![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Jak się przegrywa płyty dla Playstation?!
JAk w programie Nero (najnowsza wersja ) nagrac pewnie plyte na psx'a
![]() Opcja cd-copy (bez on-the-fly) udalo mi sie przekopiowac jedna gre i dziala, a druga (nba live 2k) przegrala sie niby bez bledu ale ni chce odpalic na konsoli. Uzywam nagrywarki PLextor PX-W1210a. Acha jeszcze jedno, przy kopiowaniu gry pisze ,ze zajmuje ona ponad 700 mb, windows pokazuje, ze tylko 600 ilestam, czemu ![]() ![]() Prosze o szybka pomoc, bo mojemu koledze bardzo zalezy na tej grze Drogi czytelniku w trosce o Ciebie dam Ci rad***281;: nie czytaj ca***322;ego w***261;tku. Nie ma to absolutnie ***380;adnego sensu... Temat ten stanowi zlepek identycznych pyta***324; przewijaj***261;cych si***281; przez to forum pocz***261;wszy od 2000 roku. Poni***380;ej masz link do opracowanego przezemnie tutorialu nt. nagrywania p***322;yt wszelakich na PSX'a. Zapraszam... http://forum.cdrinfo.pl/tutoriale-i-...e-g-ownej.html http://forum.cdrinfo.pl/f30/linki-do...glownej-57360/ - dop. Berion Ostatnio zmieniany przez Berion : 12.02.2008 o godz. 15:53 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Luuuuuudzie!!!!! NIE badzcie tacy!! Pomozcie mi!!!!
Prosze.... nie potrzebuje tych informacji do seryjnego nagrywania plyt... nie jestem jakims piratem.... tylko ta jedna gra ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Mam taką samą nagrywarkę i jak na razi wszystkie gry na PSX jakie przepaliłem działają. A przegrywałem je w CloneCD z obsługą DEO RAW. Spróbuj w tym programie, a napewno nagrasz tą gre.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Ja uzywam PSX Copy 6.2 i jest OK.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Nagrywanie płyt z PSX
Cześć !
Mam problem z nagr. płytek z PSX. Nie mogę ich zrzucić na twardy bo mi wyskakuje jakiś błąd, więc próbuje je przegrać z CD-Rom`u do nagrywarki. Bywa różnie, czasem się wypali ale częściej nic... Czy jest to jakieś zabezpieczenie? Są jakieś grupy dyskusyjne o nagrywaniu płytek CDR ? |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Jakiego softu uzywac do kopiowania PSX na Samsung SM-304 combo
Jakiego softu uzywac do kopiowania PSX na Samsung SM-304 combo. Jest to nagrywarka z DVD ale nie chce chodzic z CDRWIN i z PSXCOPY, żle wspolpracuje z CloneCD.
Chodzi prawidlowo jedynie z Nero ale ten niezbyt sie chyba nadaje do kopiowania plyt PSX. Problem w tym ze jak plytki sa i w mode1 i mode2 !!! Co robic prosze was serdecznie o pomoc jak tym sprzetem kopiowac. PS Pisalem do Stanow do GoldenHawk Technologies czy moga to umiescic w nowej wersji CDRWINa ale jak mi napisali to dopiero za miesiac !!! Co teraz !!! Prosze o pomoc ! |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Trochę z innej beczki
Czy ta nagrywarka ma RAW. Proszę o odp. na e-mail. Dzięki
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2000
![]() |
PSXCOPY 6.2 pod win2000
Witam wszystkich
Mam problem z PSXCOPY 6.2 pod win2k. Zainstalowałem driver'y ASPI polecane na stronie GAL'a (cdrinfo) pod win2k ale PSXCOPY nie chce odpalić - błąd programu podczas uruchamiania. Mam wypalarkę Philips'a CDD3610 v3.01 (obsługuje RAW) współpracującą dobrze z innymi kopierami (CloneCD, CDRWIN) pod win2k. Zależy mi na backup'ie ![]() dobrze działa z moją nagrywarką na win9x. Chciałbym jednak działać pod win2k i nie instalować win9x (awersja + brak miejsca). Niestety za pomocą CloneCD i CDRWIN nie potrafię ![]() mojej nagrywarce. Może ktoś z was wie jak zmusić Clone'a lub CDRWIN'a do poprawnego backup'u płyt PSX w mojej konfiguracji. A może ktoś pracuje z PSXCOPY pod win2k i zechciałby poradzić mi jak zaprząc ten duet do roboty. Gdyby okazało się istotne, podaję: PentiumIII na VIA Apollo PRO 133A (Abit VT6X4) + 64 MB. Dziękuję i będę wdzięczny za wszelkie uwagi. Pozdrawiam Adam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
Civilization II(PSX) Jak to przegrać?!!!!
Mam nagrywarę CREATIW CDRW 8432E, próbowałem nagrać na płytce MMORE CDR grę na PSX Civilization II,
najpierw do dzieła wkroczył NERO ale zkaszanił robotę... Na 3 nagrane płytki tylko jedna chodzi na PSX a reszta tylko do momentu "NOW LOADING"...... Próbowałem użyć CloneCD, nagrał płytkę z pozoru doskonale bo w przeciwieństwie do Nero nagrał też AUDIO track - a..... Ale na pleju to samo, "NOW LOADING" nie pokazuje się.... Dodam że kopiowałem ją z płyty PHILIPS CDR........ |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
Ja na psx nagrywam cdrwin. JEST IDEALNY i wszystko przechodzi jak p[o maśle.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
hih
![]() jest tez taki smieszny prog heh PSXCopy ![]() nim tez idzie wszystko przegrac lacznie z gierami na PSX station ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
POTRZEBUJE SZYBKIEJ POMOCY
Wiele razy już pisałem ale nikt nie odpowiadał.Mój problem polega na tym że mam nagrywarkę creativa 4424Ei raz Clone CD działa a raz nie.Mam zainstalowane nero i psx copy.
Jeśli możecie pomóżcie mi . Z góry dzięki |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.09.2000
![]() |
Opisz problem dokladniej. CO znaczy raz dziala raz nie - nie uruchamia sie, wywala plyte (jaki komunikat?) czy zawiesza sie, czy moze wypala, ale z bledem??. Jaka wersja CLONA? Sproboj odinstalowac psx copy (bo z nero clone chodzi normalnie). Czy tylko clone nie dziala czy tez nero szwankuje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
Nie wypalałem jeszcze płytek , a było tak.Pieknego dnia pszyszedlem dodomu i zpodalem clona i wszystko ok.Nie mialem czasu na nagrywanie.Z braku miejsca na dysku i walsnej glupoty usunolem clona.Zainstalowalem jeszcze raz i nic tzn.Pisze loading cos tam , pożniej znika a clone jest caly szary po 1 min wyskakuje blad windozy.Co do clona to prubowalem 2 ostatnie wersje
|
![]() |
![]() |
#15 |
Gość
|
Gry na Sony Playstation a LG 8042B(4432)
Mam nagrywarke LG 8042B.Problem dotyczy gierek na Playstation.
Niektóre (mniej) dam rady przegrać (Dino Crisis,Resident Evi 3,ISS Pro),większosć jednak po przegranie nie startuje w konsoli.Każda z przegranych płytek startuje jednak na emulatorach(Bleem,Vgs,Epsxe).Próbowałem nagrywać przy pomocy Cdrwina i Winona 3.7 jednak efekt jest mierny.Clone CD zawiesza się po 3% nagrywania. Czy jest to związanie z tym, że nagrywarka nie obsługuje trybu DAO RAW? Jest jakaś możliwość skopiowania każdej gry? Dzięki za pomoc!!! PS.Płytki,z których przegrywam nie są oryginalne ![]() |
![]() |
![]() |
|
|