![]() |
Cytat:
Pozdrawiam, latet |
Latet
Pół roku minęło to może powiesz jakie ustawienia są najlepsze? Mam taki jeden i zamierzam kupić drugi do RAIDa. A może testowałeś ustawienia pionowe - na boku? Bo do mini też chyba ten model wkrótce trafi :) A tak btw również polecam ten model, nie za wolny, cichy a temp przy lekkim przewiewie 18-19 st - aż się boję że mi przymrozki robi bo w pokoju 20 st ;) |
Myślałem o dysku (jako zewnętrzne archiwum) z serii F3, prawdopodobnie 1TB, ale parzę na ten i zastanawiam się. Porównując te dwie serie (pewnie model ok. 1TB), co waszym zdaniem przeważa:
- większa wydajność F3 - większa kultura pracy EcoGreen (hałas i nagrzewanie się)? Zastanawiam się, czy różnice rzeczywiście są widoczne.. |
test F3EG 503HI w porównaniu do F2EG troszkę szybszy - average speed: 87MB/s vs 90MB/s - czyli różnica imo znikoma, w kulturze pracy także tzn. oba bardzo ciche i chłodne. W swojej cenie i wydajności konkurencji brak.:)
|
Miałem na myśli porównanie z tą serią:
http://forum.cdrinfo.pl/f102/samsung...obr-min-84202/ Ten wyżej też ciekawy (kto wie, czy nie dobry kompromis między wydajnością a ciszą), ale z tego, co na szybko przejrzałem, trudny do dostania. |
na szybko - z dostępnością nie jest tak żle.
Różnice między F3 a F3EG to szybkość i kultura pracy. Ale różnice te są niezauważalne w normalnym użytkowaniu. Jako posiadacz F2EG nie mam żadnych oporów/obaw przed seriami Green i wybrałbym EG ponownie bo jest dla mnie wystarczająco szybki plus cichy i chłodny. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli już to interesowałby mnie pewnie 1TB. Zastanowię się jeszcze, bo jednak różnica w transferze jest widoczna (przynajmniej w testach), z kolei temperaturę trudno ocenić, bo u każdego jest inna. |
Cytat:
latet |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:50. |