![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje Opinie o dyskach twardych, wyniki testów, porady dotyczące wyboru dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U***380;ytkownicy mac nie potrzebuj***261; usb 3...
Wysy***322;ane z mojego HTC Sensation Z710e za pomoc***261; Tapatalk 2
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Matefusz : to grozi piwem :-)! Zapraszam!
Nie, nie mam USB 3.0 - predkosc w dysku ktorego przeznaczeniem jest magazynowanie danych? Po co? Gdyby mi zalezalo na predkosci to WD juz pokazalo dyskowa macierz pod Thunderbolt :-)... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Wiadomo jaki model w obudowie siedzi?@Ed, używam tylko eSATA. USB 2.0 to bezsens. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Matefusz:
@Ed, używam tylko eSATA. USB 2.0 to bezsens. Zależy do czego używasz, ja tam nie narzekam chociaż czasami długo mieli, ale ja mam długo komputer włączony.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
USB 3 też nie mam, ale mam e-SATA, mogłem dopłacić za dysk zewnętrzny i mieć demona prędkości, ale po co jak ja tam upycham tylko zdjęcia, czasami jakiś film, to co mnie swędzi ile to się zgrywa?
![]() Właśnie mi się przypomniało i wrzuciłem pół giga zlotowych zdjęć, 20 sekund.
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 18.05.2012 o godz. 09:18 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Get a Mac!
@Matefusz - jak mi powiesz jak sprawdzic to sprawdze :-)!
Przez narzedzie dyskowe widziany jest jako Mybook 1140, podczas gdy wersja 1 TB sprzed roku jako Mybook 1130. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
A na macu nie ma jakiegoś menadżera urządzeń, gdzie pokazuje Ci wszystko co masz w kompie?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przez to, jak znajdziesz sposob na uruchomienie na macu
http://crystalmark.info/software/Cry...o/index-e.html |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
O ile mi wiadomo, polityka maka przewiduje, że usera ma nie interesować co ma w kompie.
|
|
|
|
#10 |
|
Get a Mac!
Tak widac, ale nie widze tu informacji o tym co siedzi w srodku. Podejrzewam ze w Menedzerze urzadzen zobaczysz to samo.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
Albo po prostu zewnętrzne dyski tak mają. Nigdy nie miałem do czynienia z fabrycznym dyskiem (zew). Zawsze był to normalny HDD w kieszeni. Ale nie wiem, czy jest jakaś różnica.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie maja. Mac tak ma
Mialem 1tb dysk seagate i byl opisany normalnie.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Get a Mac!
A WD miales? Bo w porownaniu z dwuipolrocznym MyBookiem, ktory tez mam (Niebieskie kreski ala Knight Rider na froncie zamiast bialej kropki) zmienily sie nie do poznania - zaczely swietnie wspolpracowac z softem dostarczonym przez WD (SmartWare, ktory zreszta sam sie instaluje z ukrytej partycji) i sa produktem ktory IMO ma byc postrzegany jako "Dysk zewnetrzny" a nie "Dysk w obudowie". Dlatego byc moze kwestia tego co siedzi w srodku jest drugorzedna, a moze nawet producent niespecjalnie zyczy sobie postrzegania jego produktu jako dysk+obudowa.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
Ciekawe rzeczy wypisują odnośnie tych dysków http://community.wdc.com/t5/My-Book-...ve/td-p/220164
Kod:
And the drive inside those drives is a random drive, it can be a Caviar Blue, a Caviar Green, a Caviar Black Kod:
As the others have covered, the model number breaks down as follows: WDBACW0020HBK-NESN... WD = WD... that's a no-brainer B = this is a branded product ACW = USB 3.0 My Book Essential 0020 = Drive Capacity: 002.0 H = 3.5-inch form factor, capacity unit is TB, one drive per enclosure BK = Black Everything after the dash is for WD's internal use... it does not designate a different model... or really anything anyone other than WD could possibly care about. But, for nosy folks: N = Sales Region: Pan-America E = External SN = Standard Packaging So, the only difference between an EESN, a NESN, and a SESN (or any of the other xESN markings), is where the original vendor who received the drive is located... E being Europe, the Middle East and Africa, and S being Multi-City Asia. Ostatnio zmieniany przez Matefusz : 18.05.2012 o godz. 23:24 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
@Jarson, ale przecież ważne jest to, jaki dysk masz w środku (PC, laptop), bo jeżeli na SATAII to nawet jak podłączysz SSD po USB 3.0 to nie będzie maksymalnej przepustowości.
Bardzo mnie ciekawi, jaki dysk siedzi wewnątrz tej obudowy. Na pewno nie ten, bo ceny zaczynają się od 700zł http://www.ceneo.pl/9940394 Jeżeli już to Green Caviar. Ostatnio zmieniany przez Matefusz : 19.05.2012 o godz. 12:28 |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Dysk zewnętrzny - jaki wybrac + kilka pytań | Baku-1986 | Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje | 7 | 27.05.2008 22:46 |
| SEAGATE (dysk zewnętrzny) | deathspike | Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje | 5 | 17.03.2008 10:29 |
| Dysk zewnętrzny | gregruda | Napędy optyczne DVD | 6 | 21.11.2007 22:58 |
| Stacjonarny DVD z USB + Dysk zewnętrzny | reqel | Napędy optyczne DVD | 4 | 28.05.2007 14:26 |
| Zewnętrzny Dysk Twardy | shuma02 | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 6 | 21.01.2004 17:22 |