie wiem ![]() 4) nie musi byc sp1, wystarczy dodac jeden wpis do rejestru i nie bedzie robil smieci
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na dodatkowych kontrolerach IDE/USB/IEEE nie wystepuje problem z wielkoscia dyskow.
Utrzymywanie XP bez SP2 - to ......nieodpowiedzialnosc, nie powiem glupota. Nie ma zadnego powodu nie miec SP2. Jezeli podepniesz dysk pod MoBo nie obslugujace duzych dyskow - nic nie zobaczysz ![]() Edit: -wielkosci dyskow nie sumuja sie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Cytat:
![]() Dlatego uzywam Win2003 ![]() A gdyby nie, to napewno zostalbym przy XP SP1 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Niezarejestrowany
![]() |
hmm no wiec zasada superpozycji nie dziala (jak zreszta myslalem
![]() nie ma te zadnego powodu MIEC SP1 czy 2 i nie bedziemy sie o to klocili Yahol bo bylo to juz kilka razy walkowane na forum ![]() dzieki wszystkim za odpowiedzi ![]() jutro lece kupowac |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
Cytat:
A ja mam czystego Wina i chodzi od 3 lat... ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cytat:
![]() działa 3 lata po 100 format c: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Niezarejestrowany
![]() |
Cytat:
![]() moj 14lutego skonczy roczek i jest czysty..... a instalowalem z przyczyn niezaleznych... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|