![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 17.11.2003
![]() |
Chiałem jeszcze cośdodać PSX 1 nie zawsze czyta każdąpłyte CD np. ma problem z Akoss'em
Zalecane są płytki PLATINUM do tej operacji
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.01.2004
![]() |
Lester: ISO wypalam przez Alcohola (odpowiedzni profil) , ale bede musiał spróbować tak jak piszesz.
Kuba001: Gry nagrałem na nośniku Sony CD-R CDQ80N5... (przecena była )Niestety nie mam konsoli żeby sprawdzić czy wszystko "gra". Na emulatorze wszystko działa bez zarzutu.PS. Z jaka prędkością wypalać te gry ? Czy istenieje ryzyko wadliwości nagrania ( "ślepota" czytnika w PSX) jeśli wypale CD z prędkością np. x16 ? Dawno temu czytałem, że najlepiej nagrywać z prędkością do x4. Moje płytki wypalałem x8 ( najmniejsza prędkość jaka była w alcoholu). |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
Prędkość palenia...
Hmm... tworzenie obrazu płyty z zabezpieczeniem Psx-Lybcrypt nie stanowi żadnego problemu ale mam wrażenie, że prędkość zapisu obrazu z takim zabezpieczeniem na płytę cd-r ma znaczenie. Może się mylę. Skoro napęd konsolowy odczytuje płyty z max. prędkością 2x to dlaczego wszystkie profile Psx-Lybcrypt z programów kopiujących wymuszają zapis Max ? Wypalę sobie płytkę (tj. wykonam backup
) np. z prędkością 24x to czy mam 100% pewność działania takiej kopii na napędzie konsolowym ?
|
|
|
#4 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnosc masz tylko wtedy, gdy:
a) Zrodlo to oryginal b) Kopiujesz ALCOHOLEM c) Nagrywasz 1x d) Nagrywasz na CD-R BLACK W takich warunkach 99% plyt pojdzie na nierpzerobionym PS1... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
Hmm... dzięki wielkie za radę! Racja, na nieszczęście moja LG GCE8160B z updatowanym biosem nie obsługuje zapisu 1x. Szkoda.
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Tylko jak masz nową nagrywarkę to minimalna prędkość nagrywania wynosi od 4x do 8x.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Wiec zostaje ci spelnic wszystkie warunki oprocz C i liczyc na szczescie ;-D...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2004
![]() |
A to moje RADY
jeśli to przerobiony PSX) jeśli org to zadne nagrywanie nie odpali nawet na Black CD-R-metoda podmieniania płyt już nie działa na tych modelach,a sama płyta Black nie wystarczy-kiedyś się w to bwaiłem.Lepiej sobie Emulator na kompa załatw!!!Lepsza jakośc itp. no i pady juz są-albo podł DUAL SHOCKA z przejściówką PS-PC-miodzio-TEKKEN3 he he ok 1-nie musi być alcochol 120% i źródło orginał 2-wystarczy Clone CD i ustawic profil Clony XXL(standard dla każdej gierki dla PSXa) 3-prędkość nagrywania obrazów zalezy jaki masz model PSX-a i w jakim stanie jest twój czytnik!! 4-ja wypalam x48-max na LG i wszystko chodzi bez problemu u każdego komu pozyczę lub...no wiecie he he 5-Jeśli się boisz to max x16 nagrywasz to 99.9% że zadziała 6-a jakość płyty tez ma znaczenie najlepiej było by na CD-R Black jak mówi M@X.666 ale za tę kasiorkę masz 3 Cd-R zwykłe ![]() 7-jeśli nagrywasz to pamiętaj niech się spokojnie nagra a)-mimo iż jest zabezpieczenie przed opróżnieniem bufora to czasem moze nastąpić taki przeskok że płytka się fajnie wypali a w trakcie gry wyst błąd b)-nie obciążaj procka i HD-(chyba że masz z kompa MONSTRUM POWER )8-Tak na przyszłość jeśli chodzi o gierki PS2 to max speed to x8 jak audio bo laser w PS2 strasznie jest niedokładny(chyba że 1-e modele) P.S kup 10 różnych cd -to raptem 5 zeta na giełdzie i potestuj sobie jak sobie poradzi twoja konsola z odczytem i wybierz tę najlepsza-POLECAM CD-R firmy (...) -[konsola PSX ] są THE BEST!!!w takim Markecie sa:50szt. za 50zł. (...)-kryptoreklama Ostatnio zmieniany przez Tusiek : 08.01.2004 o godz. 12:03 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Libcrypt
Joł wszystkim! Czy ktos moze mi wyjasnic dlaczego gra odczytana przez profilera na napedzie toshiby i nagrana na plytke przez clona na nagrywarce lite-on nie chce sie odpalic na playstation a nagralo sie wszycho dobrze bez zadnych problemow!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
A czy konsola jest przerobiona? I z jaką prędkością i na jakich płytach nagrywałeś?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Konsola jest przerobiona ma chipa.Plytki na ktorych nagrywalem to philips 48X ale sprawdzalem tez na innych plytkach.Ustawilem predkosc na maxiora ale nigdy powyzej 42x to nie bylo.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Zdecydowanie za duża prędkość. Playstation są bardzo wybredne jeśli chodzi o prędkość z jaką się nagrywa. Najlepiej wybierać z przedziału 8x-12x. Dawniej konsole "pluły" się nawet i filmy ścinały gdy płyty były nagrywane z prędkością 4x i działały nagrywane z prędkością 2x.
PS. A i trzeba przy odczycie zaznaczyć odczyt danych subkanałowych ze ścieżek danych i audio, a przy zapisie żeby nie modyfikował danych ze ścieżek subkanałowych. Ostatnio zmieniany przez Val : 20.01.2004 o godz. 10:19 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
Oki dzieki zrobie ja mowisz!
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
Plik *.img
Mam pytanie mam gierkę w pliku o takim rozszeżeniem jak to zamontowac pod wirtualny napęd ? ewentualnie jakim programem to nagrać domyslam się ze brakuje jeszcze pliku *.cdd lub *sub ale jak to można rozgryć bez tych plików ?
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
|
|
|
|
|
#15 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Przy montowaniu daj opcje 'wszystkie pliki'
Moze nic z tego nie wyjsc bo w pliku *sub jest informacja o subkanalach (zabezpieczeniu) i gra moze nie chodzic. Jak masz mozliwosc to szukaj tych brakujacych plikow. |
|
|
|
![]() |
|
|